Hakan Çelik Twitter'da sordum: Size göre çözüm nerede?
HABERİ PAYLAŞ

Twitter'da sordum: Size göre çözüm nerede?

Türkiye, Avrupa ve Amerika’nın boğuştuğu ekonomik kriz gibi bir belayla henüz karşılaşmadı ama terörün yakıcı sıcaklığından kurtulamıyoruz. Seçim sonrasındaki dönemde Kürt sorunu ve Güneydoğu meselesinde iyi şeyler olacak diye umut ederken oluk oluk kan akıyor, neredeyse her gün bir ailenin ocağına ateş düşüyor.

[[HAFTAYA]]

Geride acılı anne babalar, babasız çocuklar ve hayat mücadelesine devam etmek zorunda olan eşler kalıyor. Terör örgütü PKK, dün de Hakkâri-Çukurca’da askerleri pusuya düşürdü; yola döşenen mayının patlaması sonucu 12 Mehmetçik ve bir köy korucusu şehit oldu. Son dönemde düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden askerlerin sayısı 40’ı aştı.

Haberin Devamı

Böylesine büyük bir sorunda en büyük tehlike acıların kanıksanmasıdır. “Türkiye’de sorunu tanımlarken bir tür körleşme mi yaşıyoruz, bu çıkmazdan kurtulmak için ortak bir akıl oluşturabilir miyiz?..” Bu sorunun yanıtını dün sosyal medyanın en popüler kanallarından olan Twitter’da aramaya çalıştım. “Güneydoğu sorunu nasıl çözülür, şiddetin durmasının yolu nedir? Bu süreçte ne yapılmalı, ne yapılmamalı? Sorunun çözümüne dair umudunuzu koruyor musunuz?” diye sordum.

Yüzlerce görüş ve öneri geldi. Terörün üzerine askeri yöntemlerle çok sert şekilde gidilmesini isteyen de var, sabırla meseleye yaklaşıp hukuk ve demokrasi içinde çözüm üretilmesini isteyen de... Gelen yanıtlardan bazılarını, noktasına ve virgülüne dokunmadan aktarıyorum:

Deniz Türkcan: Umut olması için önce çaba olması lazım. Sadece umut etmekle ne olmuş ki bu zamana kadar.

Alfredo Germont: “PKK silah bıraksın, ortada çatışma filan kalmaz haliyle” diyenlerle “PKK aptal mı ki silah bıraksın” diyenleri konuşturmalı.

Fatih Şahin: Güneydoğu’daki sorunların başında eğitim, sonrasında bölgede yapılan yatırımların hızlandırılması ve ekonomik kalkınma

Süleyman Atar: Askeri denetleyen birim, profesyonel zihniyet istiyoruz. Mantığın bittiği askeriyeden mantıklı askeriyeye geçmek istiyoruz.

Emre Sefer: En iyi savunma saldırıdır, karşıdakinin sana saldırmasını engellemektir.

Haberin Devamı

Twitter Denyosu: Önce kandil ele geçirilip bir karakol yapılmalı. Sonra oraya 10 bin asker yığıp tüm operasyonlar heronlarla takip edilip nokta operasyonlar yapılmalı.

Alper Bilgez: PKK’nın bölgede iyi şeyler olacak diye çekileceğini veya bunu önlemeyeceğini düşünmek fazla iyi niyet olsa gerek.

Mahmut Taş: Türkler ve Kürtler birlikte yürüyüş düzenlemeli, teröre hayır denilmeli, sürekli

Adem Mermerkaya: Bir imamlarla çözülür, iki taltifle çözülür, üç silahla çözülür, dört şefkatle çözülür, beş hepsiyle birden çözülür.

Kemal Furkan Sökmen: Tek dert milletin iktidarını düşürmek, seçimlerden önce top CHP’deydi, şimdilerde top yurt dışında İsrail’de, İran’da.

Bayram Çiftçi: Kabul etmek gerekir ki Kürt sorunu silahla çözülemez, anadilde kendi eğitim dillerini özgürce kullanmalarına fırsat verilmeli.

Taylan Arslan: İnsanlar 30 yıldır bu sorundan o kadar bıktı ki, bence söylenecek her şey de söylendi.

Emre Doğan: Polis müdürüne tokat atan, iki cümle kurmaktan aciz olan ama hapishaneden çıkartılıp milletvekili yapılan o kadının tokat atan eli kırıldığı zaman biter.

Haberin Devamı

Selim Can: Terörü bitirmek için Kandil’i yerle bir edeceksin. O zaman gör itler nasıl kedi oluyor! ABD’ye kafa tutacaksın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder