Hakan Çelik Ticaride binek araç konforu
HABERİ PAYLAŞ

Ticaride binek araç konforu

İddialı teknolojilere sahip yeni ticari model PROACE CITY satışa sunuldu. Toyota Professional kapsamında 5 yıl ücretsiz garanti ayrıca 2 yıl 7 gün 24 saat yol yardım hizmeti verilecek.

Ticaride binek araç konforu

199 BİN 500 TL'DEN BAŞLIYOR

Toyota, kompakt hafif ticari araç segmentinde PROACE CITY modeli ile yeni bir sayfa açıyor. Türkiye’de Hilux ile hafif ticari araç pazarında uzun yıllardır farkını ortaya koyan Toyota, PROACE CITY camlı van modelini de pazara sunarak sınıfındaki iddiasını daha da yukarıya taşıyor. Müşterilerin beklentilerini karşılayacak şekilde hem iş hem de özel amaçlı kullanılacak özellikler dikkate alınarak tasarlanan PROACE CITY, Türkiye’de lansmana özel 199 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Aracın taşıma kapasitesi 821 kg, römork çekme kapasitesi ise 1000 kg. 4.403 mm uzunluğa, 1.880 mm yüksekliğe, 1.848 mm genişliğe ve 2.785 mm dingil mesafesine sahip PROACE CITY, 775 litre ve arka koltuklar katlandığında 1414 litre olan bagaj hacmiyle de öne çıkıyor.

Haberin Devamı

DİZEL MOTORLA GELDİ

Araç iki farklı dizel motor seçeneğiyle tercih edilebilecek. 100 ve 130 beygirlik 1.5 litre dizel motorlar, düşük yakıt tüketimi ve düşük CO2 emisyon değerleriyle öne çıkıyor. 100 beygir güç ve 250 Nm tork üreten 1.5 litrelik giriş seviyesi dizel motor, 5 ileri manuel şanzımanla eşleştiriliyor. Bu motorun karma tüketimi 4.2 litre. Daha yüksek performans sunan 130 beygirlik ve 300 Nm’lik 1.5 litre dizel motoru ise 8 ileri otomatik şanzıman ile eşleştiriliyor. Bu modelin 100 km’de tüketimi ise 4.4 litre.

MOBİL OFİS HAVASINDA

PROACE CITY Dream, Flame X-Pack ve Passion X-Pack olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi bulunuyor. Yansıtmalı renkli gösterge ekranı bu sınfta yalnızca PROACE CITY’de standart olarak yer alıyor. Esnek özellikleri ve kullanışlı kabini aracın mobil ofis gibi kullanılmasına da imkan veriyor.

Ticaride binek araç konforu

PAZAR BÜYÜYOR

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticis (CEO) Ali Haydar Bozkurt, “PROACE CITY bir SUV tasarımı, donanımı ve binek otomobil konforunu barındırıyor. PROACE CITY için 2021 yılı hafif ticari araç pazarından yüzde 4.5-5 pay alarak, 5000-5500 aralığında bir satış hedefimiz bulunuyor. Türkiye’de geçtiğimiz yıl 162 bin adet sevilerinde tamamlanan hafif ticari araç pazarının, bu yıl 180-200 bin aralığında satış adetlerine ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ticaride binek araç konforu

HİBRİT SUV AİLESİ YOLA ÇIKIYOR

Ticaride binek araç konforu

Şirin Mumcu Yurtseven, Suzuki’nin her iki modelinin de 6 ileri otomatik şanzımanla kombinlenmiş akıllı hibrit teknolojili 129 PS’lik 1.4 litrelik Boosterjet turbo benzinli motorla sunulduğunu söyledi.

YAKIT TASARRUFU

Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye’de temsil ettiği Suzuki, geçtiğimiz yıl satışa sunduğu Swift Hibrit modelinden sonra hem Vitara hem SX4 S-Cross modellerinin hibrit teknolojili versiyonlarını eş zamanlı olarak satışa sundu. Böylelikle tüm model yelpazesini hibrit teknolojisiyle donatılmış olarak yenileyen Suzuki, bu sayede yüzde 20’yi aşan yakıt tasarrufuyla birlikte tüm modellerinde standart olarak sunduğu ileri güvenlik özellikleri ve fiyat/fayda dengesiyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

4 BİN ADET SATIŞ HEDEFİ

Suzuki Marka Direktörü Şirin Mumcu Yurtseven, “Artık Türkiye pazarındaki Jimny hariç tüm modellerimiz hibrit olarak yer alacak. Swift Hibrit ile yakaladığımız ivmeyi Vitara Hibrit ve SX4 S-Cross Hibrit’le birlikte güçlendireceğiz. Sene sonuna kadar 4 bin adede yakın hibrit araç satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi. Mart ayı itibarıyla satışa çıkan Suzuki Vitara Hibrit ailesi 296 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla dikkat çekerken, SX4 S- Cross Hibrit ise 306 bin 900 TL’lik anahtar teslim satış fiyatıyla müşterilerin beğenisine sunuluyor.

AVRUPA’YA TÜRKİYE’DEN GİDİYOR

Ağır ticari sektöründe gerek mühendislik tecrübesi gerekse de 60 yıllık mirası ile öne çıkan Ford Trucks, dünya çapında büyümesine Portekiz, İspanya ve İtalya’da arka arkaya gerçekleştirdiği açılışların ardından Belçika ile devam ediyor. Ford Otosan mühendislerinin sıfırdan geliştirerek ürettiği ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY)’ ödüllü F-MAX ile Avrupa’dan yoğun talep alan Ford Trucks, Batı Avrupa yayılım planlarında stratejik öneme sahip Belçika pazarına Herman Noyens Trucks NV işbirliği ile giriş yapacak. Ford Trucks olarak Avrupa’daki büyüme planlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirten Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, sırada Almanya, Fransa, Hollanda ve Lüksemburg olduğunu söyledi.

Ticaride binek araç konforu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder