Hakan Çelik Tofaş 302 bin araç üretti
HABERİ PAYLAŞ

Tofaş 302 bin araç üretti

Geçtiğimiz yıl ürettiği 302 bin adet araçla ülkemiz otomotiv sanayi üretiminin yüzde 19’unu gerçekleştirerek Türkiye üretim lideri olan Tofaş, faaliyetlerine sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda devam ediyor. Türk otomotiv sanayinde ‘Sürdürülebilirlik Raporu’ yayınlayan ilk otomotiv üreticisi olan Tofaş, bu yıl da söz konusu raporunu sadece interaktif formatta yayınladı.

Tofaş 302 bin araç üretti

SERA GAZI MİKTARI AZALDI

Rapora göre, enerji verimliliği ve yönetimi konusunda Tofaş, 2018’de 60 yeni enerji verimlilik projesini hayata geçirdi. Tofaş, 79.935 GJ enerji tasarrufu ve 5.383 ton karbondioksit azaltımı sağlayarak, üretimden kaynaklanan sera gazı miktarını önemli oranda düşürdü. Şirket, 202’de; üretimden kaynaklanan sera gazı salınımını 2011’e kıyasla yüzde 30 oranında azaltmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

KURUMSAL NOTU YÜKSELDİ

Borsa İstanbul (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan Tofaş, 2018’de kurumsal yönetim çalışmalarındaki performansıyla, Sermaye Piyasası Kurulu kurumsal yönetim notunu 9.15’ten 9,20’ye çıkardı. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “50’nci yılımızı kutladığımız 2018’de üretim adedimiz 302 bin, ihracat adedimiz ise 244 bin olarak gerçekleşti. İç pazarda temsil ettiğimiz markaların satışları toplamı 61 bin 728 adede ulaştı. Satışlarımızda, yüzde 91’lik yerli üretim payıyla yerli satış oranında sektör lideri olmaya devam ettik” diye konuştu.

FORD'A YENİLİKÇİLİK ÖDÜLÜ

Son 8 yıldır üst üste otomotiv sektörünün, 4 yıldır da Türkiye’nin ihracat şampiyonu olan Ford Otosan, yakaladığı sürdürülebilir büyüme ile Türkiye’de ve dünyada ses getirmeye devam ediyor. Ford Otosan son olarak Avrupa’nın otomotiv alanında en önemli kuruluşlarından biri kabul edilen, 120 küresel tedarikçi ve 20 ulusal ticaret birliğini bir araya getiren Avrupa Otomotiv Tedarikçileri Birliği tarafından 2019 CLEPA İnovasyon Ödülü’ne layık bulundu. Ford ve otomotiv gösterge panelleri ve otomotiv elektroniği ürünleri tedarikçisi Takosan’ın işbirliğinde, 2019 Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü kazanan Ford Trucks F-MAX çekicisi için geliştirilen gösterge paneli, ‘İşbirliği’ başlığı ve ‘İnovasyon’ kategorisinde ikincilik ödülünü aldı.

Haberin Devamı

ZORU BAŞARDIK

2018’deki zorlayıcı şartlara rağmen, önemli başarılara imza attıklarını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Geçtiğimiz yıl, iç pazardaki daralmayı ihracattaki güçlü ve istikrarlı büyüme ile dengeleyip mükemmel sonuçlara ulaştık; tarihimizin en yüksek üretim ve ihracat adetlerini kaydettik, 5.7 milyar dolar gelir ile Türkiye’nin ihracat şampiyonu olduk. Türkiye’nin toplam ticari araç ihracatının ise yüzde 74’ünü tek başımıza gerçekleştirdik" diye konuştu.

Tofaş 302 bin araç üretti

ASIL FARKI TEKNOLOJİSİNDE

Türkiye’de sınıfının en çok satan otomobili olan Volkswagen Passat yenilendi. Tasarım dili açısından mevcut Passat ile büyük benzerlik gösteren araçta asıl yenilik teknoloji ve ilave donanımlarda. Yeni Passat, 1.5 litre TSI benzinli, 1.6 litre TDI ve 2.0 litre TDI hacimli dizel motor seçenekleri ve 3 farklı donanım seviyesi ile yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye’ye gelecek. Dört tekerlekten çekiş özellikli 4MOTION teknolojisine sahip, 240 beygirlik 2.0 litre TDI seçeneği de isteğe bağlı olarak getirilecek. Markanın en son teknolojileriyle donatılan yeni Passat, 0-210 kilometre hızları arasında yarı otonom sürüş imkanı sağlayan asistan sistemi ‘Travel Assist’ ve ‘kapasitif direksiyon’a sahip ilk Volkswagen modeli olacak. Yenilikçi aydınlatma teknolojisine sahip LED farlar, 8 inçlik renkli dokunmatik ekrana sahip bilgi ve eğlence sistemi yeni Passat modelinde standart olarak sunuluyor. Şerit takip asistanı ‘Lane Assist’ bu kez çok fonksiyonlu bir kamera daha etkili hale getirilmiş.

Haberin Devamı

Tofaş 302 bin araç üretti

EN İYİ ÜRETİCİ

Tofaş 302 bin araç üretti

Premium otomobil üreticisi Lexus, prestijli ödüller almaya devam ediyor. Gerçek kullanıcıların katıldığı organizasyonlarda her zaman öne çıkmayı başaran Lexus, bu kez yüzde 92.04 ortalama müşteri memnuniyetiyle En İyi Üretici Ödülü’nün sahibi oldu. İlk elden kullanıcıların deneyimiyle gerçekleştirilen 2019 Auto Express Driver Power Survey araştırmasında, Lexus arka arkaya üç yıl En İyi Üretici unvanını almış oldu. Lexus’u, yüksek kalitedeki iç mekanı, konforu, dış tasarımı ve güvenilirliği zirveye taşıdı. Araştırmada, Lexus RX ‘En İyi Premium Büyük SUV’ ödülünü, kabin ve yüksek konforuyla aldı. RC coupe dayanıklılık ve üretim kalitesiyle ‘En İyi Spor Otomobil’ oldu. IS sedan ‘En İyi Kompakt Yönetici Otomobili’, GS sedan da ‘En İyi Yönetici Otomobili’ seçildi.

Tofaş 302 bin araç üretti

Citroen 100’üncü yıldönümü için bir araya getirdiği dünyanın önde gelen yedi fotoğrafçısı ile 100 fotoğraflık bir sergi hazırladı: ‘The World Inspired by Citroen’ isimli sergi Paris Mint’te (La Monnaie de Paris) ziyaret edilebilecek.

100 YILLIK TARİH

Citroen, 2019 yılındaki 100’üncü yıldönümü kutlamalarına bu yılki Goodwood Hız Festivali’nde devam ediyor. Citroen markasının standında geçmiş, günümüz ve gelecek bir araya gelirken, konsept otomobiller Ami One ve 19_19 Concept markanın geleceğe yönelik yenilikçi vizyonunu gözler önüne seriyor. Eşzamanlı olarak Citroen Total World Rally Team efsanevi Goodwood Tırmanma yarışına C3 WRC ile katılacak.

Tofaş 302 bin araç üretti

Vites topuzunun ön kısmında, akıllı telefonlar için isteğe bağlı kablosuz şarj özelliği, geniş bir saklama gözü ve USB girişi bulunuyor. İsteğe bağlı olarak sunulan ambiyans aydınlatma 30 farklı renk üzerinden seçim imkanı sunuyor. 700 watt’lık Dynaudio müzik sistemi isteğe bağlı olarak sunuluyor. Çok beğenilen analog saat ise yeni Passat modellerinde yer almıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder