Hakan Çelik PKK bölmek için son kozlarını oynuyor
HABERİ PAYLAŞ

PKK bölmek için son kozlarını oynuyor

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde düzenlenen terör saldırısını dün PKK’nın resmen üstlenmesinden sonra Türkiye yeni bir sürece girdi. Amerika’dan dönen Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetin bundan sonra ne yapacağına dair ilk işaretleri verecek. İktidarın “Her şeye rağmen Demokratik Açılım Süreci devam edecek” yönünde açıklamalar yaptığı bir ortamda PKK’nın silahlı saldırılarını sürdürmesi Erdoğan’ın işini çok zorlaştırdı. Zira bu aşamadan sonra -toplumda yükselmekte olan tepkilere rağmenhükümetin hiçbir şey olmamış gibi açılım yolunda adımlar atması kolay değil.

Haberin Devamı

Neredeyse 30 yıllık terörle mücadele sürecinde böylesine büyük bir öfkeye tanık olmadım. Bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın hapis yattığı İmralı’dan, süreci belirlemeye başlaması halkı çok rahatsız ediyor. Olup bitenler karşısında sokakta müthiş bir enerji birikimi görüyorum.

TERÖR ŞEHİRLERE KAYDI

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Güneydoğu bölgesinde yaşanan terör saldırıları karşısında etkisiz kalması bölgenin şartlarıyla açıklanıyordu. Ancak bölücü örgütün Tokat gibi bir yere sızıp böylesine büyük bir eylem gerçekleştirebilmiş olması MİT’in performansı açısından da çok talihsiz bir gelişme. PKK’nın eylemlerini kırsaldan büyük kentlere doğru taşıma ihtimali MİT’in yeni ve etkili önlemler almasını zorunlu kılıyor.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner’in dediği gibi “Derin PKK” sürece daha fazla hakim oluyor. Bölücü örgüt Türkiye’yi kanlı bir çatışmanın içine çekerek Ankara’yı federasyon çözümüne zorlamayı hedefliyor. Yaşanan siyasi tartışmaları büyük fırsat olarak görüyor ve ayrışma tohumlarını iyice yaymaya çalışıyor.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) lideri Ahmet Türk’ün, partisi içindeki PKK kanadının güçlenmesinden rahatsız olduğunu biliyorum. Ancak Ahmet Türk içinde bulunduğu grubun siyasi dengeleri nedeniyle PKK’yı da tamamen dışlayamıyor.

MHP MİTİNG YAPACAK

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural, dün yaptığı açıklamada “Analar ağlamasın tabii ama memleket de bölünmesin” diyerek Türkiye’nin tekrar parçalanma korkusu yaşadığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Yaşananların bir tuzak ve fitne olduğunu söyleyen Oktay Vural, Türkiye’nin bu oyuna gelmemesini istedi ve sokaktaki öfkeli vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

Bu arada MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel dün beni aradı ve pazar günü büyük bir miting yapacaklarını haber verdi. MHP’nin mitingi Ankara’da Tandoğan meydanında olacak. Bugüne kadar en hassas dönemlerde bile sokaktan yükselen tansiyonu çok iyi kontrol edebilen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” adı verilen mitingde yine sert ama sağduyulu mesajlar vereceğini tahmin ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder