Hakan Çelik Türkiye'ye 3 yılda 3.2 milyar yatırım
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'ye 3 yılda 3.2 milyar yatırım

Enerji ve bina teknolojileri, otomotiv, sanayi teknolojileri, mobilite ve dayanıklı tüketim malları alanlarında faaliyet gösteren Bosch Türkiye, 2019 yılı finansal sonuçlarını ve 2020 yılı hedeflerini açıkladı. Son 3 yılda Türkiye’de toplamda 3.2 milyar TL yatırım yapan şirket, geçen yıl cirosunu da bir önceki yıla göre yüzde 11 artırarak 21.5 milyar TL’ye çıkardığını bildirdi. Şirketin 2019 yılı Türkiye yatırımı ise 1.5 milyar TL olarak kayda geçti.

16 bin 700 çalışan

Gelirlerinin yaklaşık 7.7 milyar TL’lik kısmını iç satışlardan sağlayan şirketin geçen yılki ihracat geliri ise yüzde 13 artışla 13.9 milyar TL oldu. 16 bin 700 çalışana sahip şirketin 2019 yılında araştırma geliştirmeye (Ar-Ge) yaptığı yatırım tutarı ise 215 milyon TL oldu. Türkiye’de bir asırdır faaliyet gösteren şirket, koronavirüs salgını döneminde yaşanan geçici kesinti sonrasında üretimini kademeli olarak yeniden devreye aldı.

Haberin Devamı

Türkiyeye 3 yılda 3.2 milyar yatırım

Yakıttan tasarruf

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, “Bursa fabrikamızda önümüzdeki yıl faaliyete girmesi beklenen, benzinli motorlar için geliştirilen yeni nesil yüksek basınç pompalarının imal edileceği üretim hattı olacak. Bu ürünler yakıt tasarrufu sağlarken, karbondioksit emisyonları dahil olmak üzere emisyonları da azaltıyor. Ayrıca üretimde endüstri 4.0 çözümlerine sahip gelişmiş montaj hatları kullanılıyor” diye konuştu.

Korona testi ve maske

Koronavirüs ile mücadele kapsamında hızlı ‘covid-19 testi’ ve ‘vivalytic analiz cihazı’ geliştirdiklerini belirten Steven Young, “2020’de 1 milyondan fazla hızlı test üretmeyi ve bunu gelecek yıl 3 milyon adede çıkarmayı planlıyoruz. Bursa fabrikamızda çalışanların kullanması için yarı otomatik üretim hattında günde 6 bin maske imal ediyoruz. Ayrıca sağlık çalışanlarına destek için entübe ve numune alma kabinleri, yüz siperliği malzemeleri de üreterek, çevre hastanelere bağışladık” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder