Hakan Çelik Volkswagen devrimi
HABERİ PAYLAŞ

Volkswagen devrimi

Beetle, Golf ve Passat gibi büyük başarı elde eden modellerle tarihe geçen Avrupa’nın bir numaralı otomobil üreticisi Volkswagen bu kez elektrikli otomobil devrimine hazırlanıyor.

Her beğeniye ve kullanım amacına uygun elektrikli otomobil sunmayı hedefleyen Volkswagen, 2023’e kadar elektrikli otomobil teknolojisine 9 milyar euro yatırım yapacak. Volkswagen 2025’e kadar 20 farklı elektrikli modeli piyasaya sürmeyi hedefliyor. Ulaşılabilir fiyatlı elektrikli modeller geliştirmek isteyen marka bu süreçte 10 milyon adet elektrikli otomobil satmayı hedefliyor. İlk araç olan ID.3’ü Volkswagen’in diğer elektrikli modelleri SUV ID. CROZZ1, ID. BUZZ1 ve sedan VIZZION1 takip edecek.

Haberin Devamı

ÖN SİPARİŞLER BAŞLADI

Volkswagen’in merakla beklenen tamamen elektrikli model ailesinin ilk üyesi ID.3’ün dünya prömiyeri, Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Volkswagen’in Avrupa genelinde ön sipariş almaya başladığı model, 330 ila 550 kilometre menzile sahip 3 farklı batarya seçeneği ile satışa sunulacak.

Volkswagen devrimi

Volkswagen 2025’e kadar 20 farklı elektrikli modeli piyasaya sürmeyi hedefliyor. Bu araçların ilki ID.3 adını taşıyor. Farklı otomobil markalarıyla birleşerek oluşturulan IONITY hızlı şarj istasyonlarının sayısının, 2020’ye kadar Avrupa’da otoyollarda her 120 km’de bir, bir şarj istasyonu olmak üzere 400’e çıkarılması hedefleniyor.

Volkswagen devrimi

Volkswagen Yönetim Kurulu Üyesi Jürgen Stackmann, yaptığımız özel görüşmede Türkiye pazarının çok önemli olduğunu, markaya gösterilen büyük ilgiden memnuniyet duyduklarını söyledi. Stackmann, Türkiye’nin kendisini kanıtlamış bir otomotiv ülkesi olduğunu bununla beraber Volkswagen’in olası yeni yatırımının hangi ülkede yapılacağı hakkında ise henüz kesin kararın verilmediğini ifade etti.

TESLİMAT BAŞLIYOR

Teslimatına 2020’de başlanacak olan ID.3’ün ilk seri üretimi 30 bin ile sınırlı olacak. 420 km’lik bir menzile sahip olacak ID.3 1ST özel modeli, dört renk ve üç versiyon ile satılacak. Tüm versiyonlar ses kontrolü ve navigasyon sistemi dahil olmak üzere kapsamlı özelliklere sahip olacakken, ID.3 1ST Plus, IQ Light ve çift renkli iç ve dış tasarıma öğelerine de sahip olacak. ID.3 1ST Max ise panoramik cam tavan ve artırılmış gerçekliğe sahip ön cama yansıyan bilgilendirme sistemi “Augmented reality head-up display” gibi yenilikler barındıracak. Volkswagen, ön rezervasyon yapanlara, ID.3 1ST otomobilleri için ilk sene boyunca 2200 KW’a kadar ücretsiz elektrik enerjisi alma olanağı sunuyor.

Haberin Devamı

AVANTAJLI ÖZELLİKLER

Volkswagen devrimi

Yapılan tahminler önümüzdeki 5-10 yılda SUV ve Crossover tarzı araçların hakimolacağını gösteriyor. Bu araçlara Türkiye’de de büyük ilgi var. Diğer taraftan yükselen kur ve vergi oranlarının getirdiği dezavantaj nedeniyle büyük hacimli SUV’lara yönelmek hayli güç. Ölçüleriyle kompakt,motor hacimleriyle de vergi avantajı sunanmodeller bu süreçte öne çıkıyor. Renault’nun Capturmodeli bu özellikleri araya getiriyor.

YENİ CLA TÜRKİYE'DE

Mercedes Benz’in 4 kapılı kompakt coupe’si tamamen yenilenmesinin ardından 2 farklı motor seçeneğiyle 301 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Mercedes CLA, MBUX İç Mekan Yardımcısı ve dolaylı komutları dahi anlayan akıllı ses komut sistemi gibi birçok akıllı çözüm sunuyor.

Haberin Devamı

Volkswagen devrimi

ÇEKİCİ TASARIM

Kapsamlı simülasyon ve model çalışmaları sonucunda 0.23 cd rüzgar sürtünme katsayısıyla dünyanın en aerodinamik seri üretim otomobillerinden biri olan yeni CLA, bu sayede daha düşük yakıt tüketimi ve daha yüksek performans sunuyor. CLA’nın en fazla satıldığı ülkeler Çin, Almanya ve ABD. Dinamik özellikleri ve çekici tasarım bu sınıfa daha genç bir tüketici kitlesinin ilgi duymasını sağlıyor.

YÜKSEK GÜVENLİK

Volkswagen devrimi

Yeni CLA, S-Serisi’nden aktarılan, en güncel sürüş yardım sistemleriyle yollara çıkıyor ve sınıfının en yüksek aktif güvenlik seviyesini sunuyor. Yeni CLA ilk kez belirli durumlarda yarı otonom sürüş gerçekleştirebiliyor. Yeni CLA, gelişmiş kamera ve radar sistemleri sayesinde sürüş istikametini 500 metreye kadar gözlemleyebiliyor. Böylece isteğe bağlı olarak sunulan Sürüş Yardım Paketi devreye girerek sürücüyü destekleyebiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder