Hakan Çelik Spor denince sadece futbol akla geliyordu
HABERİ PAYLAŞ

Spor denince sadece futbol akla geliyordu

Avrupa ve ABD’de neredeyse herkes koşuyor, yürüyor, bisiklete biniyor veya salon sporları yapıyor. Bu ülkelerle günlük hayat açısından temel farklarımızdan biri hareket eksikliğimiz. Türkiye’de çok az insanın düzenli spor alışkanlığı var.

Bir heves salonlara gitmeye başlayanlar da kısa sürede havlu atıyor. Artan obezite oranları ve buna bağlı sağlık sorunları da bu tablo hakkında fikir veriyor zaten.

1980’lerde annemin teşvikiyle İstanbul Kurtuluş Spor Kulübü’nde basketbol oynamaya başlamıştım. İmkân ve zaman ölçüsünde hâlâ devam ediyorum. Öyle ağır tempoda maçlara katılmıyorum ama düzenli şut çalışıyorum. Fakat bu yeterli değil, yoğunluk vb. mazeretlere sığınmadan spora daha çok zaman ayırmam gerekiyor. Sadece güncel sağlık grafiği açısından değil, kaliteli yaşlanmak için de önemli.

Haberin Devamı

Sağ olsun, akıllı saatim Apple Watch “ayağa kalk”, “derin nefes al”, “daha fazla yürü”, “uykuna dikkat et”, “fazla gürültülü ortamda kalma” gibi uyarılarla belli bir disiplinde kalmama destek oluyor.

İyi ki bu teknolojiler hayatımıza daha fazla girmeye başladı. Türkiye’de spor denince akla neredeyse yüzde 99 futbol geliyor.

Spor denince sadece futbol akla geliyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de bakan ve danışmanlarıyla basketbol oynadı.

Oysa pek çok branşta faaliyet göstermek isteyen sporcu var. İmkân oluştuğunda da ciddi başarı geliyor. Son dönemde okçuluktan güreşe, bokstan voleybola kadar çeşitli dallarda sporcularımız yüzümüzü güldürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Külliye’den isimlerle basketbol oynadığı görüntüleri izleyince, farklı bir branş açısından farkındalık yaratılmasına sevindim. Zira Erdoğan, İETT’de vaktiyle futbol oynamış olmasının yanı sıra sonraki yıllarda her düzeyde futbolu çok yakından takip etmiş bir lider. Devletin zirvesinde ve genel başkanlar düzeyinde başka spor dallarının bu şekilde gündeme getirilmesi çok faydalı olur.

Gelelim, İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un paylaştığı kısa basketbol videosunun analizine: Ahmet Çotuk, Hamza Yerlikaya, Hidayet Türkoğlu, Mehmet Kasapoğlu zaten sporla iç içe isimler. Ahmet Çotuk, Cumhurbaşkanı ve ekibini her zaman spora teşvik ediyor.

Haberin Devamı

Spor denince sadece futbol akla geliyordu

ABD eski Başkanı Barack Obama, düzenli basketbol oynamasıyla tanınan liderlerden biriydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ilk kez basketbol oynarken görüyorum. Fakat geçmişte bir basketbol takımında forma giyse, oyun kurucu pozisyonda oynayabilirdi. İbrahim Kalın bir sohbetimizde basketbol oynadığını söylemişti. Hayli yatkın görünüyor. Mehmet Ersoy fizik üstünlüğüyle etkili bir savunma oyuncusu olabilir.

Mustafa Varank’ın basketbola ilgisini bilmiyordum, meşhur Yunan guard Nikos Galis’i andıran potalı atışı güzeldi. Cumhurbaşkanlığı’nın paylaştığı görüntülerin, ülkemizde yeni bir basketbol seferberliği başlatılmasına ve farklı branşlara ilginin artmasına vesile olmasını dilerim. Umarım, Türkiye’de diğer kurum ve kuruluşlar da sportif etkinliklere daha fazla zaman ve kaynak ayırır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder