Hakan Çelik Üst seviyede güvenlik
HABERİ PAYLAŞ

Üst seviyede güvenlik

Volvo, özellikle ABD ve Çin pazarlarında konumunu güçlendiren yeni S60’ı Türkiye’de satışa sundu. S60 dinamik tasarım özellikleri, iddialı motoru ve güvenlik özellikleriyle öne geçmeye aday.

EN AZ 1000 ADET SATILACAK

İstanbul’un tarihi Likör Fabrikası’nda S60 lansmanında bir araya geldiğimiz Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman, yüksek performansı, tasarımı ve gelişmiş donanım yapısıyla S60’ın segmente yeni standartlar kazandıracağını söyledi. Boman, “Volvo Cars’ın yeni teknolojilerini yansıtan heyecan verici bu S60 modelinin yıl içinde en az 1000 adet satılmasını hedefliyoruz” dedi. S60, tıpkı diğer 60 ve 90 serilerinde olduğu gibi Volvo Cars’ın kendi ‘ölçeklendirilebilir ürün mimarisi (SPA)’ platformu üzerinde üretiliyor ve aynı güvenlik teknolojisi ve bilgi-eğlence sistemini taşıyor. Bu durum, yeni S60’ı yoldaki en güvenli otomobillerden biri haline getiriyor.

Haberin Devamı

Üst seviyede güvenlik

ÇARPIŞMADAN KORUYOR

Otomatik fren teknolojisine sahip City Safety, yayaları, bisikletlileri ve büyük hayvanları algılayabilen piyasadaki tek sistem olarak sürücünün olası çarpışmalardan kaçınmasına yardımcı oluyor. City Safety, orta ölçekli sedan segmentinde bir dünya ilki olacak şekilde, artık karşıdan gelen çarpışmalardan kaçınmak için de otomatik frenleme yapıyor.

Üst seviyede güvenlik

TÜRKİYE’DE HIZLI BÜYÜYOR

Türkiye otomobil pazarındaki pazar payını yüzde 1.35’e artıran Volvo Car Turkey, pandeminin zorlu şartlarının yaşandığı 2020 yılında 8 bin 200 adetle yüzde 97 oranında büyüme gösterdi. Markanın 2020 satışları içinde Volvo XC90, XC60 ve XC40 lokomotif modeller oldu. SUV ailesinin en büyüğü XC90 yüzde 52.9 pazar payı ile kendi segmentinde zirvedeki yerini korudu.

XC60 ise yüzde 43.7 pazar payı ile XC40 da yüzde 40.7 payıyla segment birincisi oldu. Magnus Boman, “2021 yılında geçen seneye paralel 625 bin otomobil satılacağını tahmin ediyoruz ve pazar payımızı yüzde 1.4 civarında öngörüyoruz; 55 bin adetlik bir premium segment satışları içinde ise bu yıla paralel yüzde 16’lık bir pazar payı hedefliyoruz” dedi.

Üst seviyede güvenlik

SEGMENTİNİN EN İYİLERİNDEN

Haberin Devamı

Honda Civic Type R, performanslı otomobil segmentin en iyilerinden birisi. Fakat ülkemizdeki vergi oranları ve klasik alışkanlıklar nedeniyle hayli sınırlı satış adetlerinde otomobilseverlerle buluşuyor. Honda Civic Type R, 2.0 litre VTEC Turbo motoru ve 6 vitesli manuel şanzımanı yüksek bir performans sunarken, üç çıkışlı egzoz sisteminin Aktif Ses Kontrolü özelliği ile de sürüş keyfini artırıyor. Otomobil 100 km/s hızlanmasını 5.8 saniyede tamamlıyor. Türkiye satış fiyatı 662 bin lira.

Üst seviyede güvenlik

İKİ FARKLI GÖVDEYLE GELDİ

MOTOR SEÇENEKLERİ

Audi’nin premium kompakt sınıftaki başarılı temsilcisi A3 dördüncü nesliyle Türkiye’de satışa sunuldu. Sınıfında dijitalleşmenin öne çıkan modellerinden biri olan yeni A3 Sportback ve Sedan olmak üzere iki farklı gövde seçeneğiyle alınabiliyor. Her iki karoserde de iki donanım seviyesi ve iki farklı motor seçeneği bulunuyor. A3, 1.5 litrelik 4 silindirli TFSI ve 1 litrelik 3 silindirli TFSI motor seçenekleri ile alınabiliyor.

ŞIK VE FONKSİYONEL

Gösterge panelinin ortasına entegre edilen 12.3 inçlik dokunmatik ekran, iki gövde seçeneğinde de Audi Virtual Kokpit Plus ile standart olarak sunuluyor. Audi A3, kullanıcının akıllı telefonuna myAudi uygulaması, Apple CarPlay veya Android Auto ve Audi Phone Box ile bağlanabiliyor.

Haberin Devamı

A3 Sportback ve A3 Sedan’da standart olarak bulunan Park Asistanı, 2 bölgeli otomatik klima, metalik renk, panoramik cam tavan, kablosuz şarj ünitesi ve isteğe bağlı alınabilen Konfor Paketi’yle sunulan ön koltuk ısıtma ve anahtarsız giriş özellikleriyle fark yaratıyor.

Üst seviyede güvenlik

A3 Sportback, önceki modele kıyasla 3 santimetreden biraz fazla büyümüş. Sedan model ise Sportback’ten 15 santimetre daha uzun. 380 litrelik bagaj alanı, arka koltuk sırasının yatırılmasıyla 1.200 litre hacme ulaşıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder