Hakan Çelik Ülke Hepimizin
HABERİ PAYLAŞ

Ülke Hepimizin

Haberin Devamı

Türkler, Kürtler ve diğer etnik Müşterisi Vardır kökenlerden insanlar yüzyıllardır Anadolu’da; sevinçte ve acıda hep bir aradaydık. Başka gidecek ülkemiz yok. Burası hepimizin ortak vatanı... Bu topraklarda şimdiye kadar barış içinde yaşayan insanların geleceği de birlikte inşa edeceğinden kuşkum yok. Yaşananlar elbette çok üzücü ve travmatik.

Hatta umutsuzluğa düşüp “Parçalanıyoruz” diye düşünmeye başlayanların sayısı hiç az değil. Ama ben birlikte yaşama umudumu hiç yitirmedim. Çünkü biliyorum ki, Türkler ve Kürtlerin ayrılabilmesi mümkün değil. Etle tırnak gibiyiz! Şöyle bir düşünün, bu kadar karışıp iç içe geçmişiz.

Farklı şehirlerden gelip birbirlerini sevmiş, evlenmiş, aile kurmuş insanlar nereye gidecekler? PKK, şiddet ve terör yoluyla insanları çatıştırmak, bu yolla duygusal uzaklaşma yaratmak istiyor. Türkiye’yi seven, aklı başında hiç kimse bu tuzağa düşmemeli.

PKK terör eylemlerine bugüne kadar seyirci kalan ve örgütü âdeta himaye eden kimi Batılı ülkelerin de artık şu gerçeği görmesi gerek: Türkler ve Kürtlerin çatışması, Anadolu’da kaos çıkması, başka hiçbir şeye benzemez. Küresel sistemin önüne Irak, Suriye, Lübnan, Afganistan ve Yugoslavya’nın tamamı kadar bir fatura çıkarır. Kimse bunun altından kalkamaz.

Batı’nın -özellikle Avrupa’nıngüvenliği ve istikrarı tehlikeye düşer. Yapılması gereken, PKK’ya karşı tek vücut kalmak. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensuplarının hukuk içinde kalarak ülke topraklarını savunmasından daha doğal bir şey olamaz. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın altını defalarca çizdiği gibi önce PKK silahlarını terk etmeli.

Çatışmaları uzaktan izleyip “ateşkes” çağrısı yapanların bu gerçeği anlaması lazım. Önce PKK silahını gömecek. Kimse bahanelerin ardına saklanmasın. Doğu ve Güneydoğu, 1990’lı yılların ortamını yaşamıyor. Terör ve şiddeti haklı kılabilecek en küçük sebep yok. Türkiye, Kürt meselesi başta olmak üzere son yıllarda önemli demokratik reformlar gerçekleştirdi. PKK, kendisi dışında herkesi yok eden bir strateji izliyor. Terör dalgası HDP’nin de altını oyuyor. Son seçimde yüzde 13 gibi olağanüstü bir çıkış yapan HDP’nin bunu tam olarak göremiyor olması üzücü.

* * *

Bu arada, Türkiye’nin terörle mücadele sürecinde elini zayıflatacak ve vatandaşlar arasındaki güçlü bağlara zarar verecek tehlikeli şeyler yaşanıyor. Hürriyet Gazetesi’ne yönelik iki saldırıyı bir kez daha kınıyorum. Hangi basın kuruluşu olursa olsun, hiçbir gerekçe bu vandalizmi haklı kılamaz. HDP binalarına ve Kürt kökenli vatandaşların iş yerlerine saldırıların kabul edilebilir yanı yok. Bütün bu yanlışlar, hain ve alçak PKK’nın amaçlarına hizmet eder. Başbakan Yardımcıları Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan’ın, saldırılarla ilgili net tutum ortaya koyması, bu tip eylemlere topyekûn karşı koymak adına beni umutlandırıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder