Hakan Çelik Türkiye, Avrupa'dan daha hızlı toparlanıyor
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye, Avrupa'dan daha hızlı toparlanıyor

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve şirketin yöneticileri Dave Johnson, Özgür Yücetürk ve Burçak Türkeri, online konferansta otomobil pazarı hakkında sorularımızı yanıtladı.

Pandemi sürecini doğru yöneten şirketlerin orta ve uzun vadede kazanacağını belirten Yenigün, “Ford Otosan olarak, sahip olduğumuz mühendislik gücü, kurum kültürü ve yeni çalışma şekli ile her koşula ve geleceğe liderlik etmeye hazırız” dedi.

Türkiye, Avrupadan daha hızlı toparlanıyor

Haydar Yenigün, pazardaki SUV trendinin hızla yükseldiğini, Türkiye’de yeni Puma modeli ile bu alandaki konumlarını güçlendireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ford Otosan adına satır başlarıyla aktarılan mesajlar şöyle:

  • Dijital altyapımız, değişen müşteri beklentilerine anında cevap vermemizi sağladı. Müşterilerimize online showroom hizmeti veren ‘Ford dijital stüdyo’ ve servis müşterisi için ‘kapıdan al kapıya teslim’ hizmeti gibi uygulamaları devreye aldık.
  • Araştırma geliştirme (Ar-Ge) birikimimiz ve inovasyon yaklaşımımız ile her ürünü tasarlayabilecek, üretebilecek güce sahip olduğumuzu gösterdik ve hızla tıbbi ekipmanlar geliştirdik (yüz maskesi, siperlik ve aerosol kutu üretimi).
  • Global pazarları gözlemlediğimizde görüyoruz ki endüstriler toparlanıyor. Ancak bir yıl öncesine kıyasla rakamlar hâlâ önemli ölçüde düşük. Avrupa pazarı normalleşirse, toparlanma daha hızlı olacak.

Türkiye, Avrupadan daha hızlı toparlanıyor

İÇ PAZAR HAREKETLİ

  • Türkiye’deki pandemiden çıkış süreci ve toparlanmanın diğer Avrupa ülkelerine göre daha hızlı olduğunu gözlemliyoruz. İç pazarda çok büyük canlılık var, yılsonuna kadar daha da gelişmesini bekliyoruz.
  • Ford Avrupa 2020 yılına yeni marka vizyonu ile başladı ve ‘bring on tomorrow’ ana temasıyla tam elektrikli & hibrit seçenekler, otonom ve bağlanabilir teknolojilere sahip araçların rol oynayacağı gelecek için yeni bir vizyon belirledi.
  • Ford Türkiye de bu değişimi ‘geleceği bugünden yaşa’ ana temasıyla müşterilerine yaşatabilmek için gelecek nesil teknolojileri ve hizmetleri bir arada sunmak üzere yeni ürünlerini lanse ediyor. Temmuz sonunda, Yeni Kuga ve Puma modellerinin lansmanları gerçekleşecek.
  • Ticari araç liderliğimizi, yerli üretim ‘elektrikli modellerle’ daha da ileriye taşıyacağız. Kocaeli’de Türkiye’de ticari segmentinin ilk ve tek hibrit modellerini üretiyoruz. Yüzde 23’e varan yakıt tasarrufu sunan hibrit Transit Van, Transit Custom ve Tourneo Custom modellerimizle ticari araçlardaki çıtayı yükselttik.

KASIM AYINDA GELECEK

Toyota, B segmentinde hibrit versiyon başta olmak üzere ilkleri gerçekleştiren Yaris’in tamamen yeni dördüncü neslini kasım ayında Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye, Avrupadan daha hızlı toparlanıyor

Kalabalık ve yoğun şehiriçi yollarda çevik bir sürüş sağlayacak şekilde tasarlanan yeni Yaris, yüzde 100 elektrikli bir otomobil gibi sıfır emisyonla daha fazla sürüş gerçekleştiriyor ve kendi kendini şarj edebiliyor.

Toyota Yaris’in sahip olduğu 1.5 Hybrid Dynamic Force sistemi, daha büyük motorlara sahip Corolla, RAV4 ve Camry modellerinden alınan teknolojiyle geliştirilmiş. Otomobilin gücü de 116 beygire ulaşmış.

BÜYÜYEN PAZARIN LİDERİ

Renault Grubu, koronavirüs koşullarında geçirilen yılın ilk yarısında, 1 milyon 256 bin 658 satış adedi gerçekleştirdi. Renault, haziran ayında Avrupa’da 1’inci marka olarak yer aldı.

Elektrikli araç pazarında yaklaşık yüzde 50 artış ile 37 bin 540 satış adedine ulaşan ZOE, yılın ilk yarısında Avrupa’nın en çok satan otomobili oldu. Haziran ayında 11 bin adet ile rekor bir sipariş adedine imza attı.

Türkiye, Avrupadan daha hızlı toparlanıyor

Renault Grubu, ikinci yarıda Avrupa’da e-tech hibrit ürün gamı ve Twingo Z.E. Amerika’da yeni Duster ve Hindistan’da yeni bir SUV lansmanından oluşan atak bir ürün planına sahip.

İDDİALI SUV BODRUM’DA

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu Land Rover’ın 70 yıldan uzun süredir ikonikleşen modeli Defender, gelişmiş teknolojileri ve geçmişe dair izler taşıyan yepyeni tasarımı ile 10 Ağustos’a kadar Bodrum’daki Yalıkavak Marina’da meraklılarıyla buluşuyor.

Haberin Devamı

Türkiye, Avrupadan daha hızlı toparlanıyor

1 milyon 55 bin TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de de satışa sunulan yeni Land Rover Defender’da, 240 beygir güç üreten D240 2.0 litrelik dizel motorla birlikte, S, SE, HSE ve First Edition olmak üzere 4 farklı donanım seçeneği var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder