Hakan Çelik Trafikte her türlü imtiyaza karşıyım
HABERİ PAYLAŞ

Trafikte her türlü imtiyaza karşıyım

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gece yarısı yapılan bir değişiklikle 600 milletvekilinin aracına trafikte geçiş üstünlüğü hakkı tanındı. Milletvekili araçları kırmızı ışıkta geçebilecek, park yasağı gibi trafik kısıtlamalarına tabi olmayacak, çakar da takabilecek. Benim bu konudaki görüşüm çok net. Milletvekillerine trafikte geçiş üstünlüğü sağlayan düzenlemeye karşıyım.

Trafikte her türlü imtiyaza karşıyım

Milletvekillerimizin, polis aracı, ambulans ya da itfaiye acilliğinde bir yere yetişmesine gerek olmadığına göre çakar taktırmak, emniyet şeridini kullanmak gerçekten çok kötü bir görüntü oluşturuyor. Bütün şeritleri tıkayan araçlar nedeniyle zaten içinden çıkılmaz durumda olan şehir trafiği, çakarlıların çokluğu nedeniyle iyice felç oluyor. Geçen gün İstanbul’da bir olaya tanık oldum, çakarlı bir araç önündeki otomobili sıkıştırmıştı ve adeta yolun dışına atmaya çalışıyordu.

Haberin Devamı

Öndeki taşıtın sürücüsü de zaten kilitlenmiş olan trafikte zar zor ilerlemeye gayret ediyordu. Sinirlenen çakarlı aracın sürücüsü, elini camdan çıkarıp parmağıyla “Görürsün sen” işareti yaptı ve taciz ettiği aracın bir de fotoğrafını çekti! O fotoğrafla ne yapabileceğini bilmiyorum ama özellikle İstanbul trafiği kendilerini kanunun ve hatta her şeyin önünde gören bu sürücülerle doldu.

Trafikte zaten magandalardan geçilmiyor. Bunlar yetmiyormuş gibi bazı ayrıcalıkların arkasına saklanan araç kullanıcılarının yolları karıştırmasına izin verilmeyeceğini umuyorum.

Trafikte her türlü imtiyaza karşıyım

İstanbul gibi sıkışık bir şehirde herkes gideceği yere çabuk ulaşmak istiyor. Milletvekillerimiz de haklı olarak hızlı hareket etmek ve zamanı verimli kullanmak istiyor olabilir. Onlara şu önerilerde bulunabilirim:

1- Geç kalmaktan endişe ettikleri bir işleri varsa yola erken çıksınlar.

2- Belli güzergahlara gidebilmek için metro iyi bir çözüm.

3- Avrasya tüneli oldukça faydalı, tavsiye ederim.

4- Metrobüs sabah saatlerinde yoğun ama diğer saatlerinde faydalı bir ulaşım aracı.

5- Bazı yollarda bisiklet bazı yerlerde ise yürümek en iyi çözüm.

6- Zamanları daha uygunsa otobüse binebilirler zira otobüs yolculuğu özellikle İstanbul gibi kronik trafik sorunu olan bir şehirde bu meselenin nasıl çözüleceğini düşünmek için iyi bir fırsat olabilir.

Haberin Devamı

Yasal düzenlemelerdeki eksiklikler, trafik kültüründeki gerilik ve altyapı sorunları nedeniyle her yıl binlerce vatandaşımızı kazalarda kaybediyoruz. Meclisimizden beklentim, imtiyaz peşinde koşanlara yol açmak değil, uygar bir trafik yasası çıkarmalarıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder