Hakan Çelik Volvo en zor testi geçti
HABERİ PAYLAŞ

Volvo en zor testi geçti

Premium otomobil üreticisi Volvo'nun V60 Cross Country modelini İsveç'in kuzeyinde ormanlarla kaplı, buzlu ve karlı zeminde kullandım. Sonuç etkileyici!

Yolcu ve yaya güvenliği denince aklıma gelen ilk marka Volvo oluyor. İsveçli Volvo Cars, bu alana en fazla yatırım yapan ve araştırma geliştirme alanında yoğunlaşan markaların başında geliyor. Bugüne kadar İsveç'in Göteburg şehrinde Volvo otomobillerinin katıldığı birçok çarpışma testini izledim ve güvenlik laboratuvarlarını ziyaret ettim. Hepsinin amacı daha güvenli araçlar üretmek ve toplam ulaşım güvenliğine katkı sağlamak.

Haberin Devamı

Volvo en zor testi geçti

Nitekim Volvo 2020 vizyonu çerçevesinde Volvo marka araç kullanıcılarının otomobil içindeki ölümlü kazalarını kademeli şekilde sıfıra indirmeyi hedefliyor. Bu hedefe katkı sağlamayı hedefleyen kış testi için kısa süre önce İsveç'in kuzeyindeki Lulea şehrindeydim.

Volvo Cars Türkiye Genel Müdürü Sabri Sözen ve Pazarlama ve PR Direktörü Kubilay Polat ile yeni V60 Cross Country modelleriyle uzun sürüşler gerçekleştirdim. Eksi 30 derecelere ulaşan ortamlarda Volvo V60 Cross Country'nin mükemmel performans gösterdiğini söyleyebilirim. Araçlar dayanıklılık, manevra yeteneği ve güvenlik hissinin yanı sıra sürüş kalitesi ve konforu açısından da sınıfının en iyileri arasında.

ÖZGÜRLEŞTİRİYOR

V60, çok iyi bir şehir otomobili olmasının yanı sıra ormana, dağa tepeye çıkmaya imkan veren, kısaca insanı özgürleştiren çok amaçlı bir model. Özel olarak geliştirilmiş bir Cross Country şasi ve süspansiyon, aracın off-road yeteneğini artırmış. Bu özellik dört tekerden çekiş özelliğiyle desteklenmiş.

Yeni V60 Cross Country’nin, T5 AWD benzinli ve D4 AWD dizel motor seçenekleri bulunuyor. İlerleyen dönemde ise hafif hibrit ve elektrikli (plug-in) seçenekleri de yer alacak. Türkiye’de ilk aşamada sadece 2.0 litre 190 beygir D4 AWD dizel motoru ile 2019 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

REKOR ARTIŞ

2018 ve 2019’u değerlendiren Sabri Sözen: “Volvo Car Turkey, 2018’de satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 33 artırdı. Toplam pazarın yüzde 33, premium segmentin ise yaklaşık yüzde 35 küçüldüğü bir senede, satışlarını en çok arttıran premium marka olduk.

Haberin Devamı

Volvo en zor testi geçti

Premium sınıfta pazar payımızı yüzde 6’dan yüzde 12’nin üzerine çıkarttık. XC90 ve XC60 sınıfının en çok satan modelleri arasına girdi" açıklamasını yaptı.

MERCEDES'TEN 4 YIL GARANTİ

Mercedes Benz, otomobil ürün grubunda müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak amacıyla yeni bir uygulamayı devreye aldı. 1 ocak 2019’dan itibaren satılan tüm Mercedes Benz otomobiller, Premium segmentte bir ilk olarak “kilometre sınırı olmadan 4 yıl garanti” kapsamında satılmaya başlandı. İlk 2 yıl, kaporta işlemleri dahil aracın bakım ve onarımlarını düzenli olarak Mercedes-Benz yetkili servislerinde yaptıran araç sahiplerine, 4’üncü yılın sonuna kadar geçerli garanti kapsamı ücretsiz olarak sunuluyor.

BU TASARIM ÇOK KONUŞULUR

Renault, 15 milyon satışa ulaşan ikonik modeli Clio’nun beşinci neslini tanıtıyor. İlki 1990’da lanse edilen Clio, Renault Grubu’nun en çok satan otomobili oldu. Clio, 2013’ten bu yana Avrupa’da B segmentindeki liderliğini sürdürüyor. Daha modern ve atletik bir görünüme kavuşan yeni Clio, 30 yıldır modeli başarıya taşıyan DNA’sını koruyor.Yeni Clio dinamik ve iddialı dış görünümü kadar şıklık, sadelik ve fonksiyonu bir arada sunan iç tasarımıyla da çok konuşulacak.

Haberin Devamı

Volvo en zor testi geçti

Multi medya ekranı, dijital gösterge tablosu, gösterge paneli, direksiyon, kapı panelleri, orta konsol ve koltuklar bütünüyle yeni bir mühendislik anlayışıyla geliştirilmiş. Clio'yu donanım açısından kişiselleştirmek de mümkün olacak. Clio'nun bir başka önemli yanı da Bursa’da oyak Renault fabrikasında üretilecek oluşu. İlave yatırım kararları ve mevcut otomobillerin devam eden üretimiyle Bursa fabrikası, Renault dünyasının en önemli merkezlerinden biri haline gelmiş durumda.

EN ÇOK SATAN PICK UP

Japon Mitsubishi Motors’un başarılı modeli L200 geçen yıl Türkiye'nin en çok satan pick-up’ı oldu. L200, yüksek donanım seviyesi ile ekonomik yakıt tüketimi ve kolay manevra kabiliyetiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor.

Volvo en zor testi geçti

Temsa Motorlu Araçlar tarafından ithal edilen L200, şubatta geçerli yeni kampanyasında 4x2 Tornado MT modeli 132 bin 900 TL’den başlayan fiyat ve 50 bin TL 12 ay yüzde 0.99 faiz kampanyası ile satılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder