Hakan Çelik PKK İzmir'de kana boğuldu
HABERİ PAYLAŞ

PKK İzmir'de kana boğuldu

Haberin Devamı

PKK terörünün önemli bir amacı Türkiye’de umutsuzluk ve çaresizlik duygusu yaratmak. İzmir Foça’da komandoların yetiştiği, Türkiye’nin en iyi korunan askeri tesislerinden birini dün bu yüzden hedef seçtiler. Örgütün bir başka hedefi halk arasında “AK Parti hükümeti bu işi beceremedi” dedirterek siyasi kaos yaratmak ve oluşan iç istikrarsızlıktan yararlanarak yeni mevziler elde etmek.

Oysaki Türkiye’de ve yurt dışındaki herkes Kürt meselesi konusunda elle tutulur en önemli adımların son 10 yılda atıldığını biliyor. Teröristlerin saldırısından sonra yaralanan askerlere kan vermek için dün rekor sayıda İzmirli hastanelere koştu. Farklı etnik köken ve yaştan insanlar bu acıya sessiz kalmayacaklarını dosta düşmana gösterdi. Bu nedir biliyor musunuz? PKK’nın kafasına inen bir balyozdur.

[[HAFTAYA]]

Eli kanlı örgüt mensupları için F-16 saldırısından da insansız hava aracından da korkutucudur. Van depreminden dakikalar sonra nasıl tekvücut olup yardıma koştuysak İzmir’de de aynı şey oldu. Teröristler için en büyük tehdit işte budur: Türkiye’de insanların büyük tehlikeler karşısında gösterdiği kenetlenme duygusu. Kardeşlik olgusunu böylesine özümsemek belki 1000 yıllık tarihi birlikteliğimizden kaynaklanıyor. Bütün kışkırtma ve provokasyonlara rağmen hâlâ beraberiz ve böyle kalmaya devam edeceğiz.

* * *

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton yarın İstanbul’a geliyor. Çok kısa bir ziyaret olacak. Clinton büyük ihtimalle Başbakan Tayyip Erdoğan ile de görüşecek. Clinton’ın çantasında İran, Irak ve Suriye dosyaları var. Yapılacak görüşmeler PKK saldırılarının tırmanışa geçtiği bir dönemde Washington-Ankara işbirliğini masaya yatırmak açısından da kritik önemde.

Ankara, Clinton’ı muhtemelen Kandil ve Suriye’ye yapılabilecek olası operasyonlar konusunda da bilgilendirecek. Türkiye, Amerika’nın söz verdiği predatörleri bir an önce teslim etmesini istiyor. Clinton’ın gündemindeki bir numaralı konu Suriye. Barack Obama yönetimi, ABD seçimlerine az bir zaman kala Suriye’deki güç savaşının Batı’nın aleyhine gelişmemesi için ağırlığını koymaya çalışıyor.

Evet, ABD, Suriye’deki olayların kontrolden çıkmasını istemiyor; ancak İran ve Rusya’nın öne çıkacağı bir senaryo da Washington için kabul edilemez nitelikte. Hillary Clinton’ın burada yapacağı açıklamalar, dünya başkentleri tarafından da yakından izleniyor. Clinton’ın ele alacağı bir başka konu ise Türkiye-İsrail ilişkileri. Clinton, Ankara’ya “İsrail ve Türkiye’nin bu bölgede ortak düşmanları var. O nedenle aranızdaki anlaşmazlıkları bir yana bırakın ve yeniden stratejik işbirliğini inşa edin” diyecek.

* * *

Çok uzun yıllardır Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden biri olan Doç. Dr. Yalçın Akdoğan yarın saat 11.00’den itibaren 24 Televizyonu’ndaki programıma konuk olacak. Ankara milletvekili ve Erdoğan’ın Başdanışmanı olan Yalçın Akdoğan ile PKK terörünün tırmandığı noktayı ve Türkiye’nin atmakta olduğu yeni adımları değerlendireceğiz. Kürt meselesi konusunda ciddi çalışmaları olan Akdoğan, bir süre önce “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” isimli bir kitap kaleme almış ve sorunun farklı boyutlarına dikkat çekmişti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder