Hakan Çelik Yerli otobüste dijital dönüşüme hazırız
HABERİ PAYLAŞ

Yerli otobüste dijital dönüşüme hazırız

Türkiye’de 1987’den beri otobüs üreten Anadolu Isuzu küresel hedeflerle yoluna devam ediyor. Bu kapsamda geleceğe hazırlandıklarını belirten Anadolu Isuzu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Yıkıcı teknoloji dediğimiz bir dönem başlıyor” dedi.

ALTERNATİF YAKITLAR

Özilhan, “Sadece iklim değişikliği nedeniyle alternatif enerjili araçlar üretmekten bahsetmiyoruz. Aynı zamanda dijital dönüşüm dönemi yaşıyoruz. Buna hazırlanıyoruz. Önümüzdeki dönemde alternatif yakıtlı araçlarımızı piyasaya sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

HEM GAZ HEM ELEKTRİK

150 kişilik bir Ar-Ge (araştırma-geliştirme) ekibinin olduğunu belirten Özilhan, “2021’den itibaren hem gazlı hem elektrikli araç üreteceğiz. Bu, önemli büyüme alanlarımızdan birisi olacak. Çünkü hem Avrupa’da hem Avrupa’nın etrafında olan ülkelerde alternatif yakıtlı araçlara talep artıyor. 2024-2025’ten itibaren yeni araç satışlarında alternatif enerjili satışlar dizeli geçecek” diye konuştu.

Yerli otobüste dijital dönüşüme hazırız

Tuncay Özilhan ve Anadolu Isuzu yöneticileri, yeni hedeflerini, yeni projelerini paylaşmak amacıyla 30’dan fazla ülkede yer alan distribütörleriyle önceki gün İstanbul’da bir araya geldi.

HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Elektrikli araçların taşları yerinden oynatacağını söyleyen Özilhan, şöyle devam etti: “Elektrikli araçlar çok hızlı gelişiyor. Bizim de buna hazırlanmamız gerek. Ancak şu an hem üreticilerin hem de yan sanayinin buna hazır olmadığını görüyoruz. Elektrikli araçlar geliştiğinde şu anki yan sanayi boşa çıkacak. Otomotiv Sanayi Derneği, devlet ve yan sanayici bir araya gelip Türkiye’nin önümüzdeki 5-10 sene içinde geliştirmesi gereken yeni yan sanayi komponentlerini şekillendirmesi gerekiyor.”

DAHA İYİ BİR YIL OLACAK

Otomotiv sektöründeki daralmayla da ilgili konuşan Tuncay Özilhan, şunları söyledi: “Özellikle de ağır vasıta tarafında yıpratıcı düşüşlere şahit olduk. Toparlanma için büyümenin tekrar yüzde 3-5 seviyelerine gelmesi lazım. İşte o zaman satışlarda ciddi toparlanma olur. Faizlerde yaşanan düşüşün olumlu etkisini gördük. Tekrar bir büyüme trendine girersek ağır ticari satışlarında da toparlanma yaşanacak. Bu sağlanırsa uzun süredir bekleyen talep harekete geçebilir. 2020, 2019’a göre daha iyi bir yıl olacak.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder