Hakan Çelik Sürpriz hamleler
HABERİ PAYLAŞ

Sürpriz hamleler

ABD’de Pentagon başta olmak üzere müesses nizam Türkiye’yi terör örgütü PKK-YPG ile dengelemek için yıllardır çok tehlikeli girişimlerde bulunuyor. ABD Başkanı Donald Trump ise dün Twitter paylaşımlarıyla askerlerini Suriye’den çekmek için çok önemli bir adım daha attığını ilan etti. Trump bu hamlesiyle Amerika’nın kurulu düzeni içine yerleşmiş Türkiye karşıtlarıyla aynı safta yer almadığını gösterdi.

Trump, Japonya’daki G-20 zirvesinde de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde S-400 füzelerinin alımı konusunda Obama yönetimini çok net şekilde suçlamış, “Ankara Rusya’dan silah almak zorunda bırakıldı” diyerek Erdoğan’a hak verdiğini söylemişti.

Haberin Devamı

ABD yönetiminin, içeriden ve dışarıdan gelen her türlü itiraza rağmen Türkiye’nin taleplerine daha fazla direnememesinde ABD Başkanı ve Türk Cumhurbaşkanı arasındaki yakınlığın ciddi katkısı var. Cumhurbaşkanı bu havayı daha da sağlamlaştırmak için gelecek ay Washington’a bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan’ın ABD’deki temaslarında ikili ilişkileri daha da güçlendirecek bazı adımlar atılabilir.

Hatta Patriot’lar ve F-35’ler konusunda farklı gelişmeler olabilir. Diğer taraftan seçim dönemine giren ABD’de Başkan’ın Erdoğan’la birlikte hareket ediyor olması nedeniyle meydan okumalarla çok karşılaşacağına şüphem yok. Beyaz Saray’dan bu süreçte denge kurmak adına zaman zaman Türkiye’nin hoşuna gitmeyecek açıklamalar da gelebilir.

Trump’ın dün Türkiye hakkındaki çok sert ve ölçüsüz sözleri de büyük oranda ABD içinde oluşan tepkileri hafifletme arayışından kaynaklanıyor.

Sürpriz hamleler

Bir fotoğraf bazen binlerce sayfa yazıdan daha etkilidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun oğlunun anlattıklarını dinlediği kare de işte böyle. Erdoğan, gündemin yorgunluğunu torunlarıyla atmaya çalışan bir dede sıcaklığıyla dinliyor. En az o kadar güzel bir duyguyu da arkada onları izleyen Koruma Daire Başkanı Muhsin Köse’nin yüz ifadesinde gördüm.

Türkiye’de muhtemelen en stresli işlerden birini yapan ancak nezaketiyle de herkesin kalbini kazanan Muhsin Köse’nin bildiğim kadarıyla iki çocuğu var. Bu çarpıcı kareyi Cumhurbaşkanlığı ekibinin başarılı fotoğrafçısı Murat Çetinmühürdar çekti. Beştepe’nin fotoğraf ekibinde Murat Kula, Mustafa Öztartan ve Mustafa Kamacı gibi tecrübeli diğer isimler de görev yapıyor.

Haberin Devamı

Farklı formatta binlerce görüntüyü İletişim Başkanlığı’nda Suat Şahin ve Serkan Akyürek sınıflandırıyor. Bu arkadaşlarımız Türkiye tarihinin önemli bir kesitine görsel boyutta tanıklık ediyorlar. Bizim görmediğimiz bazı anlar ve fotoğraflar da devletin arşivinde yerini alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder