Hamit Turhan Bu kurşunlar hepimize!
HABERİ PAYLAŞ

Bu kurşunlar hepimize!

Haberin Devamı

Ankaragücü kongresinde silahlar konuştu: 4 yaralı! Derbideki olaylar malumunuz. Bunlar spontane gelişmeler mi sizce? Değilse nedir? İşin özeti şu: Yaşananlar, slogan atan öğrenciyi hapse tıkıp, tribün canisinin sırtını sıvazlama aymazlığının sonucudur

Aslında sorunun temeli çok açık: Mayası şiddetle yoğrulan bir toplumun statlarında da şiddetin kol gezmesi gayet doğal! Şimdi bu önermeden yola çıkıp afili laflar etmeyeceğim. Şiddetin tipolojisinden filan da bahsetmeyeceğim. Burada söz konusu olan, şiddet toplumunun kendi hukukunu tesis etmesidir.

Bir tarafta yazıya, karikatüre, slogana dava açacaksınız, söz konusu edimleri hapisle cezalandıracaksınız; diğer yanda tribünlerde terör estiren çetelere hoş görüyle bakacaksınız. Hatta, bu güruhu koruyacaksınız, kollayacaksınız. Onlar da mafya, kalpazan yönetici ve ucuz siyasetçi üçgeninde palazlanacaklar, semirdikçe semirecekler. İşte geldiğimiz noktayı görüyorsunuz.
[[HAFTAYA]]

Nerede şiddet yasası?

Ankaragücü kongresinde delegelerin üzerine kurşun yağdırıldı. Sonuç: 4 yaralı! Ölen olmadığına şükrediyoruz! Hemen ardından derbi cinnetini izledik. Sizce bütün bunlar spontane gelişmeler midir? Değilse nedir?

Olayı biraz daha minimalize ederek özetleyelim: Yaşananlar, slogan atan öğrenciyi hapse tıkıp, tribün canilerinin sırtını sıvazlama aymazlığının sonucudur. Öyle, şiddet yasası çıkarıp kulağının üstüne yatmakla bu işler çözülmüyor. Çıkardığın yasayı uygulayacaksın. Yaptın, yaptın... Yapamadın, bu yarattığın canavar bir gün gelir seni de hap gibi yutar! Mısır’dan beter oluruz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder