Hakan Çelik Toyota'dan heyecan verici tasarım
HABERİ PAYLAŞ

Toyota'dan heyecan verici tasarım

2014 yılında tüm dünyaya tanıttığı hidrojen yakıt hücreli Mirai sedan ile çığır açan Toyota, 2019 Tokyo Otomobil Fuarı’nda sıfır emisyonlu yakıt hücreli elektrikli araç teknolojisini farklı bir boyuta taşıyan ikinci nesil Mirai konseptini sergileyecek.

Yeni Mirai geliştirilen özellikleriyle birlikte yüzde 30 daha fazla menzil sunma hedefiyle tasarlanıyor. Mevcut Mirai, temiz bir gelecek için sürdürülebilir hidrojen toplumunun ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak büyük bir ses getirmişti.

Toyotadan heyecan verici tasarım

2020’DE PİYASADA

Haberin Devamı

Sadece su buharı salımı olan ve kolaylıkla yakıt dolumu gerçekleştirilen ilk jenerasyon Mirai, 500 km menzil sunmasının yanı sıra, pazara sunulduktan sonra 10 bin civarında satış adedi elde ederek dünya çapında hidrojen yakıt altyapısının oluşturulması adına aktif rol oynadı. Toyota, şimdi ise Tokyo Otomobil Fuarı’nda yeni Mirai’yi temsil eden konsepti paylaşmaya hazırlanıyor. 2. nesil Mirai konsepti, teknik özellikleriyle ve çarpıcı tasarımıyla daha da geliştirildi. Menzili yüzde 30 artan yeni Mirai’nin gelecek yıl satışa sunulması hedefleniyor.

Toyotadan heyecan verici tasarım

MERCEDES AMG’LER SATIŞA SUNULDU

SÜPER MODELLER

Mercedes-AMG’nin kompakt sınıfta süper spor otomobil performansı sunan en yeni modelleri A 45 S 4MATIC+ ve CLA 45 S 4MATIC+ Türkiye’de satışa çıktı. Her iki modelde de AMG SPEEDSHIFT DCT-8G 8 ileri oranlı çift kavramalı otomatik şanzıman, aktif tamamen değişken dört tekerlekten çekiş sistemi AMG Performance 4MATIC+, AMG TORQUE CONTROL ve Drift Modu standart olarak sağlanıyor.

Toyotadan heyecan verici tasarım

FİYATI 709 BİN TL

0-100 km/s hızlanması 3.9 saniye olan kompakt hatchback Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ 709.400 TL’den başlangıç fiyatı ile sunulurken, aynı hızlanmayı 4.0 saniyede tamamlayabilen dört kapılı CoupÈ Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+’ın başlangıç fiyatı ise 719.200 TL. Yeni AMG SPEEDSHIFT DCT-8G 8 ileri oranlı çift kavramalı otomatik şanzıman, tüm sürüş koşullarında hızlı vites değiştiriyor. Aktif tamamen değişken dört tekerlekten çekiş sistemi AMG Performance 4MATIC+, üstün yol tutuş özellikleri için AMG TORQUE CONTROL ile gücü her bir arka tekerleğe bağımsız olarak ayrı ayrı aktarıyor ve Drift Modu ile benzersiz bir sürüş keyfi yaşatıyor.

Haberin Devamı

HYUNDAI’DEN GİYİLEBİLİR ROBOT

Hyundai Motor Grubu, uzun saatler boyunca çalışan sanayi işçilerine yardımcı olmak için giyilebilir bir robot olan Vest EXoskeleton’u (VEX) geliştirdi. VEX, yük desteğini hafifletmek ve beden hareketliliği artırmak için insan eklemlerinin hareketini taklit ederek üretkenliği artırıyor ve hatlardaki işçilerin yorgunluğunu azaltıyor.

Toyotadan heyecan verici tasarım

Giyilebilir yeleğin çok eksenli noktaları bulunuyor ve birden fazla dönme noktasını çok bağlantılı kas yardımı ile birleştiriyor. Hyundai VEX robotun ağırlığı sadece 2.5 kg ve benzer ürünlerden yüzde 42 daha hafif. Bir sırt çantası gibi giyilen robot, çeşitli vücut ölçülerine uyması için uzunluğu 18 cm’ye kadar ayarlanabiliyor. Kuvvet yardımının derecesi ise altı seviyeye kadar değiştirilebiliyor.

YENİ PASSAT YOLLARDA

Pazara sunulduğu 1973 yılından bu yana 30 milyon adetlik satış rakamına ulaşan Volkswagen’in amiral gemisi Passat, yenilenmiş haliyle Volkswagen yetkili satıcılarında yerini aldı.

Haberin Devamı

2005 yılından bu yana aralıksız olarak Türkiye’de segment lideri olma başarısı gösteren Passat, yenilenmiş haliyle de iş ve günlük hayatta kullanım kolaylığı ve prestijinin yanı sıra Volkswagen’in en yeni teknolojilerine sahip modeli olarak iddiasını devam ettiriyor.

Toyotadan heyecan verici tasarım

SON TEKNOLOJİ

Markanın en son teknolojileriyle donatılan Passat, isteğe bağlı olarak sunulan ve 0-210 km/s hızları arasında yarı otonom sürüş imkânı sağlayan Yarı Otonom Sürüş Asistanı ‘Travel Assist’ ve ‘Kapasitif Direksiyona’ sahip ilk Volkswagen modeli olma özelliğini taşıyor. Yeni Passat Türkiye’de sırasıyla Impression, Business ve Elegance olmak üzere üç farklı donanım seviyesinde tercih edilebiliyor. Üç farklı donanım seviyesinde de alınabilen DSG şanzımana sahip 1.5 lt TSI ACT 150 PS benzinli seçeneğin yanı sıra yine üç donanım seviyesinde de sunulan DSG şanzımana sahip 1.6 lt TDI 120PS dizel seçeneği de bulunuyor.

ÇOK AMAÇLI PEUGEOT

Peugeot Boxer, sıra dışı tasarımı ve yenilikçi çözümleriyle satışa sunulduğu günden bu yana 720 bin üretim adedine ulaştı ve VDL 2019 için benzersiz bir maceracıya dönüştürüldü.

Toyotadan heyecan verici tasarım

Peugeot Rifter 4x4 Concept’in izinden giden araç; Dangel dört tekerlekten çekiş sistemi, özel lastikler ve artırılmış yerden yükseklik ile her türlü arazide yeni keşifler için tasarlandı. Kullanıma sunulan 10 m2 alan eksiksiz bir keşif deneyimi için üç kişiyi uzun yolculuklarda rahat ettirmek üzere şekillendirildi. Yolun bittiği noktalarda da keşfe devam etmek için Peugeot eM02 FS Powertube elektrikli dağ bisikleti ve Kanada ceviz ağacından üretilen özel bir kano devreye giriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder