Hakan Çelik Türkiye için çok çalıştı
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye için çok çalıştı

Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının Başkanı Carlos Ghosn hakkında Japonya'da alınan tutuklama kararı sadece otomotiv sektöründe değil, dünya ekonomisinde de sarsıntıya yol açtı. Zira bu ittifak dünyanın en büyükleri arasında. Ghosn, uluslararası arenada en yakından tanıdığım yöneticilerin başında geliyor.

Türkiye için çok çalıştı

Kendisiyle Cenevre, Paris ve Frankfurt fuarlarında röportajlar yaptım. Göreve geldiği günden bu yana Türkiye'ye ayrı bir önem veren Ghosn, birçok önemli otomobilin Bursa’daki Oyak tesislerinde üretilmesi için kişisel ağırlığını koymuştu. Dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin itirazlarına rağmen Clio modelinin Bursa’da üretilmesinde Ghosn’un da etkisi olmuştu. Gerek Ghosn gerekse Türkiye’deki Renault Mais ve Oyak Renault ekiplerinin başarısıyla Renault uzun yıllar binek otomobilde liderlik koltuğunu bırakmadı. Bugün Oyak fabrikası Renault ailesinin en önemli tesisleri arasında.

Haberin Devamı

İŞTE YENİ COROLLA

Dünyanın ‘efsane’ otomobilleri arasında yerini alan Corolla, 12’nci nesli ile 2019’da yollara çıkacak.

TNGA adı verilen platform üzerinde üretilecek olan yeni Corolla, güvenlik özellikleri, teknolojisi ve artırılan sürüş dinamikleriyle şimdi segmentinin çok üzerinde prestijli bir görünüm sergiliyor.

Türkiye için çok çalıştı

Türkiye’de üretilecek olan yeni Corolla, lüks ve fonksiyonel kabini, hibrit versiyonu, güvenlik özellikleri ve teknolojisi ile sedan otomobillerin standartlarını yeniden belirleyecek. Yeni Corolla, hibrit ve benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Toyota’nın Sakarya fabrikasında incelemelerde bulunarak, dünyanın en çok tercih edilen otomobili olan Corolla’nın yeni neslinin Türkiye’de üretilecek olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

Yeni Corolla, iki farklı motorla satışa sunulacak. Bunlardan en çok dikkat çekeni ÖTV teşviği kapsamı içinde bulunan kendi kendini şarj etme özelliğine sahip 122 beygir güce sahip 1.8 litrelik hibrit motor olacak. Yeni Corolla’nın ikinci motor seçeneği ise geliştirilmiş 132 beygirlik 1.6 litre benzinli motor olacak.

Haberin Devamı

YÜKSELEN KARİZMA

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota Corolla’nın 52 yılı aşan başarılı geçmişiyle insanların otomobil anlayışını değiştiren, sorunsuzluk denince akla ilk gelen, ekonomik özellikleriyle öne çıkan, en yeni teknolojileri ilk olarak uygulayıp böylelikle insan hayatını kolaylaştıran bir model olduğunu belirterek “Yeni Corolla’yı bir süredir heyecanla bekliyorduk. Şimdi görüyoruz ki beklediğimize değmiş diyebileceğimiz bir otomobile sahip olduk. Dünyanın en çok tercih edilen otomobili unvanını elinde bulunduran Corolla, 12’nci nesliyle şimdi çok daha gösterişli ve prestijli bir yapıya kavuştu” dedi.

ALMANLAR ÖRNEK GÖSTERDİ

Otomotiv sektöründe belli bir küçülme yaşanırken sektörün en önemli oyuncularından Avek Otomotiv, bayiilik, servis, kiralama ve ikinci el alanında büyümeye devam ediyor. Avek son dönemde yapılan yatırımlarla Avrupa'nın en büyük otomobil satış noktalarından biri haline geldi. Avek üç farklı noktada hizmet veriyor, en büyük Avek İstanbul Esenler Tekstilkent'de. Bu tesisi Ümraniye ve Çanakkale izliyor. Avek, Volkswagen Binek, Volkswagen Ticari Araç, Audi, Skoda ve SEAT markalarının satışının gerçekleştirildiği bir tesise sahip. Avek'te bu markaların yanında ikinci el hizmeti veren DOD'a da ulaşmak mümkün. Avek, filo kiralama alanında da oldukça iddialı.

Haberin Devamı

Türkiye için çok çalıştı

OTOMOTİV ÜSSÜ

Almanya merkezli Volkswagen AG tarafından da örnek kuruluşlar arasında gösterilen Avek’te yan şirketlerle birlikte toplam bin dolayında çalışan istihdam ediliyor.

Türkiye için çok çalıştı

Grup aynı zamanda Avec Car Rentals markasıyla kiralama hizmetleri veriyor. Türkiye’de 12 noktada ofisi bulunan Avec, 3 bin araca yaklaşan otomobil parkıyla son yılların en hızlı büyüyen kuruluşları arasında yer aldı. Yakında 3 yeni kiralama ofisi daha hizmete girecek. Kiralama alanında Avec'te Volkswagen Polo'dan Porsche Macan'a kadar geniş ürün yelpazesi var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder