Hakan Çelik Yakında farklı bir Erzurum göreceğiz
HABERİ PAYLAŞ

Yakında farklı bir Erzurum göreceğiz

Doğu ve Güneydoğu illerinin kalkınma hamlesini çok önemsiyorum. Sabah gidip akşam dönecek de olsam vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi çok değerli buluyorum. Anadolu insanının anlatmaya ve dinlenmeye ihtiyacı var.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ekonomiyi canlandırmak, üretim ve istihdama katkı sağlamak amacıyla başlattığı Anadolu turunun ikinci ayağında Erzurum’a gittim.

TİM Başkanı İsmail Gülle’nin ev sahipliğini yaptığı “TİM Doğu Anadolu Meclisi” etkinliğinde Iğdır, Van, Ağrı, Bayburt, Cizre ve Diyarbakır’dan da iş insanları vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ihracat seferberliği kapsamında, üreten ve malını dünyaya satmak isteyenlere her konuda destek sözü vermişti.

Haberin Devamı

TİM, bu doğrultuda somut gelişme sağlayabilmek için etkinlikler düzenliyor.

Zirve öncesinde Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile bir araya geldim.

Yakında farklı bir Erzurum göreceğiz

Sekmen, yerel yönetimleri ve makro siyaseti iyi bilen, deneyimli ve çok çalışkan bir isim. 31 Mart seçimlerinde de ikinci dönem başkanlık için aday durumunda.

Erzurum’a sık gittiğim için şehrin genel görünümü ve altyapı alanındaki olumlu değişimine tanıklık edebiliyorum. Erzurum, Türkiye’nin en büyük illerinden… Ayrıca coğrafi konumuyla ciddi bir ihracat potansiyeline sahip.

Erzurumlu gençlerin ilk tercihi doğdukları, büyüdükleri topraklarda kalmak. Bunun için mutlaka yeni iş alanlarına ihtiyaç var.

Mehmet Sekmen, turizm ve hayvancılık başta olmak üzere bir dizi alanda atılıma hazırlandıklarını detaylarıyla anlattı. Türkiye’nin en önemli büyükbaş hayvan stokuna sahip olan şehirde besiciliğin itibarını yükselteceklerini söyledi. Modern seracılıkla tarımın güçlenmesi için de benzer bir hazırlık içindeler.

Bu sene turizmcinin de yüzü gülmüş, 2018’de toplam 750 bin olan ziyaretçi sayısının 1 milyona yaklaşacağı tahmin ediliyor. Bunun için Erzurum’a daha çok direkt uçak seferleri yapılıyor olması şart. Başkan Sekmen, komşu ülkelerden Erzurum’a uçuş başlatılabilmesi için yoğun uğraş verdiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Palandöken, kar kalitesi ve kış mevsiminin uzunluğuyla dünyanın en zengin köşelerinden… Ayrıca havalimanına oldukça yakın.

Mehmet Sekmen, yakın hedefinin en az 5 bin gence istihdam yaratmak olduğunu, TOKİ ile ortak çalışarak 7 bin 500 konut inşa edeceklerini, ayrıca 50’ye yakın fabrikanın temelini atmak üzere olduklarını söyledi.

Dadaşların şehrinde hızlı büyümeyi sağlamak için Mehmet Sekmen, Vali Okay Memiş, TİM Başkanı İsmail Gülle, DAİB Başkanı Ethem Tanrıver el ele verme kararı aldılar.

Bir sonraki gidişimde farklı bir Erzurum göreceğimden eminim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder