Hakan Çelik Toyota RAV4 yenilendi
HABERİ PAYLAŞ

Toyota RAV4 yenilendi

Haberin Devamı

Toyota’nın başarılı SUV modeli RAV4 zorlu arazi şartlarını aşmak ve asfaltta yüksek performans göstermek üzere tasarlandı.

2017’yi, 800 bin 607 adetlik satışla “Dünyanın en çok tercih edilen SUV modeli” olarak tamamlayan Toyota RAV4 tamamen yenilendi. 5’nci nesil RAV4, Toyota’nın Yeni Global Mimari Platformu’nda (TNGA) üretildi. Zorlu arazi şartlarının yanında başarılı bir şehir otomobili de olan RAV4, motor performansı, yol tutuşu, güvenlik ve sürüş keyfi anlamında önemli yenilikler sunuyor. Yeni RAV4’ün Avrupa prömiyeri, 2019’un ilk çeyreğinde yapılacak.

Toyota RAV4 yenilendi

DAHA DİNAMİK

Vazgeçilmez özelliği ‘çeviklikten’ yeni tasarımda da ödün verilmiyor. Gövdenin ön ve arka uzantılarında yapılan eksiltmeye karşın aks mesafesinde yapılan 30 mm’lik artış ferah ve konforlu iç mekan sağlıyor. Katlanan arka koltuklar, çift katlı bagaj zemini ve eşya sabitleme fileleriyle fonksiyonelliği geliştirilen RAV4’ün genişliği 10 mm artırılarak 1855 mm’ye çıkartıldı.

HİBRİT SEÇENEĞİ

Yeni 5’nci nesil RAV4’te biri hibrit olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunacak. Yeni hibrit 2.5 litrelik motor, daha fazla güç ve daha düşük emisyon sunuyor. Sessiz çalışması ve kendi kendini şarj etmesiyle öne çıkan hibrit motor seçeneği, RAV4’ü kendi sınıfında özel bir yere konumlandırıyor. Hibrit motorun yanında isteyen müşterilere manuel veya otomatik şanzımanlı tamamen yeni 2.0 litrelik benzinli motor da sunulacak.

ELEKTRİKLİ VESPA

Motosiklet dünyasının efsane markası Vespa, geleceğin ulaşım çözümlerini günümüze kadar taşıyor. Vespa’nın yıllardan beri süregelen tasarım mirasını taze teknolojilerle harmanlayan Vespa Elettrica, elektrikli güç ünitesiyle insanların yaşam tarzını değiştirmeye hazırlanıyor. Yılın sonunda üretimine başlanması hedeflenen Vespa Elettrica, sadece 4 saatte sarj edilebilirken, tek şarjda 100 km menzil vaat ediyor. Üstelik hibrit güç ünitesine sahip olacak Vespa Elettrica X modelindeyse menzil 200 km’ye kadar ulaşıyor. Yenilikçi Vespa Multimedya Platformu sayesinde motosikletle ilgili birçok veriye akıllı telefonlar üzerinden de erişim imkânı tanınıyor.


Toyota RAV4 yenilendi

BORUSAN'IN YENİ MERKEZİ

Jaguar ve Land Rover markalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini sürdüren Borusan Otomotiv Yetkili Satıcısı ve Yetkili Servisi Borusan Oto, yeni Jaguar-Land Rover showroom ve servisini İstanbul Vadipark’ta hizmete açtı. Borusan Oto Vadi’de, mekanik servisin yanı sıra boya-kaporta atölyesi ile hasar servis hizmeti de verilecek. Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, “Borusan Oto Vadi, yeni kurumsal kimliğe sahip 6’ıncı Jaguar Land Rover showroomu olacak” dedi.


Toyota RAV4 yenilendi

2019'DA TÜRKİYE'DE

Prestijli İtalyan markası Maserati spor modellerin ve klasik sedanların yanı sıra artık SUV segmentinde de iddiasını ortaya koyuyor. Maserati Levante’nin en güçlü versiyonu ‘Trofeo’, New York Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıktı. Sınırlı sayıda üretilecek Trofeo’da görev alan 3.8 litrelik çift turbo beslemeli benzinli V8 ünite tam 590 beygir güç ve 730 Nm tork üretirken, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 3.9 saniyede ulaşıyor. İtalya Maranello’daki Ferrari tesislerinde el işçiliğiyle üretilen bu motor, litre başına 156 beygir güç üretmesiyle de göz dolduruyor. Modele özgü karbon fiber detayları ve Corsa sürüş moduyla dikkat çeken Trofeo, sipariş üzerine alınabilecek ve 2019’da Türkiye yollarıyla buluşacak.

Toyota RAV4 yenilendi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder