Hakan Çelik “Provokatörlere fırsat vermeyelim”
HABERİ PAYLAŞ

“Provokatörlere fırsat vermeyelim”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün Ankara’da parti genel merkezinde bir görüşme yaptım, geçmiş olsun dileklerimi ilettim, cenaze töreni sırasında yaşanan olayları konuştuk.

Kılıçdaroğlu’na, saldırıdan sonra fiziki durumunun nasıl olduğunu sordum.

Olaydan ötürü herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını, yakın korumalarının olağanüstü çabası sonucu büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü söyledi. Olayı organize bir terör saldırısı olarak gördüğünü, törenin yapıldığı yerde ciddi bir güvenlik zafiyeti bulunduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

CHP lideri, yaşananların gerekçelerini, rakiplerin ayrımcı bir dil kullanması, bu ayrımcılığın giderek kin ve öfkeyle beslenen bir dile dönüşmesi, bazı medya kuruluşlarının yönlendirici yayınları ve CHP ile PKK’nın bir arada gösterilmek istenmesi olarak sıraladı. Kılıçdaroğlu sorulara özetle şu yanıtları verdi:

✔ Cenazeye katılacağınızı ilgili makamlara bildirmiş miydiniz?

Tabii arkadaşlarımız gerekli bildirimi yaptı.

✔ Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın megafonla yaptığı konuşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

O konuşmayı ben duymadım, daha sonra haberdar oldum. Önemli bir kalabalık vardı, böyle bir açıklamayı onların dağılması amacıyla yaptığını düşünüyorum.

✔ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin oraya gidişinizle ilgili açıklamaları oldu.

Şehit cenazelerine en fazla katılan genel başkan benim. Bir şehidimiz varsa, onların cenazesine katılmak, ailesine sabır ve başsağlığı dilemek hepimizin görevidir.

✔ Size önerilen zırhlı makam aracını iade mi ettiniz?

Epey oluyor ama evet. İhtiyaç duymadık. Tabii şartlar ne olur, kestirmek zor. Şartlar bizi zırhlı araca binmeye mecbur ederse alırız. Bugün düşündüğümüz bir olay değil. Gerekirse kendi güvenliğimizi kendimiz de sağlayabiliriz.

✔ Neden böyle bir saldırı gerçekleştirilmiş olabilir?

Türkiye’nin normalleşmesini istemeyen siyasetçiler ve başka unsurlar var. İç ve dış politikada bu kadar sıkışmış durumda bulunan ülkemizin en azından siyaset olarak ortak hareket etmeye, ortak tepki vermeye ihtiyacı var. Burası hepimizin ülkesi, burada huzurun egemen olmasını istiyoruz.

Haberin Devamı

✔ Parti grubunuzla birlikte bundan sonrası için nasıl bir yol haritası belirlediniz?

Biz alanlarda, sokaklarda bir eylem yapılmasının, sokağa çıkılmasının doğru olmadığını söyledik. Böyle bir şeyin yapılması provokatörlere ciddi fırsat yaratabilir. Ekrem İmamoğlu ile de görüştüm. Pazar günkü büyük İstanbul mitinginde yüzbinlerce kişinin galeyana gelmemesi için büyük gayret gösterdik. Bu özeni devlet yöneticilerinin de göstermesi gerekir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder