Hakan Çelik Yaris'e Türk imzası
HABERİ PAYLAŞ

Yaris'e Türk imzası

Haberin Devamı

TOYOTA'DAN İNTERAKTİF SHOWROOM

Toyota interaktif showroom uygulamasıyla sektöründe dünyada bir ilki gerçekleştiriyor. Bu yeni dijital uygulamayla Toyota’nın satış danışmanları, üzerinde sensör ve kameraların olduğu dijital bir gözlük ile Toyota modelleriyle igili her türlü bilgiyi sesli veya bilgisayarlarına, anında iletebilecek ve onlarla canlı iletişim kurabilecek.

Yarise Türk imzası
İnteraktif showroom uygulaması ile satış danışmanları üzerinde sensör ve kameraların olduğu dijital gözlük takarak müşterilerle iletişime geçecek.

Sanal ve gerçek dünyayı birleştirerek ileri teknolojiyi uygulayan Toyota böylelikle müşterilerin showrooma gelmesine gerek kalmadan, showroomu onların ayağına götürmüş olacak. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO’su Ali Haydar Bozkurt, bu uygulama ile yeni bir döneme öncülük ettiklerini söyledi. Toyota müşterileri yeni uygulamaya toyota.com.tr üzerinden erişebilecekler.

Japon üretici Toyota’nın şehir araçları kategorisindeki en önemli otomobili olan Yaris yenilenerek satışa sunuldu. Otomobilin tasarımında Türkler de aktif rol aldı. Aracın dış tasarımı Serkan Karaman, iç tasarımı ise Özgür Taştekin’in başında bulunduğu ekip tarafından gerçekleştirildi.

Yarise Türk imzası

Toyota’nın B segmentindeki başarılı otomobili Yaris, 90 milyon euro’luk yatırımla yenilendi. Dinamik lansmanı Hollanda’nın Leiden kentinde gerçekleşen Yaris, bu yaz Türkiye pazarında satışa sunulacak.

'HİBRİT'İ DE VAR

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, markanın tüm ürün gamında olduğu gibi Yaris’te de 1.5 litrelik benzinli motor ve hibrit versiyonun, otomobilin farkını ortaya çıkaracağını söyledi. Bozkurt’un verdiği bilgiye göre; 1999-2006 döneminde Türkiye’de toplam 54 bin 980 adetlik Yaris satışı gerçekleşti. Yaris Avrupa’da yüzde 6.5’luk pazar payına sahip.

Yarise Türk imzası
Ali Haydar Bozkurt

YOL TUTUŞU DAHA İYİ

Otomobilin katamaran şeklini andıran daha geniş tasarımı, daha iyi bir yol tutuşu imkanı vermiş. Yaris’in iç mekanı da 4.2 inç’lik TFT çoklu bilgi ekranına sahip. Otomobilin 1.5 litrelik benzinli motoru 111 beygir gücünde. 1.5 litrelik hibrit versiyon 100 beygir gücünde. 1.0 litrelik versiyonda ise 69 beygirlik motor yer alıyor. Yeni 1.5 litrelik benzinli motorla, manuel veya CVT şanzıman satın almak mümkün.

MERCEDES'İN YILDIZLARI

Mercedes Benz hafif ticari araçlar ‘işin yıldızları’ olarak adlandırılan modelleriyle bir ay boyunca Türkiye’nin 5 noktasını kapsayan turla toplam 4 bin 430 kilometre yol kat etti. Bu gruptaki araçlar Vito Mixto, Vito Kombi, Vito Panelvan ve Sprinter Panelvan düşük yakıt tüketimi ve hesaplı bakım fiyatlarıyla fark yaratmayı hedefliyor. Araçların standart donanımları arasında rüzgar savrulma asistanı, yorgunluk asistanı, ABS, ASR, BAS, rampa kalkış desteği, fren destek sistemi gibi donanımlar bulunuyor.

Yarise Türk imzası

AUTOSHOW BAŞLIYOR

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği ‘İstanbul Autoshow 2017’de bugünün ve geleceğin otomobil teknolojileri sergilenecek. Fuarda otomotiv markalarının yanı sıra teknoloji, inovasyon, bilişim, aksesuar ve yan sanayi firmaları ile sivil toplum kuruluşları yer alacak. 21 Nisan’da başlayacak Autoshow 30 Nisan’a kadar hafta içi 12.00-21.00, hafta sonu ise 11.00-21.00 arasında ziyaret edilebilecek. Fuara, Alfa Romeo, Aston Martin, Dacia, DFSK, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jeep, Lexus, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Smart, Ssangyong ve Toyota katılacak.

Yarise Türk imzası

Birçok ülkede büyük beğeniyle karşılanan, Türkiye’de de ‘yılın otomobili’ seçilen Renault Megane Sedan fuarda sergilenecek modeller arasında.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder