Hakan Çelik Renault'nun yıldızı yenilendi
HABERİ PAYLAŞ

Renault'nun yıldızı yenilendi

Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında üretilen yeni Clio, sınıfında ilk kez kullanılan teknolojileri, 5 yıldızlı güvenlik seviyesi, 1.5 milyon kilometre test sonucu elde edilen dayanıklılık düzeyiyle bir kez daha sınıfının en iddialı modeli olmak üzere satışa sunuluyor.

Renaultnun yıldızı yenilendi

12 ŞUBAT’TA SATIŞTA

Renault Grubu’nun en çok satan global modeli, Avrupa ve Türkiye’de sınıfının lideri Clio yenilendi. Yeni Clio, dinamik sürüş becerisi, yol tutuşu, yüksek teknolojileri ve tasarımdan üretime kadar kalitesi ile bugüne kadarki ‘en iyi Clio’ olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en çok satılan model sıralamasında ikinci olan Clio, yeni haliyle tasarım genetiğini korurken, daha kaslı ve dinamik bir görünüme kavuşuyor. Yeni Clio, Türkiye’de Joy, Touch ve Icon olmak üzere üç donanım seviyesi ile 111 bin TL’den başlayan fiyatlarla 12 Şubat 2020 tarihinden itibaren satışa sunuluyor.

Ayrıca e-ticaret online satış ile 300 müşteri, yeni Clio’yu pazara sunulmadan önce özel fırsatlarla satın alma ayrıcalığına sahip oluyor.

SINIF LİDERİ

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Clio, segmentinde elde ettiği yüzde 46 pay ve en yakın rakibinden 4 kat fazla satış rakamı ile bu segmentin lideri konumunda yer alıyor. Clio’nun 5’inci nesli olan yeni otomobilin Türkiye’de OYAK Renault Fabrikaları’nda üretilmesi ve dünyaya ülkemizden ihraç edilmesi bizim için ayrıca gurur vesilesi. Yeni Clio, ileri seviyedeki özellikleriyle segmentinin referans modeli olmayı sürdürecektir. Bu modelle liderliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

DAHA FAZLA TEKNOLOJİ

Yeni Clio’nun iç tasarımında kalite algısı ve sürüş ergonomisine ayrı bir özen gösterilmiş. Geniş alan sunmak için daha kompakt hale getirilen tamamen yenilenen sürücü odaklı ‘Akıllı Kabin- Smart Cockpit’, çok daha fazla teknoloji barındırıyor.

Üst segment modellerden alınan teknoloji ile 7 ila 10 inç büyüklüğündeki TFT ekran sınıfının en büyüğü olarak öne çıkıyor ve adeta bir tablet gibi kullanım kolaylığı sunuyor. Multisense özelliğiyle iç mekan ambiyansını kişiselleştirmek mümkün oluyor.

Haberin Devamı

BENZİNLİ VE DİZEL

Yeni Clio, Türkiye’de 72 ile 130 beygir arasında değişen güç ile dizel ve benzinlilerden oluşan eksiksiz bir motor ürün gamına sahip. 3 silindirli 1.0 litrelik, oldukça ekonomik yeni benzinli motorun 72 ve 100 beygir olmak üzere iki farklı seçeneği var. 100 beygirlik versiyonda manuel vites veya X-Tronic otomatik vites alınabiliyor.

Captur, Megane ve Kadjar modelleri ile kendini kanıtlayan 130 beygir gücündeki 1.3 TCe motor, yeni Clio ile de sunuluyor. Bu model 7 ileri EDC otomatik vites ile alınabiliyor. Dizel motor satın almak isteyenler için ise 1.5 litrelik 85 ve 115 beygir olmak üzere iki seçenek tercih edilebiliyor.

EFSANE MODEL

Türkiye pazarına ilk olarak 1995 yılında giren Clio, 300 binin üzerinde satış adedi kaydetti. Renault’nun yeni tasarım dilinin öncü modeli olan 4’ncü nesil Clio ise Türkiye’de pazara girdiği 2012 yılından bu yana 185 bin 731 satış adedine ulaşarak, segmentinde en çok satılan model oldu.

Renaultnun yıldızı yenilendi

SÜRÜŞ İZLENİMLERİ

Yeni Renault Clio’yu Türkiye’nin kültür mirasıyla en zengin şehirlerinden Hatay’da kullanma imkanı buldum.

Haberin Devamı

● Ses yalıtımı şaşırtıcı derecede iyi.

● İç mekan hissedilir derecede büyümüş ve kullanışlı hale gelmiş.

● İç ve dış tasarım çok daha karizmatik hale gelmiş.

● Koltuklar çok rahat ve ergonomi düzeyi çok başarılı.

● Kullanılan malzemeler ve detaylarda üst sınıfa özgü kalite hissediliyor.

Renaultnun yıldızı yenilendi

Haziran ayında Portekiz’deki uluslararası lansmanda geçmişten günümüze bütün Clio modellerini inceleme imkanı bulmuştum. 1990 yılında piyasaya sunulan Clio’nun ilk versiyonlarının iç mekanı bugün için bile gözalıcı ve güncel görünüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder