Hakan Çelik Teşekkürler Sayın Bakan
HABERİ PAYLAŞ

Teşekkürler Sayın Bakan

Beyoğlu Kültür Yolu kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde Yunanistan’ın ünlü sanatçısı Glykeria’nın cumartesi günkü konserine davetliydim. Aracımla AKM’nin önüne geldiğimde büyük bir insan ve araç trafiğiyle karşılaştım.

Eskiden AKM’nin hemen yanında bir açık otopark bulunuyordu. Yeni plan çerçevesinde orası artık yok, AKM’nin hemen girişindeki dar alana protokol araçları alınıyor, yapının karşısında ise Emniyet araçları park ediyor. Görevliler ve polislere “Konsere geldim aracımı nereye bırakabilirim?” diye sordum ancak bir yanıt alamadım.

Haberin Devamı

Eskiden otobüs şirketi Varan’ın bulunduğu köşeden AKM’ye doğru bir otopark alanı var ancak orası bariyerle kapatılmış, sadece personel ve depo alanını kullananlar girebiliyormuş. Bir yer bulmak için Gümüşsuyu’na doğru ilerledim. O yol da Vodafone Park’taki Mor ve Ötesi konseri nedeniyle kapatılmıştı.

Park edecek hiç yer yoktu. İstanbullu olarak AKM’ye aracımla ulaşmayı başaramıyorsam şehrin yabancısı olanlar, turistler ve diğer ziyaretçiler daha büyük zorluk yaşarlar diye düşündüm. Zira AKM şehrin önümüzdeki dönemde en önemli kültür, sanat ve faaliyet merkezlerinden biri olarak konumlanıyor.

Teşekkürler Sayın Bakan

Türkiye’de büyük ve önemli etkinliklere erişimde benzer sorunlar hep yaşandığı için bu konuyu gündeme getirmek istedim. Twitter’dan durumu özetleyen bir mesaj yazdım ve “AKM’nin planında görülen o büyük otopark nerede?” diye sordum.

Birkaç saat sonra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bana WhatsApp’tan bir mesaj yazdı ve konuya hemen müdahale edeceğini söyledi. “Yarın geçici yönlendirme tabelaları koyduracağım, uyarınız için özellikle teşekkür ediyorum” dedi. Gerçekten mesajımın üzerinden 24 saat geçmeden AKM’nin yanına ve çevresine yönlendirme tabelalarının asıldığını gösteren görselleri de benimle paylaştı.

Teşekkürler Sayın Bakan

Bakan Mehmet Ersoy’un, AKM projesinin hızla tamamlanması ve ilgili süreçlerde aksaklık yaşanmaması için çok gayret gösterdiğini biliyorum. Sonrasında AKM ile ilgili konuları bizzat takip ettiği ve mesajımı dikkate alarak aksaklıklara hızlıca müdahalede bulunduğu için kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Diğer taraftan Taksim Meydanı’ndaki kaotik durumun ortadan kaldırılması ve mekânlara erişimin kolaylaşması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de planlarını hızlıca hayata geçirmesini bekliyorum.

Haberin Devamı

Teşekkürler Sayın Bakan

Mehmet Nuri Ersoy

Not: AKM’ye otomobilleriyle gideceklerin Gümüşsuyu istikametinde askerî hastanenin yanındaki Miralay Şefik Sokak’tan girip sol tarafa doğru devam etmeleri gerekiyor. AKM’nin internet sitesine yapının bölümleriyle birlikte otopark yönünü gösteren bir kroki konulmasında fayda var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder