Hakan Çelik Patent lideri oldu
HABERİ PAYLAŞ

Patent lideri oldu

Mercedes Benz Türk Kamyon ve Otobüs Ar-Ge ekipleri, Ae-Ge ve inovasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2022 yılının ilk 6 ayında Mercedes Benz Türk Kamyon Ar-Ge ekibi 90 adet, Mercedes-Benz Türk Otobüs Ae- Ge ekibi de 22 adet olmak üzere toplam 112 adet patent başvurusunda bulundu. Böylece 2022 yılının ilk 6 ayında en çok patent başvurusunda bulunan şirket olan Mercedes Benz Türk, 2014’ten bu yana toplam 621 adet patent başvurusu yaptı.

Patent lideri oldu

ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda faaliyete alınan İstanbul Ar-Ge merkezi ile ilk defa 2009’da Ar-Ge Merkezi Belgesi’ni alan Mercedes Benz Türk, bu tarihten itibaren otobüs ve kamyon ürün gruplarında Ar-Ge çalışmalarına başladı. Şirket, 2018 yılında Aksaray’da kurduğu Ar-Ge Merkezi ile kamyon ürün grubu özelindeki çalışmalarına hız kazandırdı. Türkiye’deki ticari araç yatırımları Mercedes’in bu alanda dünyadaki en büyük operasyonlarından biri.

Haberin Devamı

Patent lideri oldu

TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA

Türkiye’de kurulu fabrikalarda üretilen araçlar her yıl dünyanın farklı ülkelerine ihraç ediliyor ve önemli bir döviz girişi elde ediliyor. Haziran ayında 18 ülkeye 262 adet otobüs ihraç eden Mercedes-Benz Türk, toplam 1.118 adet otobüs ile 2022 yılının ilk yarısında en fazla otobüs ihraç eden şirket oldu.

Patent lideri oldu

ÖNEMLİ GÖREVLENDİRME

Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından Stellantis’in toplamda 6 bölgesinden biri olan Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde (MEA) Stellantis Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı bir Türk oldu. Bu kapsamda Peugeot Türkiye Genel Müdürü Ibrahim Anaç, MEA bölgesinde tüm Stellantis markaları ticari performans yönetimi ve teşkilat yapılandırılmasından sorumlu olacak. 1 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla yeni görevine başlayacak olan Anaç’tan boşalan Peugeot Türkiye Genel Müdürlüğü koltuğuna ise Gülin Reyhanoğlu getirildi.

Patent lideri oldu

450 KM MENZİLLE GELİYOR

Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği MG markası, yeni MG4 Electric modeliyle tamamen elektrikli hatchback sınıfında ilklere imza atmaya hazırlanıyor. MG4 Electric, MG’nin ana şirketi SAIC Motor tarafından geliştirilen yeni akıllı MSP’yi (Modüler Ölçeklenebilir Platform) temel alan ilk MG modeli olmasıyla dikkat çekiyor. MG4 Electric ilk etapta 51 kWsa ve 64 kWsa batarya kapasiteleriyle sunulurken, WLTP döngüsünde 450 kilometre menzile sahip olacak. MG4 Electric’in 2023’ün ilk çeyreğinde ülkemizde satışa sunulması bekleniyor.

Haberin Devamı

Patent lideri oldu

ÇOK FARKLI BİR STATİON

Station wagon otomobillerin ülkemizde bir türlü değişmeyen bir “ticari araç” algısı var. Oysa ABD ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde pratik kullanım özellikleri, SUV’lere oranla daha dengeli ve konforlu olmalarıyla tercih ediliyorlar. Bazı station wagon’lar ise teknik özellikleriyle bambaşka bir konumda. Etkileyici performansı ve üstün günlük kullanım özellikleriyle yüksek performanslı station wagon dünyasında farklı bir yeri bulunan Audi RS 6, 20’inci yılını kutluyor. Audi Sport GmbH imzasını taşıyan model ardında bıraktığı 20 yılda, dört nesiyle dünya çapında sadık bir hayran kitlesi kazandı. “Teknoloji ile bir adım önde” sloganını kullanan Audi markası, quattro ile birlikte dinamik sürüş özellikleri ve çok yönlülüğü RS 6’da bir arada sunuyor.

Haberin Devamı

Patent lideri oldu

EYLÜLDE SATIŞA SUNULACAK

Almanya’da üretimi başlayan Astra’nın altıncı nesli eylülde Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Opel CEO’su Florian Huettl, “Yeni Astra, tutku ve özveriyle geliştirildi. Rüsselsheim’daki merkezimizde tasarlanan, geliştirilen ve üretilen bu yeni ürün, bize ek bir ivme kazandıracak” dedi. Yeni Astra’da sunulacak donanımlar arasında parlamayan Intelli-Lux LED Pixel Far teknolojisi de yer alıyor. Şirket içinde geliştirilen AGR sertifikalı ön koltuklar özellikle uzun yolculuklarda rakipsiz konfor ve ergonomi sunuyor.

Patent lideri oldu

TASARIM YARIŞMASINA DAVET

Premium otomobil üreticisi Lexus, yeni yetenekleri destekleyerek tasarım yoluyla daha iyi yarınlar yaratmayı hedefleyen Lexus Tasarım Ödülleri için 2023 başvurularını almaya başladı. İlk kez 2013 yılında başlatılan ödül; etkileyici kariyerlerin ortaya çıkması, keşfedilmesi ve desteklenmesi adına kısa zamanda global bir platform haline geldi. Uluslararası kapsamda gerçekleştirilen Lexus Tasarım Ödülleri, yaratıcı yeteneklere odaklanarak onların kendilerini göstermeleri adına bir fırsat sağlıyor. Lexus, ödül için başvuruları 16 Ekim 2022 tarihine kadar kabul edecek ve yarışmanın sonunda dört kazanan belirlenecek.

Katılım konusunda daha fazla bilgi için: http://lexusdesignaward.com/

Sıradaki haber yükleniyor...
holder