Hakan Çelik SUV'lar pazara hakim oluyor
HABERİ PAYLAŞ

SUV'lar pazara hakim oluyor

Dünya çapındaki SUV atılımını Türkiye pazarında da devam ettiren Volkswagen, Touareg, Tiguan, Tiguan Allspace ve T-Roc’tan sonra ailenin yeni üyeleri T-Cross ve Taigo’yu satışa sunarak SUV segmentindeki iddiasını güçlendiriyor.

İKİ YENİ MODEL İLE SAYI ALTIYA ULAŞTI

SUV modeller, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yükselişine devam ediyor. SUV ve Crossover kasa tiplerinin sunduğu avantajların etkisiyle tüketiciler alım kararlarını bu kasa tipindeki modellerden yana kullanıyor.

SUVlar pazara hakim oluyor

Markanın pazara sunduğu iki yeni model, Taigo ve T-Cross’un yanı sıra başarılı SUV’u T-Roc’un yenilenen versiyonunun tanıtımı amacıyla düzenlenen etkinlikte Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, “Yeni Taigo ve T-Cross ile model yelpazemizdeki SUV sayısı altıya çıktı.

Haberin Devamı

2024’ten itibaren satışa sunacağımız tam elektrikli SUV modellerimizle birlikte bu sayı 11 olacak. Yapacağımız SUV atağına paralel, bu yıl SUV satış oranımızın yüzde 50’ye çıkmasını planlıyoruz” dedi. Avrupa’da son 7 yılda yüzde 100 artış gösteren SUV segmentinin pazardaki payı, yeni elektrikli modellerin pazara sunulmasıyla pandemide de büyümesine devam etti. Markanın tamamen elektrikli ilk SUV modeli ID.4’ün, 2021 yılında 119 bin adet ile dünyada en çok satılan Volkswagen elektrikli modeli olması da bu stratejik başarının altını çiziyor.

SUVlar pazara hakim oluyor

AVRUPA İLE AYNI ANDA

Avrupa ile paralel zamanlamada Türkiye pazarına sunulan yeni Taigo, sportif SUV Crossover sınıfına yeni bir enerji getiriyor. Taigo, 1.0 litre TSI 95 beygir 5 ileri manuel, 1.0 litre TSI 110 beygir 7 ileri DSG ve 1.5 litre TSI 150 beygir 7 ileri DSG olmak üzere 3 farklı motor seçeneği, 3 farklı donanım paketiyle 515 bin liradan başlayan liste fiyatlarıyla satışa sunuluyor. T-Cross, 1.0 litre TSI 110 beygir 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG motor seçeneği, 2 farklı donanım paketi ile 448 bin 300 liradan başlayan fiyatla satılıyor. Yeni T-Roc modelinin fiyatı da 1.5 litre TSI 150 beygir 7 ileri DSG motor seçeneği 3 farklı donanım paketiyle 644 bin 400 liradan başlıyor.

SUVlar pazara hakim oluyor

Tüketici tercihi, geleneksel sedanlardan ve hatchback’lerden SUV’lara kaymaya devam ediyor.

Haberin Devamı

PASSAT SEDAN VEDA EDİYOR

Bu yıl Passat’ın sedan karoseriyle satışının sona ereceğini söyleyen Gino Bottaro, “Pandemi ve çip krizinin etkisiyle Passat Sedan’ın bitişi erkene çekildi. Sedan yerini Passat Variant ve Alltrack seçeneklerine bırakıyor” dedi.

SUVlar pazara hakim oluyor

ÜRETİME KISA ARA

Türkiye’deki en büyük otomotiv yatırımlarından biri olan Toyota, yarı iletken (çip) ve parça teminindeki sorunlar nedeniyle üretimine 7 Mart-12 Mart 2022 tarihlerinde ara vereceğini duyurdu. Bu kararın önceden planlanarak alındığı ifade ediliyor. 2021 yılında 230 bin araç üreten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, bu modellerin 188 binini ihraç etti.

SUVlar pazara hakim oluyor

GÜVENLİĞE 5 YILDIZ

Premium otomobil markası Lexus, tamamen yeni NX’in kapsamlı gelişmiş güvenlik ve sürücü asistanları sistemlerini içeren özellikleriyle bağımsız test kuruluşu Euro NCAP ölçümlerinden en yüksek derece olan 5 yıldızı aldı. Aynı zamanda Lexus’un geliştirdiği pasif güvenlik önlemleri de bir darbe anında araçtakilerin en iyi şekilde korunmasını sağlıyor. Lexus NX bu yıldan itibaren Türkiye pazarında satışa sunulacak.

Haberin Devamı

BU HAFTA TÜRKİYE’DE

Honda, 2050 ‘karbon nötr’ hedefi doğrultusunda belirlediği ‘Elektrikli Vizyon Stratejisi’ kapsamında hibrit ürün gamını genişletmeye devam ediyor. HR-V modelinin üçüncü jenerasyonu, Honda’nın e:HEV logosu taşıyan 3’üncü modeli olarak yollara çıkıyor. Yüzde 100 elektrikli araç sürüşüne en yakın deneyimi sunan ve Honda’nın C segmentindeki ilk hibrit modeli olan HR-V e:HEV, 650 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “Elektrifikasyon stratejimizin önemli adımlarından biri olan HR-V e:HEV modelimiz ile Türkiye’de de önemli bir başarıya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer ise bu yıl 3 bin adet HR-V e:HEV satışı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

SUVlar pazara hakim oluyor

Otomobil 1.5 litrelik DOHC i-VTEC benzinli ve elektrikli olarak güçlü iki ayrı motora sahip olan verimli hibrit güç-aktarma sistemi ile elektrikli sürüş deneyimi sunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder