Hakan Çelik Yılın otobüsü Türkiye'den
HABERİ PAYLAŞ

Yılın otobüsü Türkiye'den

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu’nun yurtiçi ve yurtdışı pazarlardaki müşteri taleplerine en iyi yanıtı verecek şekilde geliştirdiği Interliner CNG, İtalya, Fransa, İngiltere, Almanya, İspanya, Romanya ve Slovenya’da yayımlanan yedi önemli ticari araç dergisinin düzenlediği ‘Sustainable Bus Award’ organizasyonunda, Intercity segmentinde ‘Yılın Otobüsü (Sustainable Bus of Year 2022)’ ödülüne layık görüldü.

Uzman jüri; ödüle aday gösterilen araçları tasarım, yakıt sarfiyatı, emisyon salınımı, güvenlik, konfor, sessizlik, malzeme geri dönüştürülebilirliği ve üretici firmaların genel çevresel taahhütlerinden oluşan geniş bir kriter listesi ile değerlendiriyor.

Haberin Devamı

Yılın otobüsü Türkiyeden

DOĞA DOSTU ARAÇLAR KAZANDIRIYOR

Isuzu Interliner CNG, 13 metrelik uzunluğu ile Türkiye’de bu segmentte üretilen ilk ve tek araç olma özelliğine sahip. Avrupa’da ise bu segmentte çözüm sunan öncü üç markadan biri konumunda. Yüzde 100 Biogas uyumlu CNG motoru sayesinde emisyon salınımını kabul edilebilir seviyelere düşürmeyi başaran Interliner CNG, yakıt tasarrufunda da avantaj sağlıyor.

Şehir içi ve şehirlerarası kısa mesafelerde hizmet verecek olan Interliner CNG, özellikle personel ve okul taşımacılığında fark yaratmayı hedefliyor. Interliner serisi, aynı zamanda geniş bagaj kapasitesi ile öne çıkıyor. 7.5 metreküp bagaj hacmine sahip olan Interliner, sunduğu konfor ve fonksiyonellik sayesinde hem servis hem de turizm taşımacılığı alanlarında hizmet verebiliyor. Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, “Çevre dostu uygulamalar geliştirmek için uzun yıllardır yaptığımız araştırma geliştirme (Ar-Ge) sonucu ürettiğimiz yeni teknolojilerle sektörümüze doğa dostu araçlar kazandırıyoruz. Yenilikçi modellerimizle uluslararası pazarlardaki konumumuzu daha da güçlendirmek üzere çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz” dedi.

TESTTEN TAM PUAN ALDI

Otomotiv endüstrisindeki güvenlik testlerinde referans kuruluşlardan birisi olan ABD’li Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), 20 farklı marka ve modelin yer aldığı yeni yandan çarpışma testlerinde, Mazda’nın kompakt sınıftaki SUV temsilcisi CX-5’i en yüksek nota layık gördü.

Haberin Devamı

Yılın otobüsü Türkiyeden

Yeni test sürecinde bariyer ağırlığı 1500 kilogramdan 1900 kilograma, çarpışma hızı ise 50 km/s’den 60 km/s hıza çıkarılarak çarpışma enerjisi tam yüzde 82 artırılmasına karşın Mazda CX-5, 20 model arasında testten başarıyla ayrılan tek otomobil oldu. Tamamen bağımsız bir kuruluş olan IIHS’nin bu yıl en yüksek puanı TOP SAFETY PICK+ unvanına layık görülen Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3 ve Mazda CX-30’un ardından CX-5 de aynı unvanı kazandı.

TÜRK EKONOMİSİNE 3.6 MİLYAR DOLAR KATKI

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 3 milyonuncu aracını üretti. Üretim bandından inen 3 milyonuncu araç olan 2.0 hibrit Toyota C-HR, İngiltere’ye ihraç edilecek. 5 bin 500 kişilik istihdamı ve 3.6 milyar dolar değerindeki ihracatı ile katma değer sağlamaya devam eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya Arifiye’de bulunan üretim tesislerinde Toyota C-HR ve Corolla olmak üzere 2 modelin aynı hat üzerinde üretimini gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Yılın otobüsü Türkiyeden

Üretiminin yüzde 90’ını 150’yi aşkın ülkeye ihraç eden şirket, 2021 yılı için 230 bin adet araç üreterek bunun 187 bini ihraç etmeyi planlıyor. Toyota’nın Avrupa’da üretime başlamasının 50’nci yılında Avrupa’daki üretim tesisleri arasında en yüksek kapasiteye sahip olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, C-HR ile Japonya dışında ilk Toyota Yeni Global Platformu (TNGA) modeli üreten fabrika olma özelliğini de taşıyor. Yeni bir dönüm noktasına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve Üst Yöneticisi (CEO) Toshihiko Kudo, üretim merkezlerinin küresel Toyota ağı içinde kalite seviyesi açısından en iyi fabrikalardan biri olarak görüldüğünü söyledi.

HERKES İÇİN ULAŞIM

Dacia Spring, Auto Best’in ‘Avrupa’da Satın Alınabilecek 2022 Yılının En İyi Otomobili (Best Buy Car of Europe 2022)’ yarışmasında finalist olarak seçildi. Mart ayında pazara sunulan otomobil, Dacia markasının elektrik devrimini gözler önüne seriyor. Avrupa’da tüm temel donanımlar dahil (navigasyon, klima, elektrikli camlar vb) rakipsiz bir fiyata sunulan Dacia Spring elektrikli ulaşımı herkes için ulaşılabilir kılıyor.

Yılın otobüsü Türkiyeden

Çok yönlü şarj seçenekleri ve şehir içinde 305 kilometreye varan menzili otomobili şehir içindeki günlük kullanımlar için elverişli bir elektrikli otomobil haline getiriyor. Auto Best’in 32 Avrupa ülkesinden 32 gazetecilerden oluşan jürisi, önümüzdeki haftalarda 6 finalist arasından Best Buy Car Europe 2022’yi seçecek ve kazanan Aralık 2021’in ortasında açıklanacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder