Hakan Çelik Sarıgül: Taksi sorunu bir günde çözülür
HABERİ PAYLAŞ

Sarıgül: Taksi sorunu bir günde çözülür

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, önümüzdeki seçimleri daha rekabetçi hâle getirdi. Çok çetin bir mücadele olacak gibi görünüyor. Her bir oy çok değerli, ayrıca kararsız seçmenin oyunu alabilmek için çalışkanlık ve proje geliştirme becerisi öne çıkacak.

Şişli Belediye Başkanlığı döneminde ve CHP adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında projeleri ve icraatlarıyla öne çıkan bir isim olan Mustafa Sarıgül kısa süre önce Türkiye Değişim Partisi’yle (TDP) siyasette daha fazla söz söylemek için kolları sıvamıştı.

Haberin Devamı

Sarıgül’ü, son dönemde yoğun yurt içi seyahatlerine devam ederken CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programıma davet ettim.

Erzurum’dan kalkıp yayına geldi. Gençlerin sorunlarından esnaflar, tarım, dış politika, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar”, “3600 Ek gösterge”, “Atanamayan Öğretmenler” dâhil pek çok başlıkta görüşlerini paylaştı. İstanbul’un kronik meselesi taksi konusunu da konuştuk.

“Peki nasıl çözülecek bu mesele?” dediğimde Sarıgül şu yanıtı verdi:

Çözüm çok basit, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal nasıl çözdüyse aynı formülle bu konu mesele olmaktan çıkar. Taksi plakası verilmesi lazım, esnaf da zaten “verilmesin” demiyor. Oradan gelecek rakam İstanbul’daki 17 bin taksiciye dağıtılsın… Taksi plakası deyip geçmeyin. Ona ailesinden, dedesinden kalmıştır. Onun bütün sermayesidir. Canla başla sahip çıkması da çok doğaldır. Ben şoför Hakkı Baba’nın oğluyum. Taksicinin hakkını kimseye yedirmem.

Sarıgül: Taksi sorunu bir günde çözülür

En kritik sorulardan biri, Türkiye Değişim Partisi önümüzdeki seçimlere katılabilecek mi?

20.12.2020 tarihinde Dünya İnsanlığa Saygı ve Fakirlikle Mücadele Günü’nde kurulduk. Kısa süre içinde Mehmet Ali Demir ve Hasan Aydın’ın önderliğinde müthiş bir çalışma yapıldı. 26 Eylül’de büyük kurultayı yaparak seçime girme yetkisini aldık ancak YSK’nın yayınladığı beyannamede şu anda biz yokuz. Çünkü yasa kurultayınızı yaptıktan 6 ay sonra seçime girmeye hak kazanırsınız diyor. Yani partimiz 1 Mayıs 2022’den sonra yapılacak her seçime katılma hakkına sahiptir.

Erken seçim olur mu?

Biz seçimin zamanında yapılmasını ve seçim barajlarının mutlaka düşmesini arzu ediyoruz. Her oyun temsil edilmesini bekliyoruz.

Haberin Devamı

Sizin cemaat ve tarikatlara bakışınız nasıl?

Bu konu farklı boyutlarıyla kamuoyunda tartışılıyor? İnançlara saygılı laiklik temelinde hareket etmek zorundayız. Din ve inançlar iktidara ulaşma yolu olarak değerlendirilmemeli. Şişli Belediye Başkanlığım döneminde benim bölgemde camilerimiz, cem evlerimiz, kiliselerimiz ve sinagoglarımız vardı. Hepsiyle kardeşlik ruhu içinde bir arada uyum içinde yaşadık. Ben hepsini Şişli’de buluşturdum.

Erken seçim iddiaları neden sürekli gündemde?

Kim gündeme getiriyor bu erken seçim konusunu? Erken seçimi tartıştırmak iktidarın işine gelir. Türkiye’de geçim sıkıntısı var, Türkiye’de tarımın, işsizliğin konuşulması istenmiyor.

Yurtlardaki durum çok tartışılıyor. Sizin çözüm öneriniz nedir?

Öğrenci yurtları mutlaka devlet eliyle kurulmalı ve devletin kontrolünde olmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder