Hakan Çelik Sınıfında fark yaratacak
HABERİ PAYLAŞ

Sınıfında fark yaratacak

Avrupalı üreticiler sıkıcı ve muhafazakar tasarımlarla bir kısırdöngüye girerken Güney Koreli Hyundai yeni Elantra ile bir anlayış değişikliğine gidiyor.

Sınıfında fark yaratacak

DAHA ALÇAK DAHA GENİŞ

Hyundai Assan, 2021 yılındaki model atağına yeni Elantra ile başladı. Sedan segmentine farklı bir bakış açısı getirmesi hedeflenen otomobil, özellikle sıra dışı sert ve keskin çizgilerden oluşan tasarım diliyle rakiplerinden ayrılıyor. Hyundai mühendisleri ve tasarımcıları, Elantra’yı dört kapılı bir coupe görünümüne dönüştürmek için altıncı nesle göre daha uzun, daha alçak ve daha geniş bir form tercih etmiş. Sürücü odaklı kokpitteki şıklık da Elantra’nın rakiplerinden daha cüretkar olmasını sağlıyor. Kabindeki ekran 10.25 inç ölçüsünde. Otomobilin bagaj hacmi 474 litre.

Haberin Devamı

ZENGİN DONANIM LİSTESİ

Elantra’nın süspansiyon sistemi de konfora yönelik olarak geliştirilmiş. Araç Türkiye’de ilk etapta tek motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. 1.6 litre atmosferik beslemeli motora ve CVT şanzımana sahip. CVT’ye ek olarak, 6 ileri manuel şanzıman sadece Style donanım seviyesinde sunuluyor.

Yakıt ekonomisi ve optimum verimlilik vaad eden bu motor, 123 beygir gücünde. Dual LED farlar, LED gündüz sürüş farları, uzunlanmasına yerleştirilen H formundaki LED arka lambalar, açılabilir tavan, 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar, elektronik park freni, akıllı hız sabitleyici, kablosuz şarj sistemi, yağmur sensörü, ön çarpışma uyarı sistemi, şeritte kalma ve takip uyarı sistemi otomobilin en önemli donanımlarını oluşturuyor.

Sınıfında fark yaratacak

Daha agresif, daha sportif ve aynı zamanda daha farklı bir tasarım felsefesi benimseyen Hyundai, böylelikle geleneksel tasarımlardan sıkılan otomobil severlerin ilgisini çekmek istiyor.

LANSMANA ÖZEL FİYAT

Yeni modelin lansmanında konuşan Hyundai Assan Başkanı Sangsu Kim, Elantra’nın 30 yılda 250’den fazla ödül ve övgü alarak sınıfında çok güçlü şekilde konumlandığını ifade etti. Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel ise ‘Sedan Ruhu, Cazibesini Buldu’ sloganıyla satışa sundukları otomobilin kendi kategorisinde fark yaratacağını söyledi. Otomobilin Türkiye’de lansmana özel başlangıç fiyatı 231 bin 500 TL. Sportif ve dinamik bir görünüşe sahip otomobilin en üst donanım seviyesi olan Elite Plus ise 410 bin TL.

Haberin Devamı

YENİ BİR SUV

Doğuş Otomotiv tarafından ithal edilen SEAT SUV ailesinin en büyük üyesi Tarraco Türkiye’de satışa sunuldu. Yeni model Xcellence ve FR donanım seviyeleri ve 1.5 litre TSI 150 beygir DSG motor seçeneğiyle satın alınabiliyor. SEAT markasının SUV ailesinin üçüncü ve en büyük üyesi olan Tarraco, SEAT modellerinin yeni tasarım dilinin ürünü. 5 ve 7 koltuklu oturma düzeni bulunan Tarraco, kullanıcılarına daha fazla çeşitlilik sunuyor. Araç kısa süre önce gerçekleştirilen Euro NCAP testinden 5 yıldız almayı başardı. Tarraco Xcellence donanım seçeneği ile 490 bin TL, FR donanım seçeneği ise 515 bin TL’den başlayan anahtar teslim fiyatıyla satışa çıktı.

Sınıfında fark yaratacak

200 BİN TL’NİN ALTINDA

Geçen şubat ayında ülkemizde boy gösteren ve büyük bir ilgi gören yeni Dacia Sandero Stepway’in ardından, yeni Sandero da showroom’larda görücüye çıktı. Bu ay sınırlı sayıdaki yeni Sandero 160 bin TL liste fiyatı yerine 152 bin 900 TL’lik başlangıç fiyatıyla satışta. İlk kez sunduğu X-Tronic şanzımanla Sandero, sınıfının en ulaşılabilir otomatik vites seçeneğini getiriyor.

Haberin Devamı

Motorlardan 90 beygir güce sahip turbo beslemeli 1.0 litre TCe, 6 ileri manuel ya da X-Tronic şanzımanla sunuluyor. Turbo beslemeli 100 beygir gücündeki ECO-G LPG motor seçeneğine ise 6 ileri manuel şanzımanla sahip olunabiliyor. Araçta ilkler arasında E-Call ve Start&Stop, elektrikli park freni ve eller serbest Dacia Kart sistemi de göze çarpıyor.

Sınıfında fark yaratacak

75 YILLIK İKON

Motosiklet dünyasının ikonik markası Vespa; tarihindeki 75 yılı geride bıraktı. Bu kapsamda Vespa; sevilen modelleri Primavera ve GTS’nin tasarım detaylarıyla dikkat çeken 75’inci yıl versiyonlarını motosikletseverlerle buluşturdu. ‘Giallo 75. Yıl’ adlı özel bir metalik sarıyla hazırlanan yeni seri, Vespa’nın hem mirasını hem de yenilikçi ruhunu yansıtıyor. Özel versiyonlarda yer alan 4.3 inç TFT renkli ekran, dijital gösterge paneli ve Vespa MIA akıllı telefon bağlantı sistemi de günümüz kullanıcılarının ihtiyaçlarına cevap veriyor. 75’inci yıl motosikletlerin fiyatı versiyonlara göre 46 bin TL ile 94 bin TL arasında değişiyor.

Sınıfında fark yaratacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder