Hakan Çelik Otomotivde Türkiye damgası
HABERİ PAYLAŞ

Otomotivde Türkiye damgası

Renault, Fiat, Toyota, Honda, Mercedes, Ford ile birlikte Türkiye’deki en önemli otomotiv yatırımlarından biri olan Hyundai Assan, bantlardan yeni inen i20 modeliyle Türk işçi ve mühendisinin bu alandaki başarısını dünyaya ilan ediyor.

40’tan fazla ülkeye ihraç

Güney Kore merkezli küresel otomotiv devi Hyundai’nin baştan aşağı yenilenen üçüncü nesil i20 modelinin üretimi başladı. Geçtiğimiz günlerde Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda düzenlenen özel bir törenle dünyaya ‘Merhaba’ diyen bu önemli araç, son çeyrekte Türkiye’de ve ihraç edildiği 40’tan fazla ülkede satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Otomotivde Türkiye damgası

Ekonomiye de katkı

Hyundai Assan fabrikasında A ve B Segmentinde i10 ve i20 modellerinin üretimi gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar Türkiye iç pazarı ile Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine ihraç edilmek üzere 2 milyondan fazla araç üretimi gerçekleştirildi. Üretim kapasitesi 245 bin adet olan fabrika yılda 2 milyar Euro’luk ihracat yaratarak Türk ekonomisine katkıda bulunuyor.

Güvenlik ve konfor

‘Sensuous Sportiness’ yani ‘Duygusal Sportiflik’ tasarım diliyle rakiplerinden daha farklı bir duruş sergileyen yeni i20, tasarımı kadar yolcuları için sunduğu bağlanabilirlik özellikleriyle ön plana çıkıyor. i20 güvenlik ve konfor donanımlarıyla bir üst sınıftaki araçları zorlayabilecek nitelikte bir otomobil. Hyundai, üç motorla beraber üç şanzıman seçeneği sunuyor.

Modelin en dikkat çeken motor seçeneği 1.0 litrelik T-GDi ünite. Bu motor 120 beygirlik güç üretiyor. Tüm Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarları için sadece İzmit’teki Hyundai Assan Fabrikası’nda üretilecek olan araç, dünya pazarlarına ihraç edilerek ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edecek.

2 milyondan fazla

Hyundai Assan’ın bantlarından ilk kez 2010 yılında inen i20, fabrikanın bugüne kadar en çok üretilen ve yurtdışına en çok ihraç edilen modeli olma özelliğini taşıyor. Toplamda 27 ayda geliştirilen ve yaklaşık 110 milyon Euro tutarında yeni yatırımla devreye alınan yeni i20 projesinin ilk ürünü olan hatchback modelinden yıllık 100 bin adet üretilmesi planlanıyor. 2021 yılı Mart ayında aynı platformu kullanan yeni B-SUV modelinin üretimi için de çalışmalar hızla devam ediyor.

Haberin Devamı

95 bininci otobüsünü üretti

Mercedes-Benz Türk, 95 bininci otobüsünü banttan indirdi. 95 bininci otobüs olan yeni Tourismo, İstanbul Hoşdere Otobüs Fabrikası’ndaki üretim ve kalite kontrol süreçlerini tamamlayarak İspanya’ya doğru yola çıktı.

Otomotivde Türkiye damgası

Otobüsün öne çıkan özellikleri arasında engelli yolcular için bulundurulan lift ve 394 beygir gücündeki Euro VI motorunun yanısıra en ileri güvenlik sistemleri olan araç mesafe takip, acil fren ve şerit takip sistemleri yer alıyor.

Mercedes Benz Türk Otobüs Üretiminden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Bülent Acicbe; “53 yıldır Türkiye’yi, dünyanın otobüs üretimindeki üslerinden biri haline getirdiğimiz yatırımlarımız sonrasında sadece üretimimizle değil, mühendislik ihracatımız ile de ülkemize katma değer sağlıyoruz” dedi.

Zirvede kalmak için yenilendi

Avrupa pazarının en beğenilen SUV modellerinden olan Peugeot 5008 yenilendi. Araç, satışa sunulduğu 2017 yılından bu yana 300 bin adetlik üretim başarısına imza attı.

Otomotivde Türkiye damgası

Yeni SUV 5008, en güncel teknolojiler, yenilenen gösterge paneli, keyifli bir deneyim yaşatan yeni nesil Peugeot i-Cockpit, yeni 10 inçlik, yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekran ve en güncel sürüş destek sistemleriyle ileri seviyede güvenlik sunuyor. Yeni model bu yılın sonundan itibaren Avrupa pazarlarında satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Tasarım alanında devrim

Renault Grubu bünyesine katıldıktan sonra uluslararası çapta yeni bir lige adım atan Dacia markası birçok önemli teknolojiyi bünyesine transfer ettikten sonra bu kez de tasarım alanında bir devrim yaşıyor.

Otomotivde Türkiye damgası

Modern ve etkileyici tasarımın ilk örnekleri Dacia’nın yenilenen; Sandero, Sandero Stepway ve Logan’ın üçüncü nesillerinde karşımıza çıktı. Baştan sona yenilenen araçlar, 29 Eylül 2020’de tüm detaylarıyla günyüzüne çıkıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder