Hakan Çelik Şimdi hedeflere odaklanma zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Şimdi hedeflere odaklanma zamanı

Bu seçimin öne çıkan satır başlarını şöyle okuyorum:

Recep Tayyip Erdoğan: Bu seçimin de en çok koşturan, ter döken mücadele eden ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Rekor sayıda miting yaptı, hiç durmadı.

Sistem, model tartışması yaratacak bir sonuç yok ortada. Ülkede son dönemde yaşanan ekonomik zorluklar ve uzun süre iktidarda olmanın getirdiği güçlüklere rağmen Erdoğan bütün ağırlığını koyarak çıtayı Cumhur ittifakı açısından kabul edilebilir seviyede tuttu. Türkiye bundan sonra makro meselelerine konsantre olarak yoluna devam edecek. Seçimlerin erkene alınmasını gerektirecek bir sonuç yok.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın performansları düşük seviyede kalan bazı bakanlar, belediye başkanı adayı ve teşkilat başkanlarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapacağını tahmin ediyorum.

Ekrem İmamoğlu: Az tanınıyor olması dezavantajını kapattı, etkili bir kampanya yürüttü ve HDP tabanından da oy aldı. Aldığı oy oranı kendisi açısından önemli bir başarıdır.

Kemal Kılıçdaroğlu: Belli bir süre daha liderliğiyle ilgili tartışmaları savuşturmuş oldu. Bu sonuçların ardından Kılıçdaroğlu aleyhinde “istifa etsin” rüzgarının çok güçlü eseceğini düşünmüyorum.

Süleyman Soylu: İçişleri Bakanı bu seçim döneminin en fazla koşturan, kampanyalara katkı sağlayan isimlerinden biri oldu. Terörle mücadele alanında gösterilen başarı ve PKK’nın gerçek yüzünün ortaya çıkarılması, HDP oylarının gerilemesinde etkili oldu.

HDP: Doğu ve Güneydoğu’da beklediği oy oranının altında kaldı. HDP için PKK ile arasına mesafe koymak için yeni bir fırsat var.

Saadet Partisi: Dünya görüşü açısından AK Parti ve MHP’ye yakın olmasına rağmen temel meselelerdeki politika farklılıkları nedeniyle bu seçimde de muhalefet bloğunda yer aldı. Malatya’daki olaylarda hayatını kaybeden 2 Saadet Partili’ye Allah’tan rahmet dilerim.

Fatma Şahin: Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı şehrin ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkı sağlayan, çok çalışkan ve proje üreten bir isim, bu seçimi de önde bitirdi. Seçmenlerin son birkaç gün içinde sosyal medyada yayılan videolardaki suçlamaları dikkate almadığı görüldü.

Haberin Devamı

Mustafa Sarıgül: iletişim kanallarını etkili kullanan, deneyimli bir isim. Sokak sokak dolaşarak seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı. Çeşitli anketlerde “kesin kazanıyor” izlenimi uyanmıştı. Sarıgül ile CHP arasında son günlere kadar süren polemiğin CHP bloğuna yaradığı anlaşılıyor. Şişli’de CHP adayı Muammer Keskin, Sarıgül gibi etkili bir isme karşı kazanmış oldu.

Seçimi geride bıraktık. Siyasi sonuçları elbette tartışmaya devam edeceğiz ancak ekonomi başta olmak üzere Türkiye’nin gündeminde başka ciddi konular da var.

Ben Türkiye’nin yeni bir hikaye yaratarak yoluna güçlenerek devam edeceğini düşünüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder