Hakan Çelik Otomotiv sektörü beklentileri astı
HABERİ PAYLAŞ

Otomotiv sektörü beklentileri astı

Türkiye otomotiv pazarında 2010 Ocak-Aralık dönemi otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 760 bin 913 adet olarak gerçekleşti. 2010’da sektör beklentilerin üzerinde taleple karşılaşırken 2010 Ocak-Aralık döneminde toplam otomobil satışları önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37.85 artarak 509 bin 784 adet oldu.

Satış yüzde 36.58 arttı

Otomotiv pazarında 2010 Aralık’ta otomobil satışları önceki yılın aynı ayına göre yüzde 73.95 artarak 99 bin 461 adet olarak gerçekleşti. Türkiye otomotiv pazarında 2010 Ocak-Aralık dönemi otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 760 bin 913 adet olarak gerçekleşti. 557 bin 126 adet olan 2009 yılı 12 aylık otomobil ve hafif ticari araç pazarı toplamına göre satışlar yüzde 36.58 arttı. 2010 Ocak-Aralık dönemi toplam pazar, 723 bin 854 adet satışın yapıldığı 2005 Ocak-Aralık dönemini geçti.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Hafif ticari öne çıktı

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre; 2010’da sektör beklentilerin üzerinde taleple karşılaşırken 2010 Ocak-Aralık döneminde toplam otomobil satışları önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37.85 artarak 509 bin 784 adet oldu. 2010 Aralık’ta hafif ticari pazarı önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 54.07 artarak 48 bin 908 adet oldu. 2010 Ocak-Aralık döneminde toplam hafif ticari satışları aynı dönem için önceki yıla oranla yüzde 34.07 artarak 251 bin 129 adet olarak gerçekleşti.

1 milyon hayal değil

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar, “Otomobil ve hafif ticari araç satış rakamları yıl sonunda 760 bin 913’e ulaşarak yıllık 1 milyon satış hedefimizin hayal olmadığını kanıtladı” dedi. ODD’nin başarılı şirketleri, ürünleri ve projeleri ödüllendirmek amacıyla ilk kez düzenlediği ‘ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2010 gladyatörleri’ töreninde konuşan Mustafa Bayraktar, Türkiye’nin gerçek potansiyelinin bu rakamların ötesinde olduğunun görüldüğünü kaydetti.

Halk oylamasıyla belirlendi

ODD’nin en başarılı markaları, satış miktarları ile internetten halk oylamasıyla belirlediği ‘ODD Satış ve İletişim Ödülleri’nde Renault ‘en çok satılan otomobil markası’ Renault Symbol ise ‘en çok satılan otomobil modeli’ seçildi. ‘En çok satılan hafif ticari markası’nda Fiat ödül alırken ‘en hızlı büyüyen hafif ticari markası’ Citroen, ‘en hızlı büyüyen otomobil markası’ Alfa Romeo, ‘en çok satılan otomobil ve hafif ticari markası Ford, ‘en çok satılan hafif ticari modeli’ Ford Connect oldu.

Haberin Devamı

Şehrin anahtarı Nissan’dan

20 yıldır aralıksız olarak üretilen ve bütün dünyada çok önemli satış adetlerine ulaşan Nissan Micra baştan sona yenilenmiş haliyle satışa çıkıyor.

Son yıllarda Qashqai, Juke gibi modelleriyle dünyada ve Türkiye’de çok başarılı bir iletişim kampanyası yürüten ve pazar payını hızla yükselten Nissan, baştan sona yenilenen modeli Micra ile pazardaki konumunu daha da pekiştirmeyi hedefliyor. ‘Şehrin anahtarı’ sloganıyla pazarlanmaya başlanan yeni Micra, Avrupalı tüketicilerin beklentilerini karşılayan tasarım özelliklerine sahip. Yeni Micra’da pek çok dizel otomobilden bile daha iyi bir ekonomi seviyesi sunan 1.2 litrelik benzinli motor bulunuyor. Düz ve otomatik (CVT) vites seçeneklerine sahip olan aracın ortalama yakıt tüketimi 4.3 litre. Yeni Micra’da ön, yan ve perde hava yastıklarıyla, virajlarda daha güvenli sürüş imkanı sunan ESP sistemi standart olarak sunuluyor. Cruise Control, hız limit sistemi, park alanı mesafe ölçer, akıllı anahtar ve start/ stop sistemi de diğer donanım paketleriyle birlikte geliyor. Ayrıca sınıfının en kısa dönüş yarıçapına (4.5 metre) sahip olan yeni Micra’da, MP3 çalarlı CD player, Bluetooth, USB giriş özellikleri de standart olarak bulunuyor. 4 farklı ülkede üretilecen ve 20 yıllık geçmişe sahip olan Micra bugün İstanbul’da düzenlenecek resmi lansman toplantısının ardından 28 bin 145 liradan başlayan fiyatlarla Nissan bayilerinde satışa sunulacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder