Hakan Çelik Sağlık çalışanına müjde
HABERİ PAYLAŞ

Sağlık çalışanına müjde

81 milyonun kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için yeni bir seferberlik başlattıklarını ilan eden Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, TBMM’ye getirdikleri teklifleri ve neler yapmak istediklerini POSTA Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’e anlattı:

İLAVE ÖDEME GELİYOR

Sağlık çalışanlarının emeklilik ve yıpranma payı sorunu hep gündem olurdu. Meclis kapanmadan Cumhurbaşkanımızın iradesiyle bu hafta teklifi inşallah geçirmiş olacağız. Pratisyen hekimlere 1500’e yakın, uzman hekimlere 2 bin TL, emekli maaşlarına ek ödeme olarak ilave ediliyor olacak.

Haberin Devamı

Sağlık çalışanına müjde


YIPRANMA PAYI İYİLEŞİYOR

Bunun dışında yıpranma payı ise yılda 60 gün olarak -yani 6 yılda birbundan böyle devreye giriyor olacak. Ayrıca şu dönemde; nitelikli kanser gibi, organ nakli gibi özellikli hizmetlerden vatandaşa fark vermeden nasıl hizmeti sağlayabiliriz, bunun üzerinde yoğunlaşıyoruz.


HEKİMLERE EK ÖDEME

Kanser cerrahisiyle ilgili yeniden bir çalışma yapılacak. Üniversitelerde hastalardan ek ücret alınarak hizmet üretiliyordu. Bizde döner sermayenin ek ödeme tavanı sabit olduğu için hekim arkadaşlara ek ödeme verilemiyordu. Bu teklifte, döner sermayenin ek ödeme tavanını 5 katına kadar artıran bir düzenleme yer alıyor. Böylece, hekimlerimizin hastadan fark almadan döner sermayeden ek ödeme almalarının yolu açılacak.


DÜNYAYA AÇILIYORUZ

Şehir hastanelerinde “uluslararası mükemmeliyet merkezleri” oluşturalım istiyoruz. Kamunun hizmet üreten nitelikli birimleriyle önemli bir düzeye gelmiş olan özel sektörün birlikte bütün dünyaya pazarlamasını yapabilecek olan bir şirket kuruyoruz. Bu konu da yeni teklifimizin içinde yer alıyor. Bu aynı zamanda ülkemizin bütün gücünü, ortak merkezlerini kullanarak yurt dışına pazarlamak istiyoruz. Mesela büyükelçiliklerimiz ve dünya çapında Türk Hava Yolları ofisleri vasıtasıyla farklı ülkelerden milyonlarca insana ulaşmak istiyoruz. Birçok ülke ile görüşmeler yapılıyor. Birçok ülkenin sigorta şirketleriyle tek elden pazarlayan dinamik bir şirket olsun istiyoruz.


HEKİME ŞİDDETE SIKI TAKİP

Hekimlerin rahatsızlıklarını, sıkıntılarını, mağduriyetleri biliyorum. Bu noktada hiç sıkıntılı olmasınlar. Sorunları uygulamada da ortadan kaldırabilecek düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Hiç merak etmesinler bu konunun yakın takipçisiyim.

Haberin Devamı


HİZMET ALAMAMA CEZASI

Denetimli serbestliğin uygulanmaması, bir takım indirimlerden yararlanmaması, aynı hekimle bir daha hizmet alamama gibi bir takım yaklaşımlarımız olacak. Emniyet’in de hekimin herhangi bir talebi veya tasarrufuyla devreye girmesi değil mutlak yakalanması için otomatik olarak devreye girmesi, 24 saat gözetim altında tutulması gibi bir takım somut uygulamalarla ilgili çalışmamız var, yakın takipçisi olacağız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder