Hakan Çelik Turkcell personeli işini koruyacak
HABERİ PAYLAŞ

Turkcell personeli işini koruyacak

Teknoloji kuruluşlarının, koronavirüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde hayatı kolaylaştırmak için hangi adımları attığını paylaştığım yazılarıma devam ediyorum. Önceki gün Vodafone ve Türk Telekom üst düzey yöneticilerinin görüşlerini paylaşmıştım. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ile dün bir telekonferans gerçekleştirdim.

Turkcell, 34 milyon mobil, 2,5 milyon da sabit abonesiyle dünyanın en büyük operatörlerinden biri durumunda. 5 bin 500 bordrolu çalışanı bulunan Turkcell, iş ortaklarıyla birlikte istihdam zincirinde 400 bine yakın vatandaşın hayatına dokunuyor. Murat Erkan, öncelikle çalışanlarının sağlığına ve müşterilerin ihtiyaçlarına odaklandıklarını söyleyerek söze başladı.

Haberin Devamı

Turkcell mağazalarını, önlem olarak 12.00-18.00 arasında açık tutma kararı almışlar, şirket personelinin yüzde 80’i sağladıkları dizüstü bilgisayarlarla evlerinden çalışmaya başlamış. İşini kaybetmek, insanların en büyük kaygılarından biridir. Turkcell Genel Müdürü bu süreçte kimseyle yolları ayırmayacaklarına dair sözü benimle paylaştı.

Türkiye’deki üç büyük operatör, ekonomiye önemli katkılar sağlıyor. Turkcell’in plan ve projelerini sordum. Murat Erkan, şirketin kurulduğu günden bu yana yaptığı yatırım tutarının 50 milyar TL’nin üzerinde olduğunu, bunun 25 milyarının son beş yılda geldiğini, geçen yıl 7 milyar TL yatırım yaptıklarını anlattı. Özetle, Turkcell her yıl yaklaşık 1 milyar dolayında yatırım gerçekleştiriyor.

Modern çağda insan evinde neyin yokluğuna tahammül edemiyor diye sorulduğunda ilk yanıt “internet” oluyor. Birçok şeyde kısıntıya katlanabiliyoruz ancak internet adeta hayat kaynağı haline geldi. Murat Erkan, veri trafiğinde önemli artış olmasına rağmen herhangi bir kesinti olmayacağını müjdeledi, “A, B, C planlarımız hazır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere Türkiye’de farklı kurumların insanlarla dayanışma için kolları sıvadıklarını hatırlattım ve büyük bir şirket olarak Turkcell’in bu konudaki planının ne olduğunu sordum. Değerlendirmeleri sonuçlandığında açıklayacaklarını ancak mutlaka bonkör olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Yaşanan kriz ortamında diğer önemli iki operatör Vodafone ve Türk Telekom ile nasıl bir iletişim içinde olduklarını sordum. Murat Erkan, “Böyle zamanlarda rekabeti kenara bırakıp birlikte hareket etme olgunluğuna sahibiz” diyerek krizi yönetmek konusunda sıkı temas halinde olduklarını belirtti.

OTİZM FARKINDALIĞI

Turkcell’in dezavantajlı grupları ilgilendiren güzel bir çalışması var. Otizmli çocukların eğitimine yönelik geliştirilen “İçimdeki Hazine” uygulamasına yeni bir özellik eklendi. Yapay zeka sayesinde artık çocuklar, karşısındaki kişinin yüz ifadelerinin hangi duyguyu gösterdiğini daha rahat öğrenebilecek. Bu konu, otizmli çocuklar için özellikle önemli. Bugün “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olduğu için bu gelişmeyi köşemde paylaşmak istedim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder