Hakan Çelik Yardım hamlesi
HABERİ PAYLAŞ

Yardım hamlesi

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, engelliler ve dezavantajlı grupların hayata tutunmaları için yıllardır bir dizi önemli projeye destek veriyor.

Bu düzeydeki girişimler kamuoyunda farkındalık yaratılması bakımından çok önemli. Emine Erdoğan bu yıl içinde mültecilerin ekonomik ve sosyal uyumu için de bir dizi girişimde bulunmuştu.

Yeni bir girişim bu kez Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından başlatıldı. Ankara’daki tanıtım toplantısında Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, KADEM Başkanı Dr. Sare Aydın Yılmaz, Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve AFAD Başkanı M. Halis Bilden ile konuşma fırsatı buldum.

İki kurumun ortaklığıyla hayata geçirilecek yeni proje, mülteci kadınların hem psikolojik rehabilitasyonlarını hem de ekonomik, kültürel entegrasyonlarını sağlayacak.

Projenin ikinci ayağında İstanbul’da Toplumsal Destek Merkezi oluşturulması hedefleniyor. Türkiye’deki mülteci sayısı 4 milyona yaklaştı. Gelenlerin önemli bölümünün kadın ve çocuk olduğu düşünülünce AFAD ve KADEM ortaklığıyla geliştirilecek projelerin katkısı çok büyük olacak.



Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç Ankara’daki Posta Gazetesi temsilciliğimizi ziyaret etti ve faaliyetleriyle ilgili çok önemli bilgiler paylaştı. Şeref Malkoç Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinde bulunmuş saygın bir hukukçu.

FETÖ ile ilgili süreçler Malkoç’un başında bulunduğu kurumu da yakından ilgilendiriyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ şüphesiyle idari kararla ihraç edilen 600 kişi şikayet başvurusunda bulunmuş. Malkoç bu şikayetleri titizlikle incelediklerini bu kapsamda MİT dahil her kurumdan dosya talep ettiklerini anlattı.

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Göç ve Mülteciler Sempozyumu’na evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kamu Denetçiliği Kurumu 2-3 Mart’ta 35 ülkeden 45 ombudsmanın katılacağı Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu düzenleyecek. Bu kapsamda insanlığın en büyük yarası haline gelen göç ve sığınmacılar konusu ele alınacak.



Bu hafta CNN Türk’te çok ses getiren yayınlar yaptık. Perşembe sabahı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, akşam da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile gündemin önemli gelişmelerini konuştuk. Bu sabah da saat 10.00’da CNN Türk’te Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek canlı yayın konuğum olacak. FETÖ terör örgütünün ikinci bir darbe girişimine hazırlandığına dair iddiaları ilk kez detaylandıracak. Çok konuşulacak bir yayın olacağını tahmin ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder