Hakan Çelik Teşekkürler Sayın Bakan
HABERİ PAYLAŞ

Teşekkürler Sayın Bakan

Türkiye’de kaynaklarımız sınırlı ve tasarruflarımız oldukça düşük. Bizim gibi ülkelerde dev ölçekli yatırımların öncelikle kamunun faydasına olacak alanlara yönelmesi son derece kritik önemde.

Ben, Okmeydanı SSK Hastanesi’nin döküldüğü yıllara tanıklık etmiş bir kuşaktan geliyorum. Hastanelerimizin tamamına yakını aşağı yukarı bu seviyelerdeydi.

Son dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehir hastanelerini öncelikli bir hedef olarak belirlemesinden memnuniyet duymuştum. Erdoğan’ın yakından takibiyle hızla yapımı tamamlanan şehir hastanelerinin etkin bir işletme yönetimiyle büyük boşluğu dolduracağına inanıyorum.

Haberin Devamı

Son 20 yılda sağlık, ulaşım ve haberleşme alanında ciddi projelere imza atıldı. Yatırımların verimli olabilmesi, bakanlıklar arasında eşgüdüm, bürokratların işi yokuşa sürmemesi, kurumlara liyakat esasına dayalı atamalar yapılması halinde mümkün olabiliyor.

Tamamlanmak üzere olan Başakşehir’deki İkitelli Şehir Hastanesi’nin bir yol sorunu vardı. Vatandaşlar ne zamandır bu konuya dikkat çekiyor ve ilgilileri harekete geçmeye çağırıyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı dün işte bu yolun hastane açılışına yetiştirilmesi için çalışmanın başlatıldığını duyurdu. Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bu hamlesini görünce “İşte böyle olmalı” dedim.

Koltuğuna oturalı daha birkaç gün olan Bakan Karaismailoğlu, “Önceki dönemde hangi kararlar alındı, bu işi kimin yapması gerekiyordu” gibi detaylarla zaman tüketmeden rasyonel şekilde kolları sıvadı.

Vatandaşların mağdur olmaması için yol, mayıs ayındaki hastane açılışına yetişecek. Lafla vakit kaybetmeden icraat yapmanın önemli bir örneği olarak kayıtlara geçti.

Ventilatör seferberliği

Avrupa’nın birçok ülkesinde hastaneler hayli eski ve donanım açısından geri kalmış durumda. Koronavirüs salgınında dünyanın her yerinde yoğun bakım ünitelerinde inanılmaz bir sıkışma yaşanıyor. Türkiye bu kategoride yatak sayısı ve teçhizat açısından iyi durumda.

Ancak hastalığın “peak” yaptığı, yani vaka sayısının en tepe noktasına ulaştığı durumda özellikle solunum cihazlarına (ventilatör) daha fazla ihtiyacımız olacak. Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları bu alanda yaşanabilecek açıkları kapatmak için alkışlanacak bir seferberlik başlattı.

Haberin Devamı

Biosys, Arçelik, Tofaş, Ford Otosan, Aselsan, Havelsan ve Baykar Makine hayati araç ve gereçleri üretmek için son hazırlıklarını yapıyor. Ben doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı her şeyin başında görüyorum. Canla başla insanları kurtarmak için mücadele veriyorlar.

Hastaları hayatta tutmaya çalışırken hayatını kaybeden sağlık mensuplarının görev şehidi sayılmaları için umarım bir düzenleme yapılabilir. Koronavirüse karşı hayati bir savaş yürütülürken, duyarsız davranıp keyfi şekilde sokakta gezinmek, balık tutmak, arkadaş ziyaretine gitmek kabul edilemez.

Lütfen biz, bu sorumsuz insanlardan biri olmayalım, evde kalalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder