Hakan Çelik Yeni yıla girerken kültür ve sanat
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yıla girerken kültür ve sanat

Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödül törenini Beştepe’deki Külliye’de izleme imkanım oldu. Farklı branşlarda başarılar elde eden, yazarlar, sanatçılar ve kültür alanında hizmeti olan 7 isme ödülleri dağıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına “Sanatçı olmayı çok istemiştim…” sözleriyle başladı ve bu alana katkı verenlere duyduğu takdiri iletti. Kültür Sanat Büyük Ödülleri’nin organizasyonunda, İletişim Başkanlığı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fecir Alptekin yoğun şekilde çalışıyor.

Haberin Devamı

Ödüller, kendi alanlarında uzman bir jüri tarafından değerlendiriliyor. Sade ve güzel bir tören oldu. Pandemi şartları nedeniyle bu yılki etkinlikte davetli sayısı hayli sınırlanmıştı. Uzun yıllar kültür hayatımızın farklı yönlerine katkı sağlayan kişilerin devletin en üst makamı tarafından ödüllendirilmesi çok anlamlı ve teşvik edici.

Kısa bir süre önce Ankara’daki konuşması sırasında fenalaşan ve tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da töreni izleyenler arasındaydı ve gayet iyi görünüyordu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, törenin yapıldığı salona Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte girdi ve yan yana oturdular.

TRT2 konserleri

TRT2 içerik zenginliği ve kalite çizgisinde TRT’nin en iyi kanallarından. Kurum, köklü geleneği bu yıl da devam ettirdi. Yılın son günü Berlin Filarmoni Orkestrası’nın konserini yayınladı. 1 Ocak sabahı ise Viyana Filarmoni’nin ünlü “Musikverein” salonundaki konserini verdi. Dünyanın en iyi orkestraları arasında gösterilen bu toplulukların Türkiye’de müzikseverlerle buluşmasını çok önemsiyorum.

Gençlerin evrensel müziğin kaliteli örneklerini tanıma imkanı bulması açısından son derece önemli. Diğer taraftan çekimleri yapan Avusturya Televizyonu ORF sanat ve kültür tarihinden harika bir seçki yaparak konserin arasına serpiştiriyor ki seyrine doyum olmuyor. 80 yaşına basan ünlü İtalyan şef Riccardo Muti’nin uzun bir konseri mükemmel yönetmesi ve pandemi nedeniyle konseri dünyanın dört bir yanında, uzaktan takip eden müzikseverlerin alkışlarının salona yansıtılması unutulmaz iki olaydı.

Haberin Devamı

Televizyon yayınları

Pandemi şartlarında sokağa çıkma sınırlaması getirilmesi çok doğruydu. Bu nedenle birçok kişi için yılbaşı gecesi alışılmışın dışında sakin ve sessizdi. Doğal olarak şehirlerin merkezi yerlerinde kalabalıkların toplanmasına izin verilmedi. İnsanların, kurallara ne kadar uyduğunu yani evlerinde parti yapıp yapmadıklarını 15 günlük vakaları izleyerek anlayabileceğiz.

Vatandaşların en büyük eğlencesi bu kez televizyon yayınları oldu. Bu anlamda adeta 30 yıl öncesine dönmüş olduk. Star TV’de İbo Şov’da İbrahim Tatlıses’in yanında Seda Sayan, Serdar Ortaç ve Bülent Ersoy gibi isimler vardı. Bu kadro muhtemelen reytinglere olumlu yansımıştır.

Ben Bloomberg HT’te Murat Karahan konserini izledim, Cüneyt Özdemir’in YouTube’dan dünyanın farklı noktalarına bağlanarak yaptığı yayını da takip ettim. Farklı içerik arayışındakiler için Netflix de hayli dolu bir akış sunuyor.

Teşekkür

Sağlık çalışanlarımıza, emniyet ve asayişi sağlayan İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik kuvvetlerimize ve gece gündüz nöbette, ülke savunmasında görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bir kez daha teşekkürler. Pandeminin zorlu şartlarında hayatı kolaylaştıran ve her şeyi insanların evine taşıyan lojistik sektörü çalışanları ve motosikletli kuryeler de kocaman bir teşekkürü hak ediyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder