Hakan Çelik Yatırım için doğru zaman
HABERİ PAYLAŞ

Yatırım için doğru zaman

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, inovasyon çözümlerine hız kesmeden devam ettiklerini ve içinden geçtiğimiz dönemin yabancılar açısından Türkiye’de yatırım yapmak için en doğru zaman olduğunu söyledi.

Yatırım için doğru zaman

Mercedes Benz ve Bosch’un birlikte geliştirdiği insansız vale park sistemine Almanya’da yasal kullanım izni çıktı. Yüksek teknoloji kullanan sistem sayesinde kalabalık otoparklarda kaybolma ve yer bulamama stresi sona erecek.

Yatırım için doğru zaman

Avustralya doğumlu Steven Young aynı zamanda DEİK’te Türkiye- Almanya İş Konseyi başkanlığı görevini sürdürüyor. Young, dünyada geçen yıl akıllı ev ekonomisinin 56 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştığını, 2023’te Türkiye’deki akıllı ev oranının yüzde 5’e ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Haberin Devamı

UÇAN OTOMOBİLLER

Steven Young, uçan otomobillerin geliştirilmesi konusunda Bosch’un çok önemli çalışmalar yaptığını anlattı. Karadaki otomobillerin de 2023’ten itibaren 5’inci otonom seviyeye ulaşacaklarını, insan yardımı olmaksızın hedeflerine ulaşacaklarını ve insanların en önemli kişisel asistanları haline geleceklerini özetledi. Young’un verdiği bilgiye göre; Bosch imzasını taşıyan 500 kamera ve 550 sensör Avrasya Tüneli’nin de güvenliğini sağlıyor.

VOLKSWAGEN YATIRIMI

Steven Young, Volkswagen’in olası yeni otomobil fabrikası konusundaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini Türkiye’nin çok önemli avantajlar sunan, güçlü bir aday ülke olduğunu söyledi. Yatırım kararı alırken üretim performansı, bölge pazar özellikleri, yerlileştirme, nüfus boyutu ve istihdamın eğitim kalitesine baktıklarını anlatan Young, Türkiye’nin bütün kriterlerde öne çıktığının altını çizdi.

130 YILLIK DENEYİM

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, 130 yıllık deneyimi ve dünya çapında 400 bin çalışanı bulunan şirketlerinin Türkiye’de de yeni yatırımlarla istikrarlı şekilde büyümeye ve istihdam yaratmaya devam edeceğini açıkladı.

‘Yaşam için Teknoloji’ sloganıyla hayatın her alanını ilgilendiren konularda üretimler yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Young, Bosch’un gelecekte ‘nesnelerin interneti’, ‘bulut’, ‘akıllı ev’ ve ‘akıllı otomobil’ konusunda daha fazla yenilikçi çözüm üreteceğini anlattı.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK YATIRIMCI

Dünyadaki satışları geçen yıl 78.5 milyar Euro’ya ulaşan Bosch’un Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young ile Çırağan Sarayı’nda akşam yemeğinde bir araya geldik. Sanayi devi Bosch, Türkiye’deki en büyük Alman yatırımcı konumunda.

Young ile geleceğin teknolojileri, Bosch’un hayatımıza getirdiği yenilikler ve Türkiye’deki teknoloji yatırımları üzerine konuştuk. Young, Türkiye’nin son yıllardaki atılımlarıyla çok önemli bir yetkinlik merkezi kimliğine ulaştığını söyledi.

HER ALANDA ÜRÜN

Bosch’un endüstri 4.0 kavramını ortaya atan bir marka olduğuna işaret ederek ısıtma sistemleri ve pompalardan en hassas otomobil radarları ve kameralarına kadar birçok alanda önemli ürünler geliştirdiklerine işaret etti.

Bütün ürün gruplarında robot ve yapay zeka kullandıklarının altını çizen Steven Young, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de nitelikli işgücünün istihdam edilmesinin temel öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN GURURU

Young, bu çerçevede Bosch Türkiye mühendisleri Özgül Gedikli ve Kemal Akmehmet’in çalışmalarıyla küresel düzeyde ses getirdiklerini ve dünyanın dört bir yanında projelere liderlik ederek Türkiye’nin gururu olduklarını söyledi.

Yatırım için doğru zaman

Young, çalışanların mutluluğuna ve özellikle kadın sayısının artmasına özen gösterdiklerinin altını çizerek, “Şu anda Bosch’ta beyaz yakalı kadın çalışan oranımız yüzde 30. Kadın yönetici oranı yüzde 23” dedi.

DÜNYADA SÖZ SAHİBİ

35 yaşındaki Özgül Gedikli Bosch’ta Aplikasyon ve Kalibrasyon Kıdemli Müdürü olarak görev yapıyor. Uzun yıllar Bursa’daki Dizel Ar-Ge Merkezi’nde mühendis olarak çalıştı. Almanya’da katıldığı bir toplantıda enjektör konusundaki bilgisiyle herkesi kendine hayran bıraktı.

Yatırım için doğru zaman

Önce Almanya’dan, sonra Fransa’dan, ardından da birçok farklı lokasyondan projenin Türkiye’ye gelmesi için önemli bir kapı açtı. Erkek egemen bir dünya olan motor işinde kalibrasyon ve uygulamaları konusunda hatırı sayılır bir üne sahip artık.

Bir gün Finlandiya’da eksi 30 derecede test yapıyor, bir başka zaman İspanya’da +40 derecede teste gidiyor. Gelecek hafta Amerika’ya gidiyor. Arizona’da bir çöl ve Rocky dağlarında da yükseklik testine katılacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder