Hakan Çelik Resepsiyon notları
HABERİ PAYLAŞ

Resepsiyon notları

Haberin Devamı

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldım. İzlenimlerimi aktarayım: Gecede yaklaşık 2.500 katılımcı vardı. Davetliler 30 Ağustos resepsiyonundan farklı olarak iç mekandaki büyük salonda ağırlandı. Girişteki selamlama ve konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan salonu dolaşarak konuklarla tokalaştı.

[[HAFTAYA]]

Aşırı ilgi nedeniyle korumalar ve bazı davetliler zor anlar yaşadı. Resepsiyonun sonuna doğru Erdoğan ve eşi fotoğraf çektirmek isteyenlerle bir araya geldi, sanatçılarla sohbet etti.

Gecenin en anlamlı görüntülerinden biri Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal’ın Türk Yıldızları ile buluşması oldu. 8 adet F5 uçağı ile dünyada gösteri yapan tek grup olan Türk pilotları gerçekten gurur verici başarılara sahip. Bu ekip arasında yer alan 1976 doğumlu kadın pilot Binbaşı Esra Özatay, Türkiye’de kadınlar hakkında aşağılayıcı ve cinsiyetçi söylemler kullananlara en iyi cevabı veriyor.

* * *

Cumhurbaşkanlığı’ndaki gece siyaset, sanat, medya ve iş dünyasından temsilcileri buluşturan çok güzel bir buluşmaydı. Resepsiyonda kimler vardı? Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, eski Başbakan Yıldırım Akbulut, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AB Bakanı Beril Dedeoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Genel Müdür Temel Kotil, SSM Müsteşarı İsmail Demir, TRT Genel Müdürü Şenol Göka...

Dünyadaki Ortodoksların lideri Ekümenik Patrik Bartholomeos, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun... İş dünyasından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ahmet Nazif Zorlu, Erol Üçer, Attila Doğudan, Zeynel Abidin Erdem, Erman Ilıcak, Fettah Tamince, Sani Şener, Nilüfer Bulut... Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman...

Sanatçılar Sevim Emre-Orhan Gencebay, Serkan Çağrı, Muazzez Ersoy, Wilma Elles, Mustafa Ceceli... Bülent Ersoy sıradışı kıyafetleriyle dikkati çeker ama bu kez seçtiği elbise çok farklıydı. Cumhurbaşkanı, resepsiyonun sonunda gündeme dair sorularımızı yanıtladı. Erdoğan “Ümit ederim ki milletimiz koalisyona fırsat vermez” diyerek 12-13 yılda yakalanan istikrarın devamı için tek parti iktidardan yana olduğunu söyledi. Sandıktan çıkacak neticeye saygı duyulacağını sözlerine ekledi.

* * *

Yarın sandık başına gidiyoruz. Türkiye; seçimlere gölge düşürmeden, başarıyla yapan ülkeler arasında. Ben 1 Kasım’ın da demokrasi şöleni şeklinde geçeceğine inanıyorum. Umarım seçimin sonucu ülkemiz için hayırlı olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder