Hakan Çelik ‘Sağlık hizmetinde tasarruf olmaz’
HABERİ PAYLAŞ

‘Sağlık hizmetinde tasarruf olmaz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni hükûmet sisteminde beraber çalışacağı arkadaşlarını seçerken kendi alanlarında başarı elde etmiş profesyonel isimlere yöneleceğini ilan etmişti. Siyasetten gelmenin zorunlu olmadığını, performans kriterini önemsediğini belirtmişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın isimleri açıklandığında tam da bu özelliklere uygun tercihler olduğu görüldü. Üçü de kendi alanlarında büyük başarılar göstermiş isimler. Nitekim bakanlık koltuğuna oturur oturmaz kolları sıvayıp “sonuç alıcı” çalışmalar yapmaya başladılar. Bakanlar kısa aralıklarla CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programıma konuk oldu. Üçünün de ilk yayınlarıydı.

Haberin Devamı

Dr. Fahrettin Koca, pazar sabahı canlı yayında sorularımı yanıtladı. Büyük bir hastane zincirini ve tıp fakültesini kurmuş olması doğal olarak eşsiz bir deneyim getiriyor. Özellikle “yatırım” ve “maliyet” gibi bakanlık bütçelerinin ciddi kısmını oluşturan kalemlerde bu bilgi birikiminin ne kadar işe yaradığını görüyoruz.

CNN Türk’teki yayında dikkat çekici açıklamalardan biri Bakan Fahrettin Koca’nın “Sağlıkta tasarruf olmaz” sözüydü. Ardından Dr. Koca “İsrafı önleyip verimliliği sağlayacağız” diyerek devam etti.

Ülkemizde 1 milyon dolayında sağlık çalışanı görev yapıyor. Türkiye’nin genç nüfusu ve artan ihtiyaçlar düşünüldüğünde doğal olarak kadro ve istihdam beklentisi içinde olan meslek grupları var. Fizyoterapistlerden, diyaliz teknisyenleri ve hemşirelere kadar binlerce kişinin Twitter ve Instagram yoluyla taleplerini aldım ve Bakan Koca’ya ilettim.

İşte, bu noktada Bakan Fahrettin Koca’nın önemli bir hamlesi daha var. Hastaneler ve üniversiteler arasında kapsamlı bir işbirliği dönemine giriliyor. İstenen sonuç alınırsa bu işbirliğinin gerek kadro gerekse istihdam gibi beklentilere katkısı olacaktır.

Şehir hastaneleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerinde çok durduğu bir konu. Yatırımların tamamlanmasıyla ciddi bir kalite artışı hedefleniyor. Özellikle Ankara Bilkent’teki son şehir hastanesi tamamlandığında dünyanın sayılı tesisleri arasına girecek. Bu hastanelerin çoğunda tek hasta yataklı, duşu ve tuvaleti özel odalar mevcut.

Haberin Devamı

Sağlık turizmi, son yıllarda en önemli gelir kalemlerinden biri hâline geldi. Saç ekiminden göz sağlığına kadar bir dizi alanda Türkiye çok iyi hizmet sunulan bir ülke. Bakan Fahrettin Koca bugün itibarıyla tedavi ve çeşitli ameliyatlar için ülkeye gelenlerin bıraktığı paranın 1.5 milyar dolar olduğunu söyledi. Bu tutarın 2023’te 5 katına çıkması hedefleniyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder