Hakan Çelik Teknolojik kan değişimi
HABERİ PAYLAŞ

Teknolojik kan değişimi

Tasarım, teknoloji ve zekasıyla, yenilenen Mercedes Benz E Serisi, 20 Ağustos itibarıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Teknoloji ve konforun optimum birleşimi Edition 1 paketinde 754 bin 500 TL’den başlayan fiyatlara sahip olan yenilenen otomobilde, dinamik görünümleriyle dikkat çeken E 200 d, E 220 d 4MATIC ve E 63 S 4MATIC+ motor seçenekleri mevcut.

GENİŞ EKRANLI KOKPİT

Mercedes Benz E serisi ile birlikte ileri sürüş yardım sistemleri donanım listesine dahil oldu. Yeni nesil direksiyon, kapasitif sensörler yardımıyla ‘eller direksiyonda denetimi’, ‘distronic’, ‘aktif takip yardımcısı’ yol koşullarına göre hızı uyarlıyor.

Haberin Devamı

Fonksiyonları geliştirilen Park Paketi, 360 derece kamera sistemi ile yandan görünüm özelliği sunuyor. İç mekan da daha fazla konfor sunmak üzere güncellendi. Standart olarak iki adet 12.3 inçlik geniş ekranlı kokpit, linguatronic akıllı sesli komut sistemi ve artırılmış gerçekliğe sahip navigasyon ile birlikte mbux kullanıma sunuluyor.

Teknolojik kan değişimi

BURMESTER SİSTEMİ STANDART

E Serisi Edition 1 paketinde, artırılmış gerçekliğe sahip navigasyon, burmester surround ses sistemi, 2 adet 12.3 inç geniş ekranlı kokpit ve kablosuz cep telefonu şarj fonksiyonu teknolojik bileşenleri oluşturuyor. E Serisi standart olarak otonom frenleme ile birçok durumda bir çarpışmayı önleyen veya şiddetini azaltan aktif fren yardımcısı ile donatılıyor. Sistem yayaları da algılıyor ve koşullara bağlı olarak fren yaparak çarpışmayı önleyebiliyor.

ELEKTRİKLİ SUV YOLDA

Volkswagen’in elektrikli otomobil atılımı ID.4 ile devam ediyor. Markanın ilk tamamen elektrikli SUV’u olan ID.4’ün seri üretimi, Almanya Zwickau’da başladı.

Teknolojik kan değişimi

Dünya prömiyerinin eylül ayının sonunda yapılması planlanan ID.4, Türkiye’de satışa sunulacak ilk tam elektrikli Volkswagen modeli olacak. E-mobilitede dünya lideri olma hedefine ulaşmak amacıyla 2024 yılına kadar 33 milyar Euro yatırım yapmayı planlayan Volkswagen Grubu, bu yatırımının 11 milyar Euro’luk kısmını Volkswagen markasına ayırmış durumda.

YAYALARI MÜZİKLE UYARACAK

Fiat 500, dünyanın kullanımı en keyifli, en konforlu yada en pratik otomobili değil. Ancak üretildiği ilk günden bu yana en fazla heyecan uyandıran ve beğenilen otomobillerden, moda sembolü olan araçlardan biri. Fiat’ın ikonik modeli 500, uzun bir aradan sonra yenilendi.

Haberin Devamı

Teknolojik kan değişimi

Yeni araç İtalya’da ilk kez devlet protokolüne sergilendi. Fiat Chrysler Automobiles’ın (FCA) ürettiği tamamen yeni ve elektrikli ilk modeli olan yeni Fiat 500, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya ve ardından İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’ye otomobil dünyasında ve İtalya’da değişimin öncüsü olarak tanıtıldı. Tamamen elektrikli ve sessiz bir otomobil olan Fiat 500 yayalar için tehlike teşkil etmemesi için hareket halinde dışardan duyulabilecek şekilde Federico Fellini’nin 1973 tarihli, Nino Rota imzalı Amarcord müziğini çalacak.

YORUMUM

Fiat 500 gerçekten çok önemli ve ikonik bir otomobil. Yeni modele dışardan bakıldığında temel karakteristik özellikler korunmuş. Iç tasarım daha modern ve fonksiyonel olmuş. Ancak bana göre önceki iç tasarım biraz karmaşık olmakla birlikte daha şirin ve özgündü.

Haberin Devamı

Teknolojik kan değişimi

Yeni araçta retro his daha az, gelecekten izler daha fazla. Önceki modelin ağırlıklı müşteri kitlesini, kadın kullanıcılar oluşturuyordu. Bakalım ‘Angry Bird’ çağrışımı yapan yeni ifade, erkek kullanıcıların daha fazla ilgisini çekecek mi?

TÜRKİYE’YE 33 MİLYAR DOLAR KAZANDIRDI

Toyota’nın ikinci Avrupa üretim tesisi olarak 1990 yılında kurulan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 30’uncu yılını kutluyor. Sakarya’daki fabrikasında üretimini yapan şirket, her yıl 150’yi aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Teknolojik kan değişimi

Şimdiye kadar 33 milyar dolar karşılığında 2 milyon 200 bin aracı ihraç eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 5 bin 500 kişiye de istihdam sağlıyor. Toyota Türkiye aynı zamanda, Amerikalı bağımsız araştırma şirketi JD Power tarafından Avrupa ve Afrika bölgesindeki en iyi fabrika seçilerek, ‘Golden Plant’ (Altın Fabrika) ödülüne layık görüldü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder