Hakan Çelik Seçimsiz 4 yıl
HABERİ PAYLAŞ

Seçimsiz 4 yıl

23 Haziran tarihi yaklaşırken “Türkiye bu seçimin altından kalkamaz, mutlaka gerginlik çıkar, tansiyon yükselir” yorumları yapılıyordu. Hatta Avrupa Konseyi bu ihtimali göz önünde bulundurarak gözlemciler göndermişti.

Bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Türkiye bütün dünyaya örnek olacak bir demokratik olgunlukla, sorunsuz şekilde bu seçimi tamamladı. Hızlı şekilde sonuçlar açıklandı.

Seçmenler, Türkiye’de yönetim değişiminin meşru yolunun sadece sandık olduğunu bir kez daha gösterdi. Başka yollara tevessül edenlere de kuvvetli bir mesaj vermiş oldu.

Haberin Devamı

AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın saat 19.00 sularında ekranlara çıkıp rakibinin kazandığını açıklaması ve Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etmesi, önemli bir hareket olarak demokrasi tarihimizdeki yerini alacak. Yıldırım’ın, ihtiyaç duyulan konularda İmamoğlu’na destek vereceklerini söylemesi de dikkatimi çekti. Zira bizde iktidar değişiklikleri sırasında koltuktan kalkanlar genellikle yeni gelenlerin başarısız olması için uğraşırlar. Yıldırım, bu ifadesiyle yerleşik bir algıyı da yıkmış oldu.

Durum netleştikten sonra halkın önüne çıkan Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasını da beğendim. Herkesi kucaklayacağını, kimseyi dışlamayacağını söyledi.

Umarım kampanyası sırasında sık sık dile getirdiği gibi beyaz bir sayfa açarak 16 milyon İstanbullunun beklediği projeleri hayata geçirmeyi başarabilir.

Sağdan soldan gelen telkinlerle İBB Başkanlığı’nın ötesinde 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine konsantre olursa 23 Haziran’da elde ettiği başarıyı yönetmesi güçleşir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sonuç belli olduktan sonra Twitter’dan paylaştığı mesajlarla İmamoğlu’nu kutlaması da seçim gecesinin çok önemli adımlarından biri oldu.

İmamoğlu’nun Binali Yıldırım karşısında aldığı sonucun AK Parti’de ciddi bir özeleştiriye neden olacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün TBMM grubunda yapacağı konuşmada seçmenin verdiği mesajlar üzerinden bazı değerlendirmeler yapabilir.

Benim tahminim, AK Parti yönetim kadrolarında kademeli bir şekilde değişim ve yenilenmenin yaşanacağı yönünde.

Haberin Devamı

Erdoğan çok deneyimli lider. Bugüne kadar en zor süreçleri bile yönetmesini bildi. Seçmenin verdiği mesajları kapsamlı şekilde analiz edip bazı yapısal adımlar atacağını tahmin ediyorum.

Vatandaş olarak beklentim; önümüzdeki seçimlerin zamanında yapılmasıdır. Erken seçim ihtimali ve senaryoları bile Türkiye’ye zarar verir.

Şimdi önümüze bakıp çalışma ve reformlara konsantre olma zamanıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder