Hakan Çelik Premium sınıfta Almanlara rakip
HABERİ PAYLAŞ

Premium sınıfta Almanlara rakip

Premium sınıfta Alman markalarıyla rekabet eden ve sorunsuzluk kriterinde bir adım önde olan Japon Lexus Avrupa’da büyük ilgi gören NX’i tamamen yeniledi.

Premium sınıfta Almanlara rakip

KASIMDA TÜRKİYE'DE

Premium otomobil üreticisi Lexus, ikinci nesil NX SUV modelini online olarak gerçekleştirdiği dünya prömiyeriyle tanıttı. Lexus adına yeni bir dönemin sayfasını açan tamamen yeni NX, markanın iç ve dış tasarımında gittiği yeni yönü temsil ediyor. Yeni Lexus NX, Avrupa pazarında 2021’in son çeyreğinde (ocak-mart) satışa sunulacak ve Türkiye pazarına da kasım ayında giriş yapacak.

Haberin Devamı

Lexus NX SUV, markanın ilk plug-in hibrit motoru dahil olmak üzere yeni motor seçenekleriyle birlikte daha dinamik bir sürüşe sahip. Yeni NX, 2014 yılında tanıtılan ve 170 bin adedin üzerinde satışla Avrupa’da Lexus’un büyümesine büyük katkı sağlayan ilk nesil NX’in yerini alacak. Performans, yol tutuş ve verimlilikte büyük bir ilerleme kaydedildi ve aracın yüzde 95’inin yenilenmesiyle büyük bir değişime imza atıldı.

JAPON DİNGİNLİĞİ

Yeni NX, yeni sürücü kokpit tasarımıyla birlikte Lexus’un yeni Tazuna konseptinin de ilk uygulamasına sahip oldu. Adını ‘binicinin dizginleri kullanarak atını kontrol etmesini’ anlatan Japonca bir kelimeden alan Tazuna konsepti, ‘eller direksiyonda, gözler yolda’ anlayışıyla sezgisel bir sürüş sağlıyor. Lexus ’un 15 yıldan daha uzun süredir hibrit teknolojisindeki uzmanlığını yansıtan ilk plug-in hibrit modeli, yeni NX 450h+ olarak isimlendirildi.

NX 450h+’ın hibrit sistemi; dört silindirli 2.5 litrelik hibrit motoru, dışarıdan kabloyla da şarj edilebilen 18.1 kWh’lık sınıfının en yüksek kapasiteli bataryası ile kombine ediyor. Ek olarak arkada yer alan elektrikli motor ise E-Four teknolojisiyle dört çeker sürüş sağlıyor. NX 450h+ toplam güç olarak 306 HP üretiyor ve bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniye civarında tamamlıyor. Bu yüksek performansa karşın yakıt tüketimi 3 lt/100 km’den daha az. NX 63 kilometreye kadar sadece elektrikle yol alabiliyor.

HİBRİT VE BENZİNLİ

Mevcut modelden yüzde 22 daha fazla gücüyle NX 350h, 2.5 litre hibrit motoruyla 242 beygire sahip. 2.4 litrelik turbo beslemeli NX 350, 270 beygir güce ve 430 Nm torka sahip. Bununla birlikte NX 250 ise 199 beygir güç üreten 2.5 litrelik motorla satışa sunulacak. Her iki benzinli motor da dört çeker sisteme sahip. Yeni NX, üçüncü jenerasyon Lexus Safety System + ile donatılan ilk Lexus modeli olarak da öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Premium sınıfta Almanlara rakip

YOLA ÇIKMAYA HAZIR

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin tamamen elektrikli ilk Gran Coupe modeli BMW i4 tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Mayıs ayında gerçekleşen BMW Group 2021 Online Basın Konferansı’nda görücüye çıkan BMW i4, WLTP normlarına göre 500 kilometreyi (km) aşan menziliyle dikkat çekiyor. Beşinci nesil BMW eDrive teknolojisine sahip model, 2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de yollara çıkacak.

En güçlü versiyonu olan BMW i4 M50 modeli ise aynı zamanda markanın ‘tamamen elektrikli ilk M Performance otomobili’ unvanına da sahip olacak. BMW i4’ün boş bataryası AC şarj ile 8.5 saatten daha kısa bir sürede tam şarj olabilecek. BMW i4, DC şarj istasyonunda ise 10 dakikalık şarj işlemi ile yaklaşık 164 km menzil sunacak.

Haberin Devamı

Premium sınıfta Almanlara rakip

ONLINE SATIŞLA SIFIR TEMAS

Fiat, Egea Model Ailesi’ni ve ürün gamındaki tüm binek otomobilleri, ‘Fiat online’ üzerinden satışa sunuyor. Satın alma aşamalarının tümünün ‘sıfır temasla’ yapılabildiği online.fiat.com.tr üzerinden otomobil rezerve edenler; araçlarına adrese teslim alıyor. Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, online üzerinden model seçimi, motor ve donanım alternatiflerini takiben 2 bin liralık ön ödeme sonrasında, bayinin kullanıcıyı arayarak satış prosedürünü işlettiğini ve süreci tamamladığını söyledi.

Premium sınıfta Almanlara rakip

Sıradaki haber yükleniyor...
holder