Hakan Çelik Sezen Aksu ve Berlin
HABERİ PAYLAŞ

Sezen Aksu ve Berlin

İngiltere AB’den ayrılmaya karar verince Almanya daha da önem kazandı. İngiltere’de oluşan ciddi belirsizlik nedeniyle birçok kurum ve yatırımcı Avrupa’da başka yerlere yöneliyor. Almanya’nın Berlin, Frankfurt ve Münih şehirlerine de tam anlamıyla akın yaşanıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Berlin’i Londra ve Paris’le aynı ligde yarıştırmak için seferber olmuş. Bakıyorum; kültür sanat etkinlikleri, yaratıcılık, teknoloji ve bilim alanında süper hızla öne çıkan bir şehir var. Dünyanın her yerinden müthiş ilgi olduğu için konut fiyatları uçmuş.

Haberin Devamı

Henüz Londra ve Paris kadar pahalı değil ama yakında burada bir yer satın almak çok zorlaşacak. Almanya, mükemmel altyapısı, oturmuş ve çok iyi çalışan sistemi, küresel bağlantılarıyla öne çıkıyor. Almanlar iletişim dili İngilizce kullanımı konusunda Fransızlardan ileri. Eğitim ve üretim kalitesi belli.

Hamburg ve Münih iki favori şehrim. Berlin’i gerçek anlamda yeni keşfettim ve sempati duydum. Bunda Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu’nun da katkısı var. Kendisi Doğuş Holding çatısı altında Ferit Şahenk ile birlikte Almanya-Türkiye ekonomik ilişkilerinin gelişmesine gayret gösteren isimlerden.

Türklerin Almanya ekonomisi içinde önemli payı var. Sadece küçük ve orta ölçekli işletmelerde değil, büyük yatırımcılarda da durum böyle. Giresunlu işadamı Saim Aygün’ün gıda ve turizm alanında çok ciddi yatırımları bulunuyor.

Kardeşleriyle yönettiği Aygün Şirketler Grubu’nun Türkiye’de de iyi tanınan Titanic Otelleri ve Hasır Restoran’ı bu yatırımlar arasında. Bu tesislerde başka ülkelerin vatandaşları da istihdam ediliyor. Berlin’de tam 3 Titanic Oteli var. 5 yıldızlı olanı, prestijli Gendarmenmarkt bölgesinde. Hoş bir ayrıntıdan bahsedeyim. İç içe geçen suitlerden oluşan otelin kral dairesine Sezen Aksu’nun adı verilmiş.

Oda ile Aygün Şirketler Grubu’nun yöneticisi Sedef Aygün ilgilenmiş. Mekânda sanatçının imzalı portreleri ve çeşitli eşyaları sergileniyor. Almanya’ya yolunuz düşerse, Türk kahvaltısı, Türkçe konuşan kaliteli personel ve çok iyi bir lokasyona ihtiyacınız olursa Titanic Berlin’i denemenizi öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder