Hakan Çelik TOGG bu başarıyı yakalayabilir
HABERİ PAYLAŞ

TOGG bu başarıyı yakalayabilir

Avrupa’da 15 yılda 6.5 milyon adetlik satış gerçekleştiren Dacia, 2022’de satışa sunulacak olan Türkiye’nin markası TOGG’a örnek olabilir. Bir süre öncesine kadar pek az kişinin tanıdığı Dacia, bugün küresel pazarın önemli oyuncularından biri haline geldi.

Türkiye’nin otomobili TOGG ile ilgili bugünlerde yeni bir heyecan yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla önceki gün Bursa Gemlik’te fabrikanın temel atma töreni gerçekleştirildi. 2022’de aracın bantlardan inmesi ve ardından da ticarileşmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş ve ekibi pandemi sürecinde de kesintisiz şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Amaç Türkiye pazarı ve belirlenen ülkelerde, rekabetçi ürünleri otomobilseverlerle buluşturmak.

TOGG bu başarıyı yakalayabilir

Türkiye’nin otomobili TOGG’un 2022'de banttan inmesi bekleniyor.

ROL MODEL OLABİLİR

TOGG’a belli yönleriyle rol model olabilecek Dacia, Renault Grubu çatısı altında 2004 yılında tek model ile pazara sunulmuştu. Dacia, bugün 6 modelden oluşan geniş ürün gamına sahip bir marka. Ulaşılabilir fiyat ile güvenilirlik ve güvenlikten ödün vermeyen Dacia, ezber bozan modelleriyle 2004 yılından bu yana dünyada 6.5 milyona ulaştı. Türkiye’de ise 2004 yılından bugüne toplam 387 bin 866 adet satış gerçekleştiren Dacia, marka sıralamasında 8’incilikte konumlanıyor.

Renault Grubu’nun 1999’da satın alması sonrası Dacia, 2004’te ilk modeli Logan Sedanı müşterilerinin beğenisine sundu. Basın lansmanı 2004 yılında Türkiye- Kapadokya’da yapılan Logan toplamda 1.8 milyon adet satış gerçekleştirdi. Dacia, ürün yelpazesini 2008 yılında Sandero ve Sandero Stepway modelleri ile zenginleştirdi.

Kompakt ve ferah bir iç mekana sahip B segment modeli Sandero kısa sürede beklenen ilgiyi gördü. Marka, 2010’da ise devrim niteliğinde bir SUV model olan Duster’ı erişilebilir bir fiyatla pazara sunarak ezber bozdu.

Toplamda 1.6 milyonluk satış başarısı elde eden Duster, son 7 yılda 4x4 liderliğini bırakmadı. B segmentinin önemli modellerinden Sandero, Türkiye’de 2008’deki lansmanından bugüne dek 104 bin 881 adet, Duster ise 2010 yılından bu yana 119 bin 327 adet satış gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

TAKSİLERE VİRÜS ÖNLEMİ

Tofaş Ar-Ge Merkezi’nde, sürücüleri ve yolcuları virüsten koruyacak özel bir izolasyon sistemi geliştirildi. Buna göre, aracın sürücü ve yolcu bölümlerini birbirinden tamamen ayıran panel, bağımsız hava filtreleriyle destekleniyor.

Böylece, klima sistemindeki hava alışverişi de filtrelenmiş oluyor. Kullanılan filtre, 0.05 mikron boyutunda mikroorganizmaları ve partikülleri tutabildiğinden, 0.10 mikron boyuta sahip koronavirüsün de geçişine engel oluyor.

TOGG bu başarıyı yakalayabilir

Aktif karbon ve organik katmanlar alerjen ve mikroorganizmaların geçiş riskini azaltıyor. BiTaksi'nin online ödeme seçeneği ile teması sıfıra indirdiği sistem ile kullanıcılar, BiTaksi ana ekranındaki, ‘Kabinli’ seçeneği üzerinden ‘BiTaksi Gönder’e tıkladıklarında en yakındaki Kabinli Egea ile seyahat edebilecek.

SUV DÜNYASINDA YENİ BİR HEYECAN

Türkiye’de SUV segmentinde satışlar, 2020’nin ilk 6 ayında geçen yıla göre yüzde 59.4 artış gösterdi. Yılsonuna kadar 3 bin 500 adet Kamiq satılması planlanıyor. Çek otomobil markası, Türkiye’de SUV ürün gamına yeni bir model daha ekledi.

Haberin Devamı

Markanın kompakt SUV segmentindeki temsilcisi Kamiq, showroomlardaki yerini aldı. Kamiq, lansmana özel 197 bin 600 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

TOGG bu başarıyı yakalayabilir

Markanın Genel Müdürü Zafer Başar, “Kompakt SUV olarak tanımladığımız Kamiq, sıradışı tasarımı, fonksiyonelliği ve barındırdığı birçok ekstra donanımı ile kısa zamanda Türkiye’de de ilgi görecek” yorumunu yaptı. Yerden yüksek sürüşe sahip Kamiq’in 400 litrelik bagaj kapasitesi, arka koltuklar katlandığında 1.395 litreye çıkıyor.

Akıllı saklama gözleri ise 26 litre kadar ekstra alan sağlıyor. Kamiq, lansmandan itibaren 115-150 beygir arasında güç üreten 1.0 litre ve 1.5 litre hacimde olmak üzere iki farklı TSI benzinli motor seçeneği ve 1.6 litre TDI dizel motor seçeneği ile satılıyor.

ÇOK DAHA SPORTİF

Türkiye’de üretilen önemli otomobillerden biri olan Japon Toyota Corolla’nın ‘Sedan, Hatchback ve Touring Sports’ versiyonlarına şimdi de yeni GR SPORT katılıyor. Toyota’nın performans odaklı GR modellerinden esinlenerek üretilen ve Gazoo Racing yarış takımının temasını yansıtan GR SPORT versiyonu, Corolla Sedan’a daha genç ve daha dinamik bir görüntü katıyor.

Corolla Sedan aynı zamanda Toyota’nın Doğu Avrupa pazarında sunacağı ilk GR SPORT modeli olmasıyla da dikkat çekiyor. Yeni model ülkelerdeki pazar şartlarına göre 1.8 litre hibrit ve 1.6 litre benzinli motorlarla satışa sunulacak.

Bu modelin üretimi kasım ayında başlayacak ve 2021’nin Ocak ayından itibaren Avrupa’daki showroomlardaki yerini alacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder