Hakan Çelik 'Türk Nobeli'ne Erdoğan desteği
HABERİ PAYLAŞ

'Türk Nobeli'ne Erdoğan desteği

Haberin Devamı

Daha önce adını duymamış olabilirsiniz ancak bundan sonra TÜBA, yani Türkiye Bilimler Akademisi daha çok gündemimizde olacak. Hele de Aziz Sancar’ın Nobel ödülü kazanmasıyla güçlenen bilimsel başarı ihtiyacımızdan sonra. Bu hafta Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreni için Beştepe’deydik. 14 Aralık Pazartesi günü bir kez daha Cumhurbaşkanlığı’nın yolunu tutacağız.

Bu kez ödül töreni TÜBA için yapılacak. 1993 yılında, dünyadaki örnekleri gibi bilimsel çalışmalara öncülük etmesi için kurulan TÜBA, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği destekle kamuoyunda gitgide tanınan bir kuruma dönüşüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin dünyadaki bilimsel başarıları yakalayabilmesi için seferberlik talimatı verdiğini biliyorum.

Erdoğan’ın bizzat sahip çıktığı yerli uçak, yerli uydu ve yerli otomobil gibi projeler de bu hedefi güçlendirme amacını taşıyor. TÜBA Akademi Ödülleri “Fen ve Mühendislik”, “Sağlık ve Yaşam”, “Sosyal ve Beşeri” olmak üzere üç kategoriden oluşuyor. Bütün bilim insanlarına açık olan TÜBA Akademi Ödülleri’ni almaya bu yıl; Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde Linz Johannes Kepler Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Niyazi Serdar Sarıçiftçi, Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde Toronto Üniversitesi ve Pakistan Ağa Han Üniversitesi’nden Zulfiqar Ahmad Bhutta, Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde ise İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Mehmet Genç hak kazandı. Bilim insanları, Akademi Madalyası ve 30’ar bin doların sahibi oldu.


Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sohbet ettim. Erdoğan, Orhan Gencebay’ı, bir grup sanatçıyla birlikte Türk müziğinin korunması ve telif konularını görüşmek üzere yeniden Beştepe’ye davet etti.

* * *

Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkan adaylarından Sinan Oğan bu sabah saat 10.00’dan itibaren CNN Türk’te canlı yayın konuğum olacak. MHP, Türkiye siyasetinin en önemli ve köklü siyasi partilerinden. Başarı göstermek için MHP önümüzdeki dönemde nasıl bir strateji izlemeli, bunları Sinan Oğan ile konuşacağız. Türk dünyası ve Rusya’yı dikkatle izleyen bir isim olan konuğumla yakın bölgemizdeki gelişmeleri de ele alacağız. Yarın sabahki programımda ise büyük başarı göstererek TÜRSAB Başkanlığı görevine bir kez daha seçilen Başaran Ulusoy ve çok önemli sosyal sorumluluk projeleri yürüten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel konuğum olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder