Hakan Çelik Sorunsuzluk şampiyonu
HABERİ PAYLAŞ

Sorunsuzluk şampiyonu

Premium otomobil üreticisi lexus, üretildiği ilk günden bu yana lüks otomobillerinin yanı sıra dayanıklı ve güvenilir yanıyla da övgü toplamaya devam ediyor. lexus, j.D. Power tarafından her yıl düzenlenen Kalite Araştırması’nda, ‘En Sorunsuz marka’ oldu. Arka arkaya 8 yıldır üst üste ‘En Güvenilir Otomobil’ markası olan lexus’un üretim kalitesi ve üstün işçiliği bir kez daha kanıtlanmış oldu. Bu kapsamlı araştırma 3 yaşındaki araçların son 12 ayda yaşanan güvenilirliğine odaklanıyor. Sonuçlar ise, yeni veya ikinci el otomobil almak isteyenlere rehber niteliği taşıyor.

Haberin Devamı

Sorunsuzluk şampiyonu

ASIL YENİLİK TEKNOLOJİDE

Volkswagen Passat’ın 8’inci neslinin makyajlı versiyonu, uluslararası Cenevre Otomobil fuarı’nda ilk kez sahneye çıkacak. Yeni Passat’ı son teknolojilerle donatan Volkswagen, bu model için 30 milyon üretim adedini yakın zamanda aşmayı hedefliyor. Passat, 0-210 km arasında yarı otonom sürüş imkanı sağlayan asistan sistemi ‘Travel Assist’ ile sunulan ve ‘Kapasitif Direksiyona’ sahip ilk Volkswagen modeli olacak.

Sorunsuzluk şampiyonu

Passat’ta sunulan bir diğer yeni özellik ise sürüş anında karşılaşılan engeller ve tehlikeli durumlardan kaçınma manevralarını kolaylaştıran Acil manevra Asistan sistemi. markanın Premium SuV segmentinde yer alan Touareg modelinde ilk kez sunulan, lED matrix teknolojisine sahip ‘ıQ. light’ farlar, makyajlı Passat modelinde de dikkat çekiyor. makyajlı Passat yılın üçüncü çeyreğinde Volkswagen yetkili satıcılarındaki yerini alacak.

ARAZİNİN LİDERİ

Renault Grubu bünyesindeki Dacia’nın en önemli modeli durumundaki Duster, arazi araçları segmentinde satış şampiyonu oldu. 2013’ten bu yana 85 bin 39 satış adedine ulaşan Duster’ın, 35 bin 776 adet satışı modelin 4x4 versiyonuna ait. 2018 yılında gerçekleştirdiği 5 bin 11 Duster 4x4 satış adedi ile Dacia, Türkiye’nin açık ara 4x4 lider markası unvanını koruyor. Sınıfından yüzde 18.1 pay alan Duster, Comfort, Prestige ve Prestige Plus olmak üzere 4x4 arazi ve offroad yeteneğine sahip üç donanım seviyesi ile pazarda yerini alıyor.

Sorunsuzluk şampiyonu

YENİ MOTORLA GÜÇLENDİ

Haberin Devamı

Dacia Duster, ürün gamına eklediği yeni nesil benzinli motoru ile sürüş keyfini daha da artırıyor. Renault-Nissan İttifakı ve Daimler kalite standartlarını taşıyan yeni motor, çevreci özellikleri ile öne çıkıyor. 1.3 TCe 130 beygir benzinli motor, Comfort, Prestige ve Prestige Plus versiyonları ve 99 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Duster ürün gamına eklenen 1.3 Tce 130bg benzinli motor, daha düşük CO2 salım ve tüketim değerlerine sahip olmasının yanı sıra yerini aldığı 1.2 Tce 125 beygir benzinli motora göre daha fazla güç ve tork üreterek daha yüksek performans sunuyor.

Sorunsuzluk şampiyonu

1.3 TCE 150 BEYGİR GELİYOR

Duster özel serisindeki 1.3 Tce 150 beygir benzinli motor seçeneği ise bu yılın ikinci çeyreğinde Dacia müşterileri ile buluşacak. Türkiye’de bu ay pazara sunulan Prestige Plus, en üst donanım seviyesi olarak öne çıkıyor. Media Nav 4.0, Vizyo Paket (Kör Nokta Uyarı Sistemi ve 360 derece kamera), Eller Serbest Dacia Kart Sistemi bu modelde standart.

KOMPAKT SINIFTA MERCEDES KARİZMASI

Haberin Devamı

Yeni mercedes Benz A Serisi kısa süre önce, ilk etapta 163 beygirlik benzinli (A 200) ve 116 beygirlik bir de dizel (A 180 d) motor seçeneği ile 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ile Türkiye’de satışa sunulmaya başlandı. A Serisi'nin benzinli A200 modeliyle uzun bir sürüş gerçekleştirdim.

Sorunsuzluk şampiyonu

SIKILMAK YOK

Keskin bakışlı ve dinamik bir tasarıma sahip olan model, her yönüyle genç bir müşteri kitlesini hedefliyor. A Serisi farkını teknoloji, sürüş destek sistemleri ve iç tasarımda ortaya koyuyor. Araç, bu sınıftaki hiçbir araçta sunulmayan infotainment (eğlence ve bilgi) sistemine sahip. Eğlence sistemi de sıkılmadan vakit geçirmek için farklı seçenekler sunuyor.

Sorunsuzluk şampiyonu

YAPAY ZEKA

Bunlar aslında dikkati dağıtabilen şeyler. mercedes bu riski azaltmak için sesli komut ve merkezi kumanda seçenekleri eklemiş. Ayrıca gelişmiş kamera, şerit takip ve kör nokta sistemleri sürüşü daha güvenli hale getiriyor. Ayrıca bu sınıfta ilk kez sunulan yapay zeka kullanıcıya sürüş boyunca eşlik ediyor.

Sorunsuzluk şampiyonu

KONUŞMALARI ANLIYOR

■ ‘İç mekanda ilk bakışta ince, uzun ve büyük bilgi paneli ve türbin görünümlü havalandırma ızgaraları üst sınıftaki lüks otomobillerden izler taşıyor.

■ ‘Hey mercedes’ anahtar kelimesi ile aktif hale gelen, doğal konuşma dilini anlama özelliğine sahip, sesli komut sistemi ve ön cama yansıtılan sanal gösterge paneli diğer önemli özellikler.

■ Yeni A Serisi, önceki nesil ile kıyaslandığında 29 litre artışla 370 litrelik bir bagaja sahip. Benim kullandığım mercedes A Serisi 200 AmG modeliydi. mevcut donanım listesiyle bu aracın fiyatı 226 bin 600 Tl.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder