Hakan Çelik Pandemide ulaşım alternatifi
HABERİ PAYLAŞ

Pandemide ulaşım alternatifi

DAHA FAZLA DÜŞÜNÜYORUZ

Danimarka, Hollanda ve Almanya gibi ülkelerde uzun yıllardır çok önemli ulaşım araçlarından biri olan bisiklet, farklı nedenlerden ötürü Türkiye’de bir türlü yaygınlaşamadı. Bisiklet uzun yıllar boyunca sadece ‘karne hediyesi’ olarak algılandı.

Trafik kültüründe geri kalmış olmamız nedeniyle yetişkinler tarafından bisiklet kullanmak ‘tehlikeli bir faaliyet’ olarak aklımıza kazındı.

Altyapı güçlükleri, bisiklet yollarının yetersizliği ve sosyolojik önyargılar nedeniyle bisiklet kullanımımız hayli düşük oranlarda seyretti. Pandemi süreciyle birlikte bisikleti daha fazla düşünmeye başladık. Bugün Türkiye pazarında yerli üreticilerin, Çin ve diğer Uzakdoğu ülkelerinden markaların bisikletlerini bulabilmek mümkün.

Haberin Devamı

Pandemide ulaşım alternatifi

Borusan tarafından Türkiye’ye ithal edilen bisikletlerin fiyatı ortalama 5 bin TL.

DOĞA GEZİNTİLERİ İÇİN UYGUN

Ayrıca bisikleti uzun yıllar eşlik edebilecek bir arkadaş ve kült bir obje olarak görenler için premium markaların bisiklet seçenekleri de mevcut. BMW ve Mini’nin bisikletleri bunlar arasında. Borusan Otomotiv Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Tiftik ile İstanbul İstinye’deki BMW ve Mini showroomunda 2020 yılında otomobil pazarını konuşurken, burada sergilenen bisikletler dikkatimi çekti.

Giriş katında otomobillerin yanında BMW’nin Cruise tipi büyük bisikletleri var. Diğer katta da hem BMW hem de Mini’nin katlanabilen modelleri bulunuyor. Bunlar özellikle otomobille seyahat ederken doğa gezintileri için uygun modeller. Olası bir deprem anında önemli bir ulaşım aracı olarak kullanılabilmesi açısından da bisikleti çok önemsiyorum.

YÜZDE 23 YAKIT TASARRUFU

Türkiye’de uzun süredir üretim yapan Ford Otosan yeni modelleri Transit, Tourneo Custom ve Transit Custom, segmentinin ilk ve tek hibrit modelleri ile yüzde 23’e varan oranlarda yakıt tasarrufu avantajı vadediyor. Ford’un Türkiye’de üretilen modelleri; Transit Van Hibrit ve Transit Custom Van Hibrit yeni 2.0lt EcoBlue Hibrit 170 beygir dizel motor ile sunulurken, Tourneo Custom Hibrit ise EcoBlue Hibrit 185 beygir versiyonu ile satılıyor.

Haberin Devamı

Pandemide ulaşım alternatifi

DİZEL MOTORU DESTEKLİYOR

Ford’un ticari araç modellerinde sunduğu yenilikçi hibrit teknolojisinde, güçlü, verimli ve gelişmiş 2.0L EcoBlue dizel motora destek olan, ikincil bir güç kaynağı, 48 voltluk lityum iyon bir batarya bulunuyor. Bu batarya tek başına aracınızı harekete geçirmiyor, dizel motoru destekleyerek, yakıt tüketiminin düşmesine de yardımcı oluyor.

Yeni Ford Transit Van Hibrit 208 bin 300 TL’den, Transit Custom Van Hibrit 198 bin 100 TL’den ve Tourneo Custom Hibrit ise 302 bin 300 TL’den başlayan fiyatlarıyla satışa sunuluyor.

HER 5 ARAÇTAN 1’İ AYNI FABRİKADAN

2019 yılında Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarının en çok tercih edilen markası olan Fiat, bu yılın ilk 6 ayında 39 bin 557 adet binek ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirerek yüzde 15.6 pazar payı elde etti.

Fiat’ın haziranda da yüzde 20.6'lık bir pazar payına ulaştığını vurgulayan Marka Direktörü Altan Aytaç, “İyi bir otomobil aynı zamanda ‘ulaşılabilir olmalı’ felsefesiyle geliştirilen Egea, yüksek talep görmeye devam ediyor. Egea’nın başarısından ve Türkiye’de satılan her 5 araçtan 1’inin Fiat markalı olmasından memnuniyet duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

YERLİ MİNİBÜSÜN ALMANYA BAŞARISI

Yerli üretici Karsan’ın BMW i batarya teknolojisiyle donatılan aracı Jest Electric, Avrupalı seçkin taşıma şirketlerinin gözdesi olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Karsan Jest Electric, Almanya’da BMW fabrika personelinin taşıma operasyonlarını yapan Stanglmeier şirketinin de tercihi oldu.

Pandemide ulaşım alternatifi

Karsan’ın Almanya bayisi Quantron tarafından gerçekleştirilen teslimatla bir adet Jest EV, dünyaca ünlü Alman otomotiv üreticisi BMW’nin Münih’teki tesis kampüsü içerisinde personel taşınmasında kullanılmaya başlandı.

YENİ BİR İKİNCİ EL PLATFORMU

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 6 milyon 227 bin 461 adet kullanılmış otomobil satıldı. Bu kategoride satışların 2020’de 8 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Otomotiv güvenliği konusunda öne çıkan Volvo Cars, bu iddiasını kullanılmış otomobil satış platformu Volvo Selekt’te de sürdürüyor.

Pandemide ulaşım alternatifi

Burada yer alan kullanılmış otomobiller platforma sunulmadan önce Volvo teknisyenleri tarafından dikkatle inceleniyor. Volvo Selekt’te sunulan garanti kapsamında yol yardım hizmeti ve 30 günlük değişim garantisi ile müşteri memnuniyeti de güvence altına alınıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder