Hakan Çelik Renault pazar lideri
HABERİ PAYLAŞ

Renault pazar lideri

Türkiye’de uzun yıllar satış adetlerinde zirvede yer alan Renault, 2018’de 19. kez binek otomobil pazarı ve toplam pazar liderliğini elde etti. Marka, binek ve hafif ticari araç pazarından 85 bin 839 adet satış rakamı ile yüzde 13,8 pay aldı.

Renault, binek otomobil pazarında ise 76 bin 931 adet satış adedi ve yüzde 15,8 pazar payına ulaşarak 19. kez binek otomobil pazar lideri oldu.

MEGANE VE CLIO

Türkiye’nin en çok satılan model sıralamasında, ilk beş arasında Oyak Renault’da üretilen Renault modelleri yer alıyor. Megane Sedan 29 bin 381 adet ile 2. sırada yer alırken, Clio Hatchback 22 bin 638 adet ile 5. sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Uygun fiyatlı modelleriyle son dönemde büyük çıkış yakalayan Dacia markası ise 29 bin 918 satış adedi ve yüzde 4.8 pazar payı ile 2018 yılını, toplam pazarda marka sıralamasında 8. sırada tamamladı.

İNDİRİMİN ETKİSİ

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Sektör açısından iyi başlayan 2018, döviz piyasalarına yönelik Türkiye’ye dışarıdan yapılan yoğun spekülatif müdahalelerin ardından, yıl içinde planlarımızı revize ettiğimiz bir yıl oldu.

Hükümetimizin zamanında müdahalesi ile ÖTV ve KDV indirimi desteği sayesinde yılı, 621 bin seviyesinde bir pazar ile kapattık” dedi.

Renault pazar lideri

Gençler çok beğenecek

Mercedes Benz, CES (Tüketici Elektroniği Fuarı) 2019’da tasarım ikonu olarak konumlandırdığı Yeni CLA’yı tanıttı. Yeni CLA iki üst sınıftaki CLS modeliyle tasarım açısından büyük benzerlikler gösteriyor.

Mercedes bu tercihiyle özellikle genç kullanıcılara daha uygun fiyata CLS enerjisi veren bir otomobil sunmuş oluyor. Dört kapılı kompakt coupé ile tamamen yeni bir segment yaratan ilk nesil CLA’dan dünya çapında 750 bin adet satılarak çok büyük bir başarıya imza atıldı.

2019’un heyecanla beklenen modeli yeni CLA, CLA 180 d ve CLA 200 motor seçenekleri ile 2019’un ikinci yarısının başlamasıyla satışa sunulacak. Yeni CLA’nın güçlü AMG formları CLA 35 4MATIC ve CLA 45 S 4MATIC de 2019 yılı içerisinde beklenenler arasında.

Mercedes fuarda ayrıca elektrikli Mercedes-Benz EQC ve devrim niteliğindeki Vision URBANETIC mobilite konseptinin de ABD tanıtımını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Renault pazar lideri

EFSANE GERİ DÖNDÜ

Toyota, spor otomobil dünyasının efsanevi modeli Supra’nın yeni jenerasyonunu Detroit’teki 2019 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’ndaki dünya prömiyeri ile tanıttı. Büyük bir merakla beklenen Beşinci jenerasyon GR Supra, aynı zamanda yarış takımı Toyota GAZOO Racing tarafından yapılan ilk global GR modeli olarak ilk kez Detroit’te yerini aldı.

Toyota GR Supra, saf sürüş heyecanını çift salyangozlu turbo beslemeye sahip 3.0 litre altı silindirli motordan alıyor.

340 beygir ve 500 Nm tork üreten bu ünite, sekiz ileri otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. Tasarımıyla da büyük ilgi gören yeni otomobil maksimum çekişin sağlandığı ‘kalkış kontrol özelliğiyle’ birlikte 100 kilometre hıza sadece 4.3 saniyede erişebiliyor.

Renault pazar lideri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder