Hakan Çelik Yakıt tüketimi 1.1 litre!
HABERİ PAYLAŞ

Yakıt tüketimi 1.1 litre!

Gerektiğinde helikopterle servis hizmeti ve geri alım garantisi gibi unsurlarla sıra dışı bir müşteri deneyimi sunan Lexus, yeni NX modeliyle köklü Alman markalarına meydan okuyor.

D-SUV SEGMENTİ

Premium otomobil üreticisi Lexus’un ikinci nesil NX modelini, uluslararası test sürüşünde Lexus Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt ile kullanma fırsatı buldum. Markanın D-SUV segmentindeki temsilcisi yeni NX, Lexus’un ilk plug-in hibrit modeli de dahil olmak üzere mart ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak. Malzeme kalitesinden, işçilik düzeyine, motor teknolojisinden akıllı yazılım ve zengin donanım listesine kadar Lexus NX Alman rakiplerini ciddi olarak zorlayabilecek bir araç.

Haberin Devamı

Yakıt tüketimi 1.1 litre

HİBRİT VERGİ TEŞVİĞİ

Lexus’un geliştirdiği plug-in hibrit NX, üstün teknolojisi sayesinde şehir içinde 98 kilometreye (km) varan bir menzil sunarak, segmentinde sadece elektrikle en uzun menzili gerçekleştiriyor.

Yakıt tüketimi 1.1 litre

Yakıt tüketim ortalaması ise 100 kilometrede sadece 1.1 litre olarak ölçüldü. Ali Haydar Bozkurt, yeni NX’in Türkiye’de de Lexus’un ana modellerinden biri olacağını ve aracın 300 bin TL hibrit vergi teşviğiyle geleceğini söyledi. Birçok marka ve üründe çip krizi nedeniyle araç temininde sorun çıktığını ifade eden Bozkurt, Lexus’ta ise böyle bir sorun yaşanmadığını, bulunurluk problemi olmadığını söyledi.

Yakıt tüketimi 1.1 litre

DÖRT ÇEKER SÜRÜŞ SAĞLIYOR

NX 450h+’ın hibrit sistemi, dört silindirli 2.5 litrelik hibrit motoru, 134 kW ön elektrik motoru ve 40 kW arka elektrik motoruyla kombine ediyor. Arkada yer alan elektrikli motor, e-four teknolojisiyle dört çeker sürüş sağlıyor. Araç toplam güç olarak 309 beygir üretiyor ve bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniyede tamamlıyor. NX 350h ise 224 beygirlik 2.5 litre motora sahip. NX’in iç tasarımını çok beğendim. Sade ve modern hatlara sahip araç, belli yerlerde Japon kimliğini korurken uluslararası kullanıcıların beklentilerine de yanıt veriyor. ‘Tazuna’ adı verilen kokpit konsepti, ‘eller direksiyonda, gözler yolda’ ilkesine dayanarak sezgisel bir sürüş sağlıyor. Sportif koltuklar konfor açısından da iddialı. NX’in bagaj hacmi 545 litre, koltuklar yatırıldığında 1436 litreye çıkıyor.

Haberin Devamı

Yakıt tüketimi 1.1 litre

KAPIYI AÇARKEN DİKKAT!

NX’in geliştirilmiş ön çarpışma önleyici sistemi hem gündüz hem de gece motosiklet, hayvan ve ağaç, duvar gibi sabit objeleri de tanımlayabiliyor. Elektronik kapı açma sistemi e-latch ile birlikte çalışan ve otomotiv endüstrisinde bir ilk olan ‘güvenli çıkış asistanı’ kapı açma anında arkadan bir araç, motosiklet veya bisiklet geldiğinde bunu algılayarak kapının açılmasını önlüyor.

Yakıt tüketimi 1.1 litre

OTOMOTİV 9 AYIN İHRACAT LİDERİ

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), bu yılın ocak-eylül verilerini açıkladı. İlk 9 ayda otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarak 921 bin 619 adet, otomobil üretimi yüzde 1 azalarak 571 bin 108 adet olarak gerçekleşti. Traktör üretimiyle birlikte toplam üretim ise 962 bin 829 adede ulaştı.

Aynı dönemde, otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 9 artarak 671 bin 674 adet olurken, otomobil ihracatı ise yüzde 4 azalarak 401 bin 437 adet oldu. Bu dönemde, toplam pazar geçen yıla göre yüzde 15 artarak 582 bin 83 adet düzeyinde gerçekleşirken, otomobil pazarı yüzde 12 oranında arttı ve 434 bin 800 adet oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, ilk 9 ayda toplam ihracattan yüzde 13.2 pay alan otomotiv sanayii, bu dönemi lider olarak tamamladı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder